IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2018, 13:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelik haftası nasıl hesaplanır? İşte gebelik haftası hesaplama tablosu




Bebeklerini büyük bir heyecanla bekleyen anne babalar çocuklarının ne anne karnında kaç haftalık olduğunu merak ederler. Hesaplanarak bebeğin ne kadar zamandır anne karnında olduğunu hesaplama işlemine ise hamilelik haftası hesaplama denir. İşte gebelik hesaplama tablosu ve merak ettiğiniz diğer bilgiler...








Gebelik haftası hesaplanırken değişik yollar izlenmektedir. Yine de anne ve babalar bu gebelik haftasını tam olarak belirleyemezler. Şimdi gebelik haftası hesaplamasının nasıl yapıldığı konusunda ayrıntılı bilgiler vereceğiz. İşte gebelik hesaplama ile ilgili bilinmesi gerekenler…
Gebeliğin süresi veya bebeğin kaç haftalık/aylık olduğu, annenin son adet döneminin ilk gününden itibaren hesaplanır. Gebeliğin kesin tarihi neredeyse hiç bilinmediğinden, son adet döneminin ilk günü bebeğin kaç haftalık olduğunu ölçmek için kullanılır.

GEBELİK HAFTASI HESAPLAMA TABLOSU


4-5 haftalık gebeliklere1 aylık denilir.8-9 hafta bittiğinde2 ay bitmiştir.12-13 hafta bittiğinde3 ay bitmiştir.16-17 haftalar bittiğinde4 ay bitmiştir.20-21 haftalar bittiğinde5 ay bitmiştir.24-25 haftalar bittiğinde6 ay bitmiştir.28-29 haftalar bittiğinde7 ay bitmiştir.32-33 haftalar bittiğinde8 ay bitmiştir.36 hafta bittiğinde9 ay bitmiştir son aya girilmiştir.

40 hafta bittiğinde9 ay 10 gün tamamlanmıştır.



GEBELİK YAŞININ HESAPLANMASI

Son adet tarihi: Annenin düzenli bir dönemi varsa ve son adet tarihinin ilk gününü biliyorsa, gebelik süresi bu tarihten itibaren hesaplanabilir. Gebe kalma tarihinden itibaren hesaplanmaz.

Ultrason: Bebek, annenin son adet döneminden 5 veya 6 hafta sonra ölçülebilir. Bebeği ultrason kullanarak ölçmek en erken hamilelikte doğrudur. Daha sonra gebelikte doğru ölçümlemeyi vermez. Ultrason kullanarak gestasyon yaşını tahmin etmek için en uygun zaman, hamileliğin 8. ve 18. haftaları arasındadır. Gebelik yaşını belirlemenin en doğru yolu, kadının son adet döneminin ilk gününü kullanmak ve bu gebelik yaşını ultrason muayenesiyle ölçmek.
Düzenli bir döneme sahip olan bir kadın için, son adetin ilk gününden yaklaşık 11-21 gün sonra gerçekleşir. Kadınların çoğu, kesin bir doğum tarihini bilmezler çünkü yumurtlamanın ne zaman gerçekleştiğini tam olarak bilmek zor olabilir. Bu tarih sadece son adetin ilk gününe dayanan bir tahmindir.

Özel durumlar: Yapay döllenme yani tüp bebek gibi özel prosedürlere maruz kalan kadınlar, tipik olarak kesin gebelik tarihini bilirler.



SON TARİHİN HESAPLANMASI
Tahmini Son Tarih: Son adet tarihine göre, tahmini son tarih, dönemin ilk gününden itibaren 40 haftadır. Bu sadece tahmini bir hesaplamadır, çünkü bebeklerin sadece yaklaşık % 5'i tahmini vadeleriyle doğmaktadır.



alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gebelik, gebelik haftası, hesaplama tablosu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fizik Haftası 4 Şubat 2013 te başlıyor Fizik Haftası İle İlgili Detaylı Bilgi Zen Genel Paylaşım 0 01 Şubat 2013 15:12
Fazla Mesai Ücreti Hesaplama Detaylı Bilgi-Nasıl Hesaplanır? Zen Merak Ettikleriniz 0 03 Ocak 2013 17:56
Gebelik Yaşı Hesaplama, Gebelik Yaşı Nasıl Hesaplanır Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 01 Kasım 2012 16:33
Engeliler Haftası - Engelliler Haftası Ne Zaman - Engelliler Haftası Hakkında Liaaa Engel Türleri Ve Hastalıklar 0 06 Mart 2012 17:45