IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2016, 17:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yerli üretim Hepatit A aşısı geliyor




Türkiye, Hepatit A aşısı üretimi için düğmeye bastı. İlaç ve tıbbi cihazların Türkiye'de imalatı için yatırımcılara kolaylıklık sağlayan Sağlık Bakanlığı, bu kapsamda ilk olarak Hepatit A aşısının üretimi için harekete geçti.

AA 13 Ocak 2016 - 15:56:00
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




İlaç ve tıbbi cihazların Türkiye'de imal edilebilmesi için yatırımcılara çeşitli kolaylıklar getiren Sağlık Bakanlığı, bu yıl ilk olarak Hepatit A aşısında alım garantisi vererek üretim için harekete geçti.


"ÜRETİMLER YEREL BAZLI OLMALI"
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, sağlık politikaları kapsamında artık üretimlerin yerel bazlı olması için gerekli alt yapı ve düzenlemelerin yapıldığını ifade eden Gümüş, bunun hayata geçirilebilmesi için öncelikle istihdam sağlanması ve alana ilişkin Ar-Ge faaliyetlerinin artırılması gerektiğini vurguladı.


Gümüş, bu amaçla "Sağlık Endüstrileri Yönlendirme Komitesi" oluşturulduğunu anımsatarak, burada sağlık endüstrileri alanındaki yatırım, üretim ve ihracatın artırılması, teknolojinin geliştirilmesi için fiyatlandırma, geri ödeme, ruhsatlandırma, kamu alımları, kamu destekleri, ticaret politikaları, sağlık teknolojisi politikaları, veri yönetimi, özel kesimle diyalog gibi hususların değerlendirilerek koordine edileceğini bildirdi.


Yürütülecek çalışmalarla yerli sanayinin önünün açılacağını bildiren Gümüş, "İlaç ve tıbbi cihazda yerel üreticinin yolunun açılması, teşvik sağlanması, teknik yöntemlerle finans garantileri ve uzun dönem alım teminatı verilmesi sağlanacak. Üretimin yerli işletmelerle yapılamaması durumunda yabancı ürünün mutlaka Türkiye'de, yerli bir şirketle işbirliği yapılarak üretilmesinin teşvik edilmesi için çalışma yapılacak" ifadesini kullandı. Gümüş, ayrıca yatırımcılara vergi indirimlerinin de söz konusu olacağını kaydetti.


"YENİ YILIN İLK ÜRÜNÜ HEPATİT A AŞISI OLACAK"
Yerli üretimin teşvik edilmesine yönelik çalışmanın aşı ile başlatılacağını belirten Gümüş, "Yeni yılda yerel üretime ilişkin faaliyeti aşı çalışması ile başlattık. Hepatit A aşısının üretimi, alım garantisi ile hayata geçirilecek. Bunun alt yapısı hazırlanıyor. Uluslararası bir firma veya firmaların, Türkiye'deki firmalarla işbirliği yaparak üretim yapmaları teşvik edilecek" dedi.
Gümüş, projenin kapsamıyla ilgili de "Türkiye'de fabrika kurmak kaydıyla, 7 yıl alım garantisiyle Hepatit A'nın Türkiye'de üretilmesini sağlayacağız. Muhtemelen yabancı bir firma Türkiye'deki yerli bir firmayla işbirliği yaparak bunu gerçekleştirecek" bilgisini aktardı.

hurriyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşısı, eyüp gümüş, geliyor, hepatit, hepatit a, hepatit aşısı, sgk, yerli, Üretim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hepatit B Aşısı Karaciğer Kanserlerinin Sıklığını Azaltıyor Zen Sağlık Köşesi 0 04 Haziran 2013 20:47
Diyabet Hastalarına Hepatit B Aşısı Liaaa Sağlık Köşesi 0 24 Mart 2012 12:38
Hepatit B Aşısı Çeşitleri Liaaa Çocuk Sağlığı 0 13 Şubat 2012 18:11
Hepatit B Aşısı Etkileri Liaaa Çocuk Sağlığı 0 13 Şubat 2012 18:09