IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem
  • 1 Post By Ocean

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2018, 14:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mutluluk hormonunu artırmanın 6 doğal yolu




Hormonlar, insanı ruhsal ve fiziksel olarak etkileyen önemli etkenlerdendir. Bu hormonların arasında, bizi en çok mutlu eden ise serotonin yani mutluluk hormonudur. Peki, sindirimden mutluluğa pek çok önemli etkisi olan bu hormon nasıl artırılır? “Yüksek Topuklar” ekibi olarak sizlere, mutluluk hormonunu artırmanın doğal yollarını sunuyoruz.




Mutluluk hormonu nasıl artırılır?
Serotonin hormonu, mutluluk hormonu olarak da bilinir. Vücut tarafından üretilir ve sinir hücrelerine etki eden bir hormondur. Serotonin üretmek için beyin, triptofan denilen bir amino asit kullanır. Serotonin hormonu beyinle birlikte, sinir sistemini, mideyi ve bağırsakları doğrudan etkiler.

Mutluluk hormonu, yeterli miktarda salgılandığında mutluluk, motivasyon ve enerji artar. Ancak tam tersi durumda, uyku ve yeme bozuklukları, depresif ruh hali, stres gibi sorunlar yaşanabilir. Bu nedenle mutluluk hormonuna gereken önemi vermek ve doğal yollarla

Serotonin vücumuzda yeterli seviyede olduğunda enerjiniz ve mutluluk düzeyiniz yükselir. Uykunuz düzene girer, iştahınız dengelenir ve daha zinde hissedersiniz. Düşük serotonin ise depresif ruh haline, uyku ve yeme bozukluklarına yol açabilir. Bu kadar önemli bir fonksiyona sahip serotonin hormonunuza iyi bakmak ve onu artıracak doğal yollara başvurmak gerekir.

Beslenmenize dikkat edin!

Mutluluk hormonu artırmak için, serotonin üretiminde kullanılan triptofan içeren besinler tüketebilirsiniz. Triptofan açısından zengin besinler, yumurta, peynir, soya, hindi eti, somon ile muz, kivi, ananas gibi tropikal meyveler ve ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişlerdir. Ayrıca, güne yumurta, peynir, badem, ceviz, yulaf ezmesi gibi besinlerle yapacağınız bir kahvaltıyla başlayabilirsiniz. Sağlıklı ve güçlü bir kahvaltı sizi tüm gün enerjik hissettirecektir.

B vitaminleri alın!

Özellikle B6 başta olmak üzere B12 ve B9 vitaminleri serotonin üretimini hızlandırır. Böylece sinir sisteminiz daha sağlıklı çalışır, depresyon riski azalır ve daha mutlu olursunuz. B vitaminlerini doğal yollarla almak için beslenmenize dikkat etmelisiniz. B9 vitamini açısından zengin gıdalar; tüm sebze ve meyveler, tam tahıllar, kuru baklagiller. B6 vitamini açısından zengin gıdalar; tavuk ve hindi eti, balık, kuru baklagiller ve koyu yeşil yapraklı sebzeler ile portakal ve kavun. B12 açısından zengin gıdalar ise; süt, yumurta, tavuk, balık ve kırmızı et gibi hayvansal besinlerdir.

Egzersizi ihmal etmeyin!

Sağlık için çok faydalı olan egzersiz, serotonin hormonunun üretiminde de olumlu etkilere sahip. Mutluluk hormonunu artıran egzersizlerin başında yürüyüş, koşu, bisiklet ve yüzme geliyor. Ayrıca, nefes ve meditasyon çalışmalarını içeren yoga stres hormonunu düşürüp, mutluluk hormonunu artırıyor. Bu nedenle, düzenli olarak egzersiz yapmaya özen gösterin. Hiç egzersiz yapmıyorsanız, açık havada yürüyüş yaparak başlayabilirsiniz.

Güneşten yararlanın!

Mutluluk hormonunu artırmanın en doğal yollarından biri güneşe çıkmaktır. Güneş ışınları D vitamini üretimini destekler. D vitamini de serotonin hormonunun üretiminde olumlu rol oynayan önemli bir vitamindir. Bu yüzden güneşten faydalandığınız zaman depresyon ve stres riski azalır. Kendinizi daha mutlu ve pozitif hissedersiniz.



Meditasyon yapın!

Meditasyonun, zihin ve beden üzerindeki olumlu etkileri çok fazladır. Yapılan araştırmalarla meditasyonun mutluluk hormonunu artırdığı desteklenmiştir. Ayrıca meditasyon, birçok hastalığın tedavisini desteklemek için eğitim ve etkinlik haline getirilmektedir. Düzenli olarak meditasyon yapmak stres ve kaygılardan arınmanızı sağlar ve depresyon riskini azaltır. Mutluluk hormonunu artırdığı için de daha mutlu ve huzurlu bir hayatınız olur.

Masaj yaptırın!

Masajla birlikte stres hormonu olarak bilinen kortizol hormonu azalır. Stres hormonu azaldıkça mutluluk hormonu artmaya başlar. Kasların rahatlaması ve mutluluk hormonunun artmasıyla birlikte daha dingin ve mutlu olursunuz. Ayrıca, masajın bir diğer olumlu etkisi, dopamin yani keyif hormonunu artırmasıdır.

Mutluluk hormonunu artırmanın doğal yollarını sizlerle paylaştık. Stresten uzak, mutlu ve huzurlu bir hayat için bu yollara başvurmanızı tavsiye ederiz.


alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Mayıs 2018, 15:37   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mutluluk hormonunu artırmanın 6 doğal yolu




Insanların ruh hali en büyük etken ziraa dünya'yı da serseler pek bir fayda göstermez .

__________________
Masallarda bulursun ..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 13 Mayıs 2018, 20:20   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Mutluluk hormonunu artırmanın 6 doğal yolu




serotonin sanılanın aksine bir hormon değil nörotransmitterdir. hormonlar kanda dolaşır ancak nörotransmitterler ise sinir telleri üzerinde. yani serotonin kanda dolaşmaz. bu sebeple hormon değildir. Triptofan amino asitinden sentezlenir, bol bol çükülata yiyebilirsiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
meditasyon nasıl yapılır, meditasyon nedir, mutluluk hormonu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sevginizi Artırmanın 55 Yolu Amelia Kişisel Gelişim 1 07 Mayıs 2014 01:17
Emekli Maaşını Artırmanın yolu Rhytia Haber Arşivi 0 11 Mart 2014 14:35
Mutluluk yolu islam Zen İslamiyet 0 12 Aralık 2012 16:14
Adsense kazancınızı artırmanın basit bir yolu BIaCk Google Admob ve Adsense 4 05 Temmuz 2010 06:31