IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Ekim 2022, 05:27   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sabah mı yoksa akşam mı duş alınmalı?




Sabah mı yoksa akşam mı duş alınmalı?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Herkesin en az bir kez kafası karışmıştır: Acaba yatmadan önce mi duş almalıyım, yoksa sabah erkenden mi? Artılarıyla eksileriyle meseleyi değerlendirdik.

Kimileri uzun uzun banyo yapmayı sever, kimileriyse hızlıca bir duş almayı yeterli bulur. Ama bazen temizlenme rutinimizin zamanlamasıyla ilgili kafamız karışabilir. Sabah duşunun mu yoksa akşam duşunun mu sizin için daha iyi olacağına karar vermek için her iki seçeneğin de olumlu ve olumsuz taraflarına göz atın.


Sabah duşunun artıları/eksileri

+ Sabah duşu, geceden kalma teri ve bakterileri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olur. Özellikle yağlı bir cildiniz varsa, güne temizlenmiş ve tazelenmiş bir ciltle başlamak size daha iyi hissettirebilir. Tabii ki çok sıcak geçen yaz gecelerinin ardından da vücudunuzda biriken istenmeyen kalıntıları atmak iyi bir fikirdir!

+ Sabah duşunun artılarından bir diğeri de, güne taze bir başlangıç yapmaya yardımcı olmasıdır. Özellikle uyanmakta zorluk çekiyorsanız, suyun altında biraz zaman geçirmek ayılmanıza ve canlanmanıza yardımcı olacaktır. Özellikle soğuk suyla alınan sabah duşunun gün içinde üretkenliği bile artırabileceğine dair kanıtlar mevcut.

- Vücudumuzda her gün biriken ve hatta üretilen kiri, tozu düşündüğümüzde günün sonunda bu kalıntılarla yatağa gitmek de iyi olmayabilir. Özellikle makyaj yapıyor veya çeşitli cilt ürünleri kullanıyorsanız, yatmadan önce güzelce temizlenmek her zaman daha iyidir.


Akşam duşunun artıları/eksileri

+ Sabah duşunun canlandırıcı etkisinden bahsettik, ancak aynı şekilde gece alınan bir duşun da yatıştırıcı etkisinden bahsedebiliriz. Şaşırtıcı mı? Soğuk su sizi ayıltır, akşam alacağınız ılık bir duş ise bedeninizi uykuya hazırlamanıza yardımcı olur. Özellikle günün yorgunluğunu atmak, kaslarınızı gevşetmek ve vücut sıcaklığınızı dengeleyerek uykuya hazır hale gelmek için akşamları duş almak daha iyi bir seçenek olabilir.

+ Vücudunuzda biriken kiri, tozu ve bakterileri tamamen temizledikten sonra yatağa girmek daha iyi hissettirebilir. Evden hiç çıkmamış olsanız bile cildinizde üretilen yağ ve diğer kalıntılar, geceleri veya ertesi gün uyandığınızda rahatsızlık verici olabilir. Bu bakımdan gece duşu yine daha avantajlıdır.

- Akşam duşunun dezavantajı ise, biraz daha yağlı bir ciltle uyanmanıza sebep olabilecek olmasıdır. Uykudayken cildimiz fazladan yağ üretir ve bu yağ tabakası cildimizin üzerinde birikir. Akşam güzelce temizlenmiş olsak bile, sabah uyandığımızda cildimiz, özellikle yüzümüzün daha yağlı olduğunu fark edebiliriz.

- Akşam duşunun diğer bir dezavantajı da, eğer iyice kurulanmazsanız karşılaşabileceğiniz sorunlardır. Özellikle ıslak saçlarla uyumak, saçların kırılmasına ve eğer soğuk kış günlerindeyseniz biraz üşütmenize bile neden olabilir.

Sonuç:

Artılara ve eksilere bakıp gündelik alışkanlıklarınızı da tabloya dahil ettikten sonra yine kararı veren siz olmalısınız, çünkü birinin diğerinden daha sağlıklı olduğunu gösteren herhangi bir kanıt bulunmuyor. Hatta size daha iyi gelecekse hem sabah hem de akşam bile duş alabilirsiniz. Ya da belki de en doğrusu, bununla ilgili kalıcı bir rutin belirlemek yerine ihtiyaçlarınıza, mevsime ve donemsel değişimlerinize de bakarak bir karar vermek olacaktır

haberturk

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yürüyüşün sabah yapılması mı daha sağlıklı, yoksa akşam mı? Beatrice IF Soruyor 6 26 Mart 2024 21:16
Önce ev mi yoksa araba mı alınmalı? Hesna IF Soruyor 9 16 Temmuz 2022 14:25
Sabah Yap Akşam Ye Turşusu Burce Turşular 0 09 Mart 2016 22:59
Bu akşam için daha iyi planınız yoksa En iyi 15 aşk filmi! Zen Sinema Dünyası 0 18 Şubat 2013 19:16
~ Sabah ve Akşam'a dikkat!. Sametold Sağlık Köşesi 0 22 Aralık 2010 17:43