IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   İnternetin Psikolojik Etkileri Hakkında (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/673459-internetin-psikolojik-etkileri-hakkinda.html)

Lcia 20 Ocak 2015 20:41

İnternetin Psikolojik Etkileri Hakkında
 
Çağımızın en büyük icadı internet iletişimden haberleşmeyesağlıktan eğitime kadar her alanda günlük ihtiyaçlarımızın bir parçası. Bütün güzelliklerinin yanında psikolojik olarak internetin pek çok yan etkisi vardır.

İnternetin çekiciliğine kapılıp zamanın çoğunu bilgisayar önünde geçiren çocuklar ve yetişkinlerde bir süre sonra “internet bağımlılığı” oluşmaktadır.

İnternet bağımlılığı TV bağımlılığı kumar bağımlılığı aşırı yemek yeme gibi davranışsal bir bağımlılıktır. Buna bir tür “TEKNOLOJİK BAĞIMLILIK” da diyebiliriz. Teknolojik bağımlılıklar pasif ( TV bağımlılığı) ya da aktif (Bilgisayar bağımlılığı) olarak ikiye ayrılmaktadır.

Bağımlılıkta başlangıçta “biraz” olan oran farkına varmaksızın “çok” haline gelebilmektedir. Bazı çocuklarbilgisayar bağımlılığına ve bunun olumsuz uzantılarına diğer çocuklara oranla daha yatkındır. Doğal olarak bu çocuklar sanal yaşamın çekiciliğini de en güçlü hisseden çocuklardır. Onlar için herhangi bir süre bile çok fazla olabilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:10.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net