IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2018, 12:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarım ilaçları kanser ve kısırlık sebebidir




Prof. Dr. Canan Karatay, böyle dedi ve ekledi: “Tarım ilaçları ve GDO’lu yiyecekler bütün hormonları yok ediyor. Onun için bugün 20-30 yaşlarındaki erkek de kadın da kısır oluyor.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





KARATAY DİYETİ'YLE GENÇ KAL UZUN YAŞA – 3 –
Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, 51 yıldır insanları sağlığına kavuşturmak için çalışıyor. Ona göre hekimlik, objesi insan olan bir sanat. Karatay, “Hekimliğe adım atanların ilk dersi ‘önce zarar verme' diye başlar. Esas olan sağlığımızı korumak, sağlıklı ve kaliteli yaşamaktır. Hekim, insana bütün olarak bakar ve onu hastalıklardan korur” diyor. Bugün Karatay'la sağlıklı beslenmenin yollarını konuşmaya devam ettik. İşte anlattıkları…

Hocam ‘peki ne yiyeceğiz' sorumuz yarım kalmıştı…
Sağlıklı yağ, sağlıklı protein ve sağlıklı karbonhidrat dedik… Sağlıklı proteini biraz daha açalım. Şirden mayalı peynir, köy yumurtası, kuzu eti yağıyla beraber yenecek. Kelle paça çorbası içmeye devam.

Kışın soğukta iyi gidiyor da yaz sıcağında pek tercih edilmez sanki hocam kelle paça…


Öyle bir içilir ki… Yazın içmen şart değil o zaman soğuk yoğurt çorbası yaparsın! Elazığ'da biz ayran aşı çorbası deriz. Dengeli olarak sağlıklı yağ, sağlıklı protein ve sağlıklı karbonhidrat vardır bu çorbada. Bizim en önemli yiyeceklerimizden biri olan cacığı bol bol yapıp yiyebilirsiniz. Salatalık koyarsın, zeytinyağı koyarsın, nane de koyarsın içine buz da atıp serin serin içersin. Bunlar asırlardan beri uygulanan şeyler. Ben zaten iki şeyi yapmayın diyorum onun dışında her şeyi rahatlıkla yiyebilirsiniz diyorum. Doyuncaya kadar yiyin diyorum. Mevsiminde ne varsa onu yiyin diyorum. Oturup da ocak ayında patlıcan yemeyin diyorum.

– Domatesin mevsimi geliyor…
Ama tarla domatesi daha tam çıkmadı. Güneyde belki. Ağustostan itibaren domates yenir. Biz kışın domates yemeyiz. Ben eylül, ekimde bol ve ucuz olduğu zaman en doğalında 90 kilo domates alırım. Konserve yapar onu kullanırız. Bilsem bir tane getirirdim yanımda. Menemen yaparız mis gibi hakiki domatesle.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konserve için de oksitleniyor ve zehirlenmelere neden oluyor denildi…


Bilen de konuşuyor bilmeyen de. Pastörize olduktan sonra kapağı açılmadıktan sonra bir şey olmuyor. Pastörize nasıl yapılır okursunuz yaparsınız, dolabınızın raflarına dizersiniz. Kapağını açtıktan sonra da buzdolabında saklarsınız. Biz domates çorbası yaparız sıklıkla. Yemeklere katarız. Uyduruk domateslerle değil gerçek domatesle. Bakın tarım ilaçları kanser ve kısırlık sebebidir. Onun için bugün 20-30 yaşlarındaki erkek de kadın da kısır oluyor. Tarım ilaçları ve GDO'lu yiyecekler bütün hormonları yok ediyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Kasabınıza soracaksınız et nereden geliyor diye


Peki siz yaz mevsiminde mutfağınıza neler alıyorsunuz?
Ben pazara gittiğimde yeşillik mutlaka alırım. Şimdi büyük turplar bitti ama küçükleri var. Kuru soğan, ıspanak, havuç, semizotu önemli. Semizotunu bolca yoğurtlayıp yeriz. Yeri gelmişken ben senelerdir evde kendi yoğurdumu yaparım. Amerika'da da 12 sene kendi yoğurdumu yaptım. Et var tabii ki. Köfte var evde. Tam yağlı köftelik kıyma alırım. Yıllardır tanıdığımız kasabımız var. Eti Biga'dan geliyor. Kasabınıza da soracaksınız et nereden geliyor diye. Kasabımıza güveniriz katkısız kasap sucuğu alırız, yumurtayla yaparız. Biz tavuk yemeyiz. Ev tarhanasını köylülerden alırız. Şirden mayalı peynir alırız. Elazığ'daki akrabalarımdan çok güzel Elazığ tulumu gelir. Onları yeriz. Katkı olmayacak.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kısırlık, mevsim, tarım, tarım ilaçlari


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocukluk çağında kanser tedavisi olan erkeklerde kısırlık riski Sanem Çocuk Sağlığı 0 07 Mayıs 2018 00:51
Kanser ilaçları hastanelerden verilecek Seth Haber Arşivi 1 30 Haziran 2015 16:18
Mesafe, telefonla konuşurken ses tonundaki değişimin sebebidir. Luthien Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 13 Eylül 2014 14:38
karadeniz Bölgesi-Tarım-Tarım Ürünleri SimHa Karadeniz Bölgesi 0 22 Ağustos 2014 03:51
Hangisi tercih sebebidir? yoSun IF Anket Arşivi 2 04 Şubat 2011 19:15