IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Şaşkınlık Yaratan Psikolojik Sorunlar (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/789048-saskinlik-yaratan-psikolojik-sorunlar.html)

Sanem 07 Mart 2018 01:29

Şaşkınlık Yaratan Psikolojik Sorunlar
 
Artan psikolojik sorunlar arasında ilk defa duyulduğunda şaşkınlığa neden olan birçok rahatsızlık, binlerce insanın yaşamını altüst ediyor.

Teknolojik gelişmeler ve ilerlemelerle birlikte insanoğlunun [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da artıyor.



4OTHELLO SENDROMU




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu rahatsızlık, kişinin sevdiği birini hastalık derecesinde kıskanması durumu olarak ifade ediliyor. Eşinin veya sevgilisinin sadık olmadığı düşüncesine kapılan kişiler, kafalarında kurdukları senaryoda ihanete uğradıklarının düşünüp birlikte oldukları kişilere zarar verebiliyor.




3HUZURSUZ BACAK SENDROMU




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sık görülen rahatsızlığı yaşayanlar genellikle yatağa girip hareketsiz kaldıklarında bacaklarında fark ettikleri, ancak tam olarak tarif edemedikleri rahatsız edici hislere kapılıyor. “Baldırlarım ağrıyor”, “Bacaklarıma bir şeyler batıyor”, “Yanıyor” gibi çok farklı şekillerde şikayetlerini tarif ederken bu hislerin tümü istirahat halinde ortaya çıkıp, hareket ile kayboluyor. Bu rahatsızlık uykusuzluğa ve buna bağlı yorgunluk, dikkat ve konsantrasyonda azalma ve kişilik değişikliklerine neden olabiliyor.




2OLFAKTÖR REFERANS SENDROMU




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çevresine katlanılmaz ölçüde kötü bir koku yaydığına inanan kişi, beden kokusuyla aşırı meşgul olurken ve bundan dolayı kendilerini suçluyor. Gerçekte var olmayan bir koku için sık sık çevrelerinden özür dileyen kişiler, dişlerini fırçalayarak veya sık sık elbise değiştirerek kokudan kurtulacaklarını düşünüyorlar.




1CAPGRAS SENDROMU




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu sendromun başlıca özelliği, kişinin çevresindekilerin gerçek olmadığına, başkalarının onların yerine geçtiğine inanması olarak tanımlanıyor. Kadınlarda biraz daha fazla görülen bu sendrom sanısal bozukluklardan biri olarak sınıflandırılabileceği gibi şizofreninin bir belirtisi olarak da görülebiliyor. Hasta, kendisini oldukça karmaşık bir komplonun içinde hissediyor ve çevresindekilerin farkında olmaksızın değiştirildikleri düşüncesinin rahatsızlığını yaşıyor.


alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:53.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net