IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2015, 08:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ruh sağlığını korumanın 5 altın kuralı




31 Mayıs Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle, Arya Akademi kurucusu, Danışman, Eğitmen ve Profesyonel Koç Gülay Savaş, ‘Ruh Sağlığımızı Korumanın ve Derinleştirmenin, 5 Boyutu ve 5 Altın Kuralı’na ilişkin açıklamada bulundu.

İnsanoğlu’nun 5 boyutlu bir varlık olduğunu belirterek sözlerine başlayan Arya Akademi kurucusu, Danışman, Eğitmen ve Profesyonel Koç Gülay Savaş, şunları söyledi:

“İnsan, 5 boyutludur. Bu boyutlar; 1-Fiziksel Beden; 2-Enerji / Eterik Beden; 3-Mental Beden; 4-Sezgisel Beden; 5-Ruhsal / Astral Beden’dir. Alman asıllı Amerikalı Doktor Dietrich Klinghardt, bütünsel tedavilerini ve tıbbi araştırmalarını yukarıda belirtilen bu 5 (beş) temel boyut üzerine oturtmuştur. Memleketimizde maalesef, insana ve yaşadığı sorunlara bütünsel bakılmamakta, sadece semptomlar üzerinden gidilmektedir. Bu da, hiç bir zaman kökünden bir dönüşüm ve şifa olamamaktadır. Ruh yaralı, beden hasta olarak kalmakta ve sıkıntılar tekrar etmektedir ” dedi.

İnsan 5 boyutlu bir varlık

İnsanın 5 boyutunu Klingdart felsefesine göre açıklayan Gülay Savaş, şunları kaydetti:

1-Fiziksel Beden

En altta, birinci sırada bulunan basamaktır. Her şeyin üzerine kurulduğu yapıdır. Fiziksel beden, bütün bedenin yerküre ile yani enerji kaynağı ile olan bağlantısıdır. Fiziksel beden beş duyumuz ile algılayabildiğimiz ve ciltte sona eren kısımdır. Gördükleirmiz, duyduklarımız, kokladıklarımız, dokunduklarımız ve tattıklarımızla özdeştir. Birinci boyuta yeterince hakim olmadan, hatta bir üst basamakta bulunan enerjisel beden bile düşünülmeden, üçüncü basamaktaki mental boyutta etkili antidepresanlar ve ilaçlar kullanılarak yapılan depresyon tedavilerinin, insanın varolan eterik bedeni ve fiziksel bedenini de bozarak ne hale getirdiğinin farkında olmalıyız.

2-Enerji Bedeni / Eterik Beden

Bedenin ikinci boyutudur. Burası sadece sinir sisteminin bütün elektrik ve elektromanyetik olaylarına neden olan elektriksel aktivitelerin toplamı değildir. Aynı zamanda yer çekimi, solar güç ve Schuman’ın elektromanyetik güçleri gibi bilinen diğer fizik güçlerin etkisinde olan boyuttur. Vejetatif Sinir Sistemi 500.000km.’lik yüzeyi ile vücudun her yerini boydan boya sarar.
Mevcut ileti sinir (nöron) yapısının etrafında, elektriksel bir alan oluşturur. Oluşturulan bu elektromanyetik alan, bir yayılım ile vücudun yüzeyinden uzaya yayılır. Vücuttan uzaklaştıkça gücü azalmasına rağmen, teorik olarak bu elektromanyetik alan sonsuzluğa doğru uzanır. Aynı şekilde, evrenden de, hem empatik (başkalarının duygu, düşünce ve davranışlarını), hem de içgüdüsel reaksiyonları bu eterik beden üzerinden algılarız.

3-Mental Beden

Eterik bedenin üstünde bulunan katmandır. Kişinin duygusal yapısı, bu katmanla ilgilidir. Üst katmanlardan gelen enerjiler, burada duygusal anlamlar kazanır ve kişiye özel duygusal süreçten geçtikten sonar, anlam kazanarak eterik bedene ulaşır. Her düşünce zincirinin önünde bir duygu vardır.

4-Sezgisel Beden

Bu boyut, aklın ve dilin ötesindedir. Geçmiş yaşamların, yakın ölüm deneyimlerinin, arketiplerin, ruhun sahip olduklarının, karmaların, nesiller boyu çözümlenmemiş aile yüklerinin etkisi altındadır.

5-Ruhsal Beden

Bu boyut bedenin kendini iyileştirme düzlemidir ki, buna ruhsal beden adını vermekteyiz. Burada tek mevcut ilişki, birey ile Yaradan arasındadır. Bu şekilde birey kendi yolunu belirler, gücünü kullanır, öğrenir ve deneyimler kazanmaktadır.

Kendi iç sesinizi dinleyin!

Arya Akademi kurucusu, Danışman, Eğitmen ve Profesyonel Koç Gülay Savaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Sonuç olarak bedenin 5 boyutunu bilmek, insanı bütünsel sağlığa götüren önemli bir bileşendir. Bunun için;

· Düzenli ve sağlıklı beslenin ve daha çok doğanın içinde zaman geçirin;
· Antidepresanlardan uzak durun;
· Doğru ve pozitif düşünün ve görünen ötesini görmek için spititüellik ile ilgilenin
· Meditasyon - yoga yapın ve daha çok dua edin ve
· En önemlisi kendi iç sesinizi dinleyin!” diyerek sözlerini tamamladı.

(Milliyet)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
5, altın, korumanın, kuralı, ruh, sağlığını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ruh sağlığını korumanın 5 altın kuralı Tufan Ruh Sağlığı 6 27 Mayıs 2015 06:58
Ses sağlığını korumanın püf noktaları Lcia Sağlık Köşesi 0 17 Ocak 2015 19:22
Göz Sağlığını Korumanın Yolları Zen Sağlık Köşesi 0 21 Şubat 2012 20:35
Dişleri korumanın 8 altın kuralı TImezOne Ağız ve Diş Sağlığı 0 26 Şubat 2008 09:57