IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2018, 00:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Panik atak hakkında bilmeniz gerekenler




Panik [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aniden nükseden yoğun stres ya da korku ile gelen, kişiye göre sık sık tekrarlama eğilimi gösterebilen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]k bir rahatsızlıktır.Özellikle insanların içinde bulunduğu koşulların ve karşılaşılan güçlüklerin, panik atağın beraberinde getirdiği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri tetiklediği ve artırdığı bilinmektedir.




Stres, korku, öfke gibi durumlarla tetiklenen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] her ne kadar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]k bir rahatsızlık olsa da fiziksel belirtilerle kendini göstermektedir. Bu yüzden fiziksel sebepli hastalıklarla karıştırılabilmektedir. Ancak uzman gözetiminde hastalık anlaşılabilmekte ve destekle aşılabilmektedir.

Kimlerde görülür?

Günümüzde her 10 kişiden birinin ömründe en az bir defa panik [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] krizi geçirdiği bilinmektedir. Görülme oranı ve sıklığıysa gelişmiş ülkelere gidildikçe artmaktadır. Kadınlarda erkeklere göre görülme olasılığı daha fazladır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] genetik midir?


Henüz kalıtsal aktarımı sağlayan gen tam manasıyla bulunamamış olsa da panikatak yaşayan bireylerin çoğunun aile üyelerinden en az birinin panikatak geçirdiği vakalara rastlanılabilmektedir.

Belirtileri


Çarpıntı, titreme, soğuk terleme, nefes darlığı/boğulma hissi, nefesin kesilmesi, hazımsızlık ve bulantı, baş dönmesi, uyuşma, krizin göstergeleridir. Bu belirtilerden en az dört tanesi birlikte görülmekteyse, bir panikatak krizinin ortasında olunduğu düşünülebilir.

Her krizde aynı belirtiler aynı süreyle görülmeyebilir. Ayrıca tüm bu belirtiler kişiden kişiye göre de değişebilmektedir. Kriz başlangıcından zirveye ulaşıp sönmesine kadar geçen süre kişiye göre 1 saate dahi ulaşabilmektedir.

Panik atak öldürür mü?


Kimilerinde krizler öyle boyutlarda gözlemlenmektedir kikişiler kalp krizi veya felç geçirecekleri hatta ölecekleri sanısına kapılabilirler. Bu sanılar krizlerin boyutuna göre kişilerde değişiklik gösterebilir.
Geçirilen krizler kalp krizi ya da felç gibi ciddi rahatsızlıklara yol açmazlar. Ancak geçirilen her krizle insan hayatı bir işkenceye dönebilir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Panik atak rahatsızlığı olan insanlar ilk birkaç krizden sonra öyle boyutlara ulaşabilmektedir ki muzdarip olanlar kendilerini korumak için evden yalnız çıkmama, evden çıkmama, kapalı alanlarda hiçbir şekilde bulunmama gibi tedbirlerle kendilerini korumaya çalışırlar.
Toplumdan izole olmaya başlamaları söz konusudur. Ancak kişi her ne kadar kendini korumaya aldığına inansa da, yeni bir kriz korkusu yine yeni bir krizi tetikleyici nitelikte olabilmektedir.

Panik atak tedavisi


Kendinizi korumaya alabilmek için sakinliğinizi korumalısınız. Bu tarz rahatsızlıkların herkesin başına gelebileceğini kabullenerek, insanların eleştirel bakışlarını görmezden gelerek tedavi için ilk adımı atmalısınız. Başvurduğunuz servisin gözetimi altında gerekirse önerilen ilaçları alarak ve tedavi yöntemlerini uygulayarak bu krizlerle baş edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
4G ve LTE Hakkında Bilmeniz Gerekenler Burce 4G 0 13 Aralık 2015 21:06
Yaz Makyajı Hakkında Bilmeniz Gerekenler! Rhytia Makyajın Püf Noktaları 0 26 Şubat 2014 21:26
Panik Atak Nedir ? Panik Atak Sırasında Neler Olur ? Amelia Ruh Sağlığı 0 21 Şubat 2014 19:45
4K UHD TV'ler hakkında bilmeniz gerekenler! Swat İnternet Dünyasından Haberler 0 13 Kasım 2013 12:02
Panik Atak Olanların Beslenmek Konusunda Dikkat Etmesi Gerekenler Liaaa Ruh Sağlığı 0 03 Temmuz 2012 15:04