IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Lcia

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2015, 14:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aldatılma Trawması




ALDATILMA TRAVMASI

1. Aldatılma sonrasında yaşanan travma ve ardından gelen bedensel ve ruhsal şikayetler normaldir.

2. Acele karar vermek doğru değildir, kendinizi karar vermeye zorlamayın. Kendinize ve eşinize yoğun duyguların geçmesi ve gerçek duygularınızın ortaya çıkması için zaman verin.

3. Aldatmayı, beraberliklerde yaşanan probleme işaret gibi görüp problemin ne olduğunu anlamak ve problemleri çözmek, beraberlik devam etse de etmese de insanların hayatını iyileştirir.

4. Güveni tekrar inşa etmek zor ve uzun bir süreçtir. İtiraf ve kabullenme güvenin oluşması için gereklidir. Güven oluştuğunda ayrılık da beraberlik de daha kolay olur.

5. Aldatılma her ne kadar gerçek ve yoğun olarak yaşansa da, yaşantımız ve kendimiz ile ilgili düşüncelerimiz çoğunlukla gerçekçi değildir; ‘onsuz yaşayamam,’ ‘tek başıma bu hayatla baş edemem,’ ‘bir daha beni onun kadar sevecek birini bulamam,’ ‘ömrümün sonuna kadar yalnız kalacağım.’ Kendinize söylediğiniz bu cümlelerin gerçek olma ihtimali nedir? Bunların doğru olduğuna yüzde yüz emin misiniz?

6. Boşanmanın ardından da iyi bir hayat yaşayabileceğini farkına varanlar, devam edip etmemek konusunda daha sağlıklı kararlar verebilir. Çünkü devam etme kararları, sonraki hayatlarına dair korku ve kaygılardan dolayı alınmamıştır.

7. Aldatma çok ortada yaşanmamışsa, bunu çocuklarla paylaşmak doğru olmaz. Çocuklar duymuş ise, detaylar onlarla konuşulmamalıdır. Her iki taraf da çocuklara aynı bilgiyi vermeli ve birbirlerini suçlamamalıdır. Çocukların tek ihtiyacı anne ve babalarıyla olan ilişkilerini sağlıklı ve güvenli bir düzeyde sürdürmektir.

8. Çocuklar için devam etmek sağlıklı bir karar olmaz, çocuklar anne-babalarından güven, bağlılık ve devamlılık öğrenmelidir.

9. Aldatma ardından aile ve arkadaşlardan nasihat almak çoğunlukla faydalı değildir. Dertleşmek ve konuşmak ihtiyacınız olacaktır ama onların verecekleri öğütler kendi hayatlarından yola çıkarak verecekleri öğütler olacaktır ve sizin durumunuza uygun olmayabilir. Objektif olarak, yargılanmadan dinlenmeye ihtiyacınız olabilir. Bu durumlarda profesyonel yardım almak en iyi çare olabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aldatılma, trawması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aldatılma ve Terkedilme Burce Aşk Doktoru 0 03 Mayıs 2014 16:19
Aldatma – Aldatılma Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 07 Mart 2014 23:30
Bir aldatılma hikayesi! Slipknot Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 6 07 Mayıs 2010 21:03
Bir Aldatılma Hikayesi JosephiNe Serbest Kürsü 2 27 Nisan 2010 12:52