IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2018, 14:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erken tani hayat kurtarir




Erken tanıyla önceden müdahalenin çoğu hasta için hayat kurtarıcı olduğunu vurgulayan Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Rengin Türkgüler, özellikle meme ve kolon kanseri gibi hızla yayılan kanser türlerinde erken tanıda ultrasonun önemini anlattı.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






ULTRASON İLE ERKEN TANININ ÖNEMİ BÜYÜKTÜR

Ultrason, modern tıpta hastalıklara erken müdahale edilebilmesine olanak sağlayan teşhis yöntemidir. Ses dalgaları vasıtasıyla görüntü elde edilebilmesini sağlayan ultrasonla vücudun herhangi bir bölgesi ayrıntılı olarak muayene edilebilir. Özelikle 40 yaşın altındaki kişilerin her yıl kolesterol, tansiyon ve şeker testleri yaptırması gerekirken, tam teşekküllü bir klinikte ultrason ile muayene olmak çoğu zaman hayat kurtarıcıdır.
Damar sağlığına etki etmesi muhtemel durumların çeşitli ultrasonografik yöntemlerle belirlenmesi halinde ani kalp ve damar rahatsızlıklarına bağlı ölümler önlenebilir.
Kanser türlerinin birçoğu vücutta herhangi bir şikayete neden olmadan ilerler, son evrelere doğru belirtiler gün yüzüne çıkar. Ultrasondan elde edilen görüntülerde hastalık etkeni olup olmadığı araştırılır, yapılan yan testlerde ise olası hastalıklara karşı önlem alınır.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ERKEN TANIDA KULLANILAN ULTRASON TETKİKLERİ NELERDİR?

Zamanla oluşan kalp-damar hastalıkları, diyabet ve hipertansiyon erken tanıyla ortadan kaldırılabilir. Yine birçok kanser türünü başlangıç evresinde tespit ederek bunlardan korunmak için çeşitli ultrason tetkikleri kullanılıyor.
Meme ultrasonu: Bu tetkikte meme dokusu, süt kanalları ve meme hücreleri incelenir. Ultrasonun yapılmasındaki amaç 40 yaş altı kadınlarda meme ve göğüste oluşan ağrı veya kitlenin nedenini araştırmaktır. Genel olarak mamografi uygulanırken, kesin tespit için meme ultrasonu yapılır.
Pelvik ultrason: Kadınlarda mesane, uterus ve overler, erkeklerde ise mesane ve prostat incelenir. Bu tetkik kadınlarda miyom, çikolata kistleri, over kistleri, erkeklerde ise idrar yolu iltihabı, üreter alt uç taşları ve mesane taşlarına dair detaylı bir inceleme yapılmasına olanak sağlar. Yapılan inceleme sonrası, rahim kanseri, rahim ağzı kanseri, prostat ve mesane kanserlerine ve alakalı hastalıklara karşı önlem alınır.
Renal ultrason: Bu tetkikle ayrıntılı böbrek taraması yapılır. Kişi sırt üstü yatırılarak karın bölgesine bir jel sürülür. Bu aşamada ultrason probu ile böbrekler incelenir. Böbrek kanalları, böbrek ve mesane bölgesinde inceleme yapılır.
Tiroid ultrasonu: Tiroid bezindeki anormallikleri, guatrı veya nodülleri tespit etmek için uygulanır. Ultrason probu boyun bölgesine konularak görüntüleme yapılır. Boyun bölgesindeki tiroid bezleri incelenir.
Kalça ultrasonu: Doğuştan meydana gelen kalça çıkıklığı incelenir. Bebeklerde 2-6 ay arasında yapılan bu ultrasonla 'Gelişimsel Kalça Displazisi (GKD)' varlığı kontrol edilir.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
erken tanı, kalça ultrasonu, meme ultrasonu, pelvik ultrasonu, renal ultrasonu, tiroid ultrasonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alzheimer’da erken tanı mümkün mü? Ebru Sağlık Köşesi 0 02 Mayıs 2016 15:23
Erken Yaşta Aşılama Hayat Kurtarır Liaaa Kadın Sağlığı 0 22 Ekim 2012 01:05
Deri Kanserine ``Ben Haritasi`` ile Erken Tanı System Sağlık Köşesi 0 04 Eylül 2011 14:13
Erken teşhis deri kanserinden kurtarır Lucifer Sağlık Köşesi 0 10 Mayıs 2010 16:05
Bu mutfak hayat kurtarır Collettivo Sağlık Köşesi 0 25 Eylül 2008 01:57