IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2018, 00:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aspirin, bu kanser türüne karşı engelleyici görevi görüyor!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Prof. Dr. Can Küçük, düzenli aspirin kullanımının kolon [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ine neden olan poliplerin azalmasını sağladığını söyledi.Kolon kanserini bağırsaklarda kanser gelişmesi olarak tanımlayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Can Küçük, kadınlarda ve erkeklerde üçüncü sırada görülen kanser tipine neden olan bağırsak poliplerinin düzenli aspirin kullanımı ile azaldığını ifade etti.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Prof. Dr. Küçük, "Yapılan araştırmalar uzun yıllar düşük doz aspirin kullanımının polipi azalttığı gösterilmiş. Bu yüzden polipi olan ama risk olmayan hastalar için aspirin kullanımı tercih edilmekte. 100 miligramlık doz her gün bir tane kullanılabilir. Bu doz, kardiyovasküler hastalıklarda kullanılan pıhtı gelişimini engelleyici dozlardır" dedi.


ERKEKLERDE KADINLARDAN DAHA FAZLA GÖRÜLÜYOR

Kolon [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]inin sigara, yiyeceklerdeki katkı maddeleri, genetik nedenler, kalın bağırsakta poliplerin gelişmesi, kalın bağırsaktaki ülseratif kolit gibi kronik hastalıkların varlığı nedeniyle ortaya çıktığını dile getiren Prof. Dr. Küçük, "Dünyada da erkeklerde 1.3'e 1 oranında daha fazla görülüyor. Yani 13 erkeğe karşı 10 kadında bu hastalık görülüyor. Görülme oranı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de de dünya literatürüyle hemen hemen uyumlu. Erkeklerde en sık görülen kanserler sırasıyla akciğer, prostat ve kolon kanseri. Kadınlarda ise sırasıyla meme, akciğer ve kolon kanseri görülüyor. Yani hem kadınlarda hem erkeklerde kolon kanseri üçüncü sırada yer alıyor. Ayrıca her yıl dünyada bir milyon kişi kolon kanserine yakalanmakta ve her yıl yine dünyada 500 milyon kişi kolon kanserinden ölmekte" diye konuştu.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



TÜRKİYE'DE EN FAZLA İÇ ANADOLU VE DOĞU ANADOLU'DA GÖRÜLÜYOR

Türkiye'de çok yaygın görülen kabızlık, tuvalete çok az çıkma, sert dışkılamanın da kolon kanserini artıran faktörler olduğuna değinen Prof. Dr. Küçük, beslenme alışkanlıklarının söz konusu kanser riskinin gelişmesinde etkili olduğunu kaydetti. Beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak, Türkiye'de kolon kanserinin en sık görüldüğü bölgelerin İç Anadolu ile Doğu Anadolu Bölgeleri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Küçük, beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi ise hastalığın önlenebileceğinin altını çizdi.


TEDBİR ALINABİLECEK TEK KANSER TÜRÜ

Prof. Dr. Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kanseri önlemek zor. Ama kolon kanserini önlemek için tedbir alınabilir. Bunun için yapılacak en önemli şey sağlıklı beslenmek, mümkün olduğu kadar doğal gıdalar tüketmek. Elbette bu günümüzde çok kolay bir olasılık değil. Sebze meyveyi bol yemek, lifli gıdaları çok tüketmek, bol yürüyüş yapmak önemli. Ancak en önemlisi aralıklı kontroller yaptırmak. Çünkü kolon kanserinin yüzde 90'ı poliplerden gelişiyor. Önce iyi huylu polipler oluşuyor, sonra biraz büyüyüp değişiyorlar ve en sonunda kanser oluşturuyorlar. Ailede öyküsü olmayan insanlar 50 yaşından itibaren beş yılda bir kolonoskopi, 2 yılda bir de gaytada gizli kan arama testi yaptırmalı. Bu şekilde devam edilirse, kolon kanserlerinin yüzde 90'ı polip halinde iken tespit edilip, hastanede polpektomi yapılıp, kolon kanseri gelişmesi engellenebilir."



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR

Kolon kanserinin erken teşhisle tedavi edilebileceğini vurgulayan Prof. Dr. Küçük, "Kanser tedavisindeki en önemli aşama [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Erken teşhis edilirse tedavisi daha kolay ve sonuçları olumludur. Ancak ülkemizdeki en önemli sorun görülme sıklığından ziyade geç yakalanmasıdır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] verilerine göre hastaların yüzde 70'i geç yakalanmakta. Ama erken yakalamak için de rutin kontrollerin yapılması gerekiyor. Kanama, kabızlık, bulantı-kusma, zayıflama başladığında zaten iş işten geçmiş oluyor. O nedenle bu şikayetler ortaya çıkmadan kontrol olmak ve kolonoskopi yaptırmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aspirin, genel cerrahi, kolon kanseri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bunamaya karşı günde bir aspirin Violent Ruh Sağlığı 0 02 Aralık 2013 10:58
Saç Dökülmesini Engelleyici Zeytinyağı Karışımı oneofgirl Saç Modelleri ve Bakımı 0 23 Temmuz 2013 19:23
vBulletin Flood Engelleyici Syst3m vB 3.8.x Eklentileri 0 29 Ekim 2011 15:48