IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PySSyCaT

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Aralık 2015, 18:07   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sigarayı Bırakma Yolları




Sigarayı Bırakma Yolları

Akciğer kanserinin baş sorumlusu... SiGARA


Sigarayı bırakma sebeplerinizi ve bırakmakla kazanacağınız sağlığınızı ve diğer şeyleri düşünün. Mesela, daha uzun yaşamak ve kendinizi daha iyi hissetmek. Herkes sigaranın zararlarını bilir. Siz bunu beyninize kazıyın



İlgili haberler

• Akciğerim senden özür diliyorum
• 'Bir taneden bir şey çıkmaz' diyen kaybeder
• Light sigaranın savunulacak bir tarafı yok!
• Şimdi daha iyi nefes alıyorum

Sigarayı bırakmak zor ama imkansız değildir. Hele güçlü bir irade sahibi iseniz bir anda bırakabilir, herkesi hayrete düşürebilirsiniz. Ve o zaman alkışı hak edersiniz. Eğer, “Ben çok çabalamama rağmen bırakamadım” diyorsanız. O zaman uzman bir hekimden yardım alabilirsiniz. Siz sigara içerken çevrenizde ki insanları rahatsız ettiğiniz bir gerçek


İşte bırakmanın altın yolu




Kendinize inanın ve güvenin. En önemlisi iradeli olun. Hayatınızda daha önce iradenizle başardığınız zor işleri düşünün. Sigarayı da bırakabileceğiniz düşünün.


Sigarayı bırakmak için kendi planınızı yapın.


Ailenizden ve arkadaşlarınızdan sigarayı bırakma kararınızı desteklemelerini isteyin. Size yardımcı olmalarını ama kesinlikle sizi suçlamamaları gerektiğini söyleyin. Sigarayı bıraktığınız ilk günlerde zorlanacağınızı ve size anlayış göstermelerini rica edin.


Sigarayı bırakmak için bir gün belirleyin. Bugünün yeni hayatınız için bir başlangıç olduğunu düşünün.


Sigarayı bırakmak için bir doktora danışabilirsiniz ve onun yardım ve tavsiyelerini alabilirisiniz.


Kendinize bir egzersiz programı belirleyin. Spor yaparken sigara içmek aklınıza gelmeyecektir.


Her gün 3-5 dakika nefes egzersizi yapın. Gözlerinizi kapatın. Burnunuzdan derin nefes alın, nefesinizi birkaç saniye tutun ve çok yavaş bir şekilde ağzınızdan verin. Nefes egzersizini yaparken, her seferinde daha temiz ve daha rahat nefes aldığınızı göreceksiniz.


Birisi size sigara ikram ederse reddedin. Bu sizin kendinize olan güveninizi artıracaktır.


Sigarayı tamamen bırakacağınız güne yaklaştıkça, sigara miktarını azaltın. Her gün kaç adet sigara içeceğinizi planlayın, bu rakamı her gün bir tane azaltın. Her gün başka bir marka sigara alın, bir önceki günden kalan paketi çöpe atın. Sigara paketinizi bir başkasına verin, böylece her sigara içmek istediğinizde, ondan istemek zorunda kalacaksınız.


Pek çok sigara tiryakisi, sigarayı yavaş yavaş bırakamayacağını ancak bir seferde bırakabileceğini düşünür. Hangi metodun size daha uygun olduğuna siz karar verin.


Sigarayı bırakmak isteyen bir arkadaşınız daha varsa bunu yapmak daha kolay olacaktır. Birbirinizi teşvik edici konuşmalar yapın.


Dişlerinizi temizletin ve her zaman temiz tutun.


Sigarayı bıraktıktan sonra kendinize bir ödül verin.


Çok fazla su için. Su her manada vücudunuz için faydalıdır. Vücudunuzdan nikotinin ve diğer zararlı kimyasal maddelerin atılmasına yardımcı olacaktır. Sigaranın verdiği zararları düzeltecektir. Ayrıca, yemek yeme isteğinizi de azaltacaktır.


Sigarayı en çok ne zaman istediğinizi düşünün, canınız sıkkın olduğunda, yemekten sonra, işten eve gelince vb. Sigara içmek yerine, hoşunuza giden başka bir şey yapın.


Elinizdeki ve ağzınızdaki boşluk hissini gidermek için bir şey bulun. Mesela, su için, sakız çiğneyin, leblebi yeyin vb...


Sigarayı bırakma konusunda düşüncelerinizi yazın. Bunu her gün okuyun.


Yanınızda sizin için çok önemli birisinin resmini taşıyın, bir kağıda, 'Sigarayı bırakacağıma dair söz veriyorum' diye yazın. Canınız her sigara istediğinde bu resme ve nota bakın.


Canınız sigara istediğinde, bir sigara yakmak yerine hislerinizi bir günlüğe yazın. Bu günlüğü her zaman yanınızda taşıyın.
Başarılar!



İlk 20 dakika bile çok önemli


Medical Park Bursa Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ceylan Tahtakıran Bayraktar; "Nikotin bağımlının zorlandığı nikotin yoksunluk belirtileri geçidir. Bıraktıktan sonra tekrar başlama riski, ilk haftalarda en yüksek düzeydedir; bu dönemde uzman bir hekimden destek alınması gerekir" dedi.

20. dakikada: Nabız, kan basıncı ve vücut ısısı normale döner.

24 saatte: Kanda karbonmonoksit gazı hızla azalır.

2 hafta - 3 ay sonrasında: Efor kapasiteniz artar, öksürük azalır ve 3 ay içinde kaybolur. Balgam miktarı 2 haftada yarı yarıya azalır. Soluk alıp vermeniz kolaylaşır. Koku ve tat alma duyularınız iyileşir. Bağışıklık sisteminiz güçlenmeye başlar. Kendinizi daha dayanıklı ve güçlü hissetmeye başlarsınız. Diş ve parmaklarınızdaki sarı lekeler kaybolur.

1. yılda: Kalp krizi geçirme riskiniz ilk günlerden itibaren azalmaya başlar, 1. yılın sonunda risk yüzde 50 azalır. Beyin kanaması ve bacaklardaki damar hastalığı riski yüzde 30-50 oranında azalır. Kronik bronşit ve amfizem, KOAH( kronik obstriktif akciğer hastalığı) gibi solunum yetmezliğine yol açabilen akciğer hastalıklarının ortaya çıkması engellenir, ilerleyen yıllarda solunum fonksiyonları iyileşir.

5. yılda: Ağız, gırtlak, yemek borusu, idrar torbası kanseri riski yarı yarıya azalır.

10. yılda: Felç olma riskiniz 5- 10 yıl içinde hiç sigara içmemiş olanlarla aynı düzeye iner. Akciğer kanseri, ağız, gırtlak, yemek borusu, idrar torbası, böbrek, pankreas kanseri riski azalır.

15. yılda: Koroner damar hastalığı ve kalp krizi riski, hiç içmeyenlerinkiyle aynı olur.



Bağımlıları bir süre idare edin


Prof. Dr. Arif Verimli, kapalı mekanlarda başlayan sigara yasağı nedeniyle uyarıda bulundu. Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arif Verimli, sigara yasağı nedeniyle sigara içmeyenlerin bir müddet bağımlıları "idare etmelerini" isteyerek, "Çünkü nikotin yoksunluğu ciddi bir psikiyatrik sendromdur" dedi. Nikotin yoksunluğunun da psikiyatrik sınıflandırmalar içerisinde yerini bulan bir sendrom olduğunu bildiren Verimli, nikotin yoksunluğunun kişide sinirlilik, hareketlilik, mutsuzluk ve ağlama isteği, saldırganlık, terleme, titreme ve ateş basmaları, vücutta uyuşmalar, tahammülsüzlük ve dürtüsellik gibi sonuçlar doğuran önemli bir sendrom olduğunu kaydetti.

Nikotin yoksunluğunun diğer maddelerde olduğu gibi yıkıcı olmadığını, bir müddet sonra kendiliğinden geçtiğini dile getiren Verimli, "Bunun için 'nikotin yoksunluğuna' alışılana kadar kimseyle tartışılmamalı" dedi.



Haber Kaynak : Yeni Şafak

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bırakma, sigara bırakma, sigara nasıl bırakılır, sigarayı, sigarayı bırakma yolları, yolları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sigarayı Nasıl Bırakabilirim - Sigarayı Bırakma Yolları PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 25 Ekim 2014 14:21
Hipnozla Sigarayı Bırakma Ecrin Alternatif Tıp 0 17 Ekim 2014 14:45
Burçlara Göre Sigarayı Bırakmanın Yolları pyracantha Burçlar, Fallar ve Kehanetler 3 29 Eylül 2011 01:45
9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü Nokta Haber Arşivi 0 04 Şubat 2010 13:01
Sigarayı bırakma yöntemleri hitman Sağlık Köşesi 11 09 Mart 2006 17:21