IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Vitaminler (https://www.ircforumlari.net/vitaminler/)
-   -   D Vitamini Eksikliği Depresyonu Tetikliyor (https://www.ircforumlari.net/vitaminler/671685-d-vitamini-eksikligi-depresyonu-tetikliyor.html)

Lcia 16 Ocak 2015 21:44

D Vitamini Eksikliği Depresyonu Tetikliyor
 
D vitamin eksikliğinin, depresyon olasılığının artmasına zemin oluşturduğu ortaya çıkmıştır. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda ortaya çıkan bu durum, depresyon tedavisine ışık tutmuştur.

Özellikle bir türlü depresyonun belirtilerini üzerinden atamayanlar, mutsuz olanlar ve kış aylarında yaz aylarına oranla daha yorgun ve halsiz olanlar, artık bu vitamin eksikliğinin tedavisini görerek, buhranlı günlerinden kurtulabilecekler. D vitamini eksikliğinin birçok hastalığa davetiye çıkardığını biliyoruz. Amerika’da yapılan geniş çaplı bir deney sonucu artık psikolojik hastalıklarında temelinde var olduğu ortaya çıkmıştır. Ve vitamin oranının dengelenemediği sürece daha ciddi rahatsızlıklara sebep olabiliyor ve ileri düzeyde psikolojik sorunlara yol açabiliyor. Kişi buhranlı zamanlarında eğer dengesiz besleniyor ise ve gerekli olan besin ve minerali günlük hayatında tüketmiyor ise psikolojik sorunlar daha çok kendini gösteriyor ilerledikçe önüne geçilmez bir hale dönüşüyor.

-
Depresyon teşhisi bulunan kişilerde %14 oranında D vitamini eksikliği olduğu saptanmış ve bu eksiklik giderildikten sonra hastada, olumlu gelişmeler görülmeye başlanmıştır. Şizofren hastalığını da tetikleyen bu eksiklik, beyin gelişimi de olumsuz etkilemektedir.

Yoğun iş temposu, maddi, manevi problemler, depresyonun azılı düşmanları arasında yer almaktadır. Kişi bu hastalığa yakalandığında kendine zarar verecek düzeye bile gelebilmekte ve sosyal yaşamdan hatta aile ortamında uzaklaşmaktadır. Bu olumsuz nedenlerin kaynağındaki ilk etken D vitamini eksikliği yer almaktadır. Kişi kendini yorgun ve bitkin hisseder, sürekli yatmak ve dinlenmek ister, bu durumdan dışarıdaki hayattan soyutlanmasına ve psikolojik rahatsızlıkların baş göstermesine neden olur.


Hareket yoksunluğuna neden olan depresyon, vücudun ihtiyaç duyduğu mineral eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Daha çok kış aylarında kendini gösteren depresyon, iştah kaybı, uyku bozukluğu, ölüm korkusu gibi belirtiler göstermekte, bu olumsuzluklar yemek yeme alışkanlığını engellemekte ve kişi vücudun gerek duyduğu vitamini alamayınca hastalık daha da artış göstermektedir. Uzmanlar depresyon tedavisinde ilk önce hastanın balık, meyve gibi besin kaynağı yüksek olan yiyecekleri tüketmeleri ve güneşli havalarda dışarı çıkmalarını önermektedir.

Vücudun vitamin eksikliği tamamlandığında, kişinin buhrana düşmesine sebep olan durumunun analizine başlayarak, rahatsızlığı çok kısa sürede çözüme kavuşturmuşlardır. Ve depresyonun en etkili ilacının D vitamini olduğunu bu şekilde ispat etmişlerdir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net