IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2018, 13:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşk Acısı




Aşık olmak nedir? Depresyonun eşiğinde biri olarak boktan bir şeydir yada tam tersi bir şey söyleyerek konuyu baltalamak istemiyorum. aşık olmak çok farklı bir durumdur. herkes aşık olduğunu söyler ama henüz aşık olmamış olanlar da vardır. bu durumun farkına gerçek aşkı bulduğunuz zaman varacaksınız. şimdi anlatacaklarım gerçek aşkı bulmuş olanlara..

Aşk keyiflidir mutlu eder insanı. ve tanımı sözlerle yapılamaz. sadece farklıdır. öteki duygulardan tamamen faklı.. aşık olduğunuzu ilk hissettiğiniz zaman zaten bir ilişkinin ortalarına gelmiş olursunuz. ve o ilk his kaybetme korkusunun tetiklemesiyle gelir. kaybetme korkusu sonucunda saçma sapan davranışlarda bulanabiliriz. bu davranışlar karşımızdakini kaybetmemizdeki en büyük etkendir. belki de kaybetmekten korkmasaydık hiç kaybetmeyecektik.

Aşkın tanımını yapmak zor dedik ama nasıl hissettirdiğinin de farkına varabiliriz. aşktan dolayı hissettiğimiz mutsuzluk öteki mutsuzluklara nazaran çok daha etkilidir hayatımıza yayılır. aşık olmadan önce de mutsuz oluruz ama o mutsuzluk bu dozda değildir. öyle ki o gün başka bir olay bizi mutlu edebilir. aşık olduğun kişinin etkisiyle yaşadığın duygu daha kapsayıcıdır. o kişi seni mutsuz ettiyse tüm günün mutsuz geçer. onun etken olmadığı hiçbir durum seni mutlu edemez. ama başka bir zamanda mutlu ettiyse bu daha geçici olur. çünkü insanlar mutluluğun kıymetini bilemeyen mutsuzluklara kafayı takan canlılardır.aşık olmanın en kötü yanı budur.

Aşık olmanın iyi yanını bulmakta şuan çok zorlanıyorum. ama belki de aşık olduğun kişinin sana karşı iyi duygular beslediğini görmek olabilir. bu durum insanı çok mutlu edebilir. ama maalesef bu geçicidir. çünkü ne zamanki karşındaki senin ona aşık olduğunu hissederse bilinçsiz olarak senden soğumaya başlar. çünkü sen artık onunsundur senin için çabalaması gereken bir durum kalmamıştır. bu kişisel bir sorun değildir insanın yapısında vardır. insan tüm hayatı boyunca mücadele eden bir canlıdır. hayaller kurar ve onları başarmak ister. ama hayal kurmadaki asıl çekicilik, o çabalama halinden başka bir şey değildir. başarsa dahi bunun mutluluğu hep sürmez bir süre sonra kıymetini kaybetmeye başlar. çünkü hep bir çabalama içinde olmak insanı mutlu eder. insan da bir hayvandır ve hayvanlar doğada hayatta kalmak için çabalamak zorundadır. bu içgüdüsel bir durumdur. dürüst olalım şimdi bize kör kütük aşık olan biri ne kadar ilgimizi çekiyor. hep zoru hep imkansızı istemiyor muyuz.

Hayattaki yerimize baktığımızda gerçekten de sorunlarımızı abartmıyor muyuz? evrime ister inanın ister inanmayın ama bizim de hayvanlar gibi içgüdüsel davranışlarımız var. bu konuları olduğu gibi basite indirgeyecek olursak sorunlarımıza daha farklı bir bakış açısı getirerek yaşadığımız sorunlarımızdan daha az etkilenir bir hale gelebiliriz.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşk, aşık olmak, deprasyon, mutluluk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakış Açısı AftieL Kıssadan Hisse 0 09 Eylül 2014 14:36
Kargo - Aşk Acısı Amelia H, I, İ, J, K, L 0 11 Şubat 2014 16:43