IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Ocak 2015, 21:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Premenstruel Sendrom Nedir?




Premenstruel sendrom, kadınları etkisi altına alan geçici psikolojik rahatsızlıktır. Ergenlik döneminden sonra kendini göstermeye başlamaktadır. Hemen hemen her kadın bu sendromun yaratmış olduğu belirtileri yaşamaktadır. Adet döngüsü ile alakalı olan vaka, kadınları fiziksel ve duygusal olarak etkilemektedir. Regl döneminden on gün önce belirtileri gösterir ve adet dönemine birkaç gün kala etkileri sona erer. Adet öncesi gerginlik sendromu olarak da adlandırılmaktadır. Amerika bilim adamları bu sendromu mercek altına almışlardır. Ve ilginç bir bulguyu gözler önüne sermişlerdir. Kadınlar, bu dönemde daha fazla suç işledikleri istatistiksel olarak ortaya çıkmıştır. Ve en vahimi, kadınların bu dönemde intihar teşebbüsünde bulundukları saptanmıştır.

-
Çoğu kadın adet dönemine girmeden önce agresif ve çok hassas olurlar. Ve birçok erkek kadınların bu gel git tavırlarına anlam veremez. Uzmanlar, evli çiftlerin bu dönemlerde daha sağlıklı bir iletişim kurmaları ve birbirlerini anlamaları için, erkeklerin bu konuda bilgi sahibi olmalarını önermektedir. Premenstruel Sendromu, bir nevi kadınlar için uyarı sistemidir. Kadın regl döneminin yaklaştığını bu belirtiler sayesinde anlayabilmektedir. Bünyeye ve kişiye göre belirtiler şiddeti farklılık gösterir. Bazı kadınlar çok şiddetli bu reaksiyonları yaşamaktadır. Hatta %5 oranında kadında dayanılmaz olan belirtiler, kadının sosyal yaşamını olumsuz etkilemektedir. Menopoz döneminde bu belirtiler daha az görülür ve genellikle 30-45 yaş aralığında kendini daha yoğun hissettirmektedir.

Premenstruel Sendromun Belirtileri:Yorgunluk, halsizlik, depresyon halleri, ruhsal çökkünlük, ani duygu değişimleri, ağlama krizleri, gerginlik, sinirlilik, alınganlık, sosyal ortamdan uzaklaşma gibi belirtiler görülmektedir. Bütün vücut sistemini etkileyebilmektedir. Göğüs ağrısı, hassaslaşma ve büyüme, karın şişliği, geçici kilo alımı, kusma, bulantı, ateşlenme, baş ağrısı, cinsel yönden aşırı istek, ishal, kabızlık, aşırı susama, yemek kokularına karşı hassasiyet, susama, akne sorunu gibi reaksiyonlarda en çok yaşananlar arasında yer almaktadır. Sindirim sistemi bozukluğu, kas ağrıları, uykusuzluk, çarpıntı, ateş basma, huzursuzluk nadirde olsa hafıza kaybı belirtileri de görülmektedir.


Premenstruel Sendromu belirtilerini yaşama derecesi bazı nedenlere dayanmaktadır. Şiddetli yaşayan kişilerde bazı fonksiyonlar yetersizdir. Magnezyum, çinko kaybı olan kişilerde reaksiyonlar kendini aşırı bir şekilde gösterebilmektedir. Aynı şekilde, vücutta aşırı sıvı tulumu, vitamin eksikliği, hormon problemler, kalsiyum, magnezyum dengesizliği, Prostaglandin ve nörotransmitter maddelerin dengesizliği gibi faktörler, bu sendromu tetiklemektedir.

Premenstruel Sendromun Tedavisi:
İlk önce kişinin bu sendromu yaşayıp yaşamadığı bazı teknikler ile teşhis edilir. Kadının iş ve sosyal yaşamını olumsuz etkiliyor ise tedavi uygulamalarına başvurulur. İlaç tedavileri uygulanmaktadır. Ve adet ağrıları için ağrı kesici, iltihap kurutucu gibi tıbbi ilaçlar önerilir. En çok tavsiye edilen doğum kontrol hapıdır. Adet düzensizliği yaşayan kişiler için önerilen bu ilaç, bu sendrom için faydalıdır. Ruhsal belirtiler için psikologlardan destek alınmaktadır. Gerginlikten arınmak için egzersiz, diyet programları uygulanan tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Meditasyon, yoga gibi sakinleştirici etkisi bulunan aktivitelerde tavsiye edilmektedir. GnRH analog yöntemi de en çok kullanan tedavi arasında yer alır. Eğer kadının yaşamını şiddetli bir şekilde etkiliyor ise en son çare rahmin alınması olacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
nedir, premenstruel, sendrom


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Metabolik Sendrom PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 22 Ekim 2014 20:45
Bu Sendrom Kadını Yalnızlaştırıyor Liaaa Aile Evlilik ve Çocuklar 0 24 Ocak 2012 15:28
Premenstruel Sendrom Adet Görme KarakıZ Sağlık Köşesi 0 29 Ağustos 2011 21:15
Premenstruel Sendrom (pms) Sim Kadın Sağlığı 0 17 Ağustos 2011 11:55
Nefrotik Sendrom Nedir Sır Sağlık Köşesi 0 05 Kasım 2010 10:32