IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2018, 13:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sosyal Ağlar ve Psikoloji: Sosyal Ağlar Psikolojimizi Nasıl Etkiliyor?




Ruhsal sıkıntılarını paylaşmak isteyen, psikolojik dertlerini döküp bunlardan kurtulmak isteyen insanların buluştuğu bu sosyal ağ toplulukları bir “dert kuyusu” niteliğindedir. Tavsiyelerden çok yaşanılan zorlukların paylaşıldığı bu ortamlar daha karamsar bir ruh halinin oluşmasına sebep olmaktadır…






Sosyal Ağların Psikolojimize Etkileri

İnternet çağımızın en büyük buluşu. Bu yadsınamaz bir gerçektir. Her internet kullanıcısı bu büyük sanal dünyayı kendi amaçlarına uygun olarak kullanır. Kimisi haber almak, kimisi zaman öldürmek, kimisi hayatında olup biteni çevresiyle paylaşmak, kimisi çevre edinmek için vs. kullanır. İnternetin kullanım amaçları arasında, çevre edinmek ve başka kullanıcılarla etkileşimde bulunarak hayata dair düşünceleri paylaşmak en revaçta olanıdır.
Birçoğumuz sosyal ağlara üyeyizdir. Bu ağların kullanım amaç ve alanı oldukça yaygındır. Kullanıcıların birçoğu bu ağların sunduğu nimetlerin sadece bir kısmını kullanmaktadır. Benim değineceğim konu ise sosyal ağlarda insanların belli konular üzerinde fikir alış-verişinde bulunabilmelerini sağlayan topluluklar, sayfalar ve gruplar olacaktır.
Sosyal ağ topluluk ve grupları birçok alanda sınıflanabilir ve bu topluluklarda / gruplarda paylaşılan fikirler ve tavsiyeler yararlı olabildiği kadar zararlı da olabilmektedir. Benim son günlerde dikkatimi çeken ve burada anlatmak istediğim bazı grup ve topluluklar var. Bu sosyal ağ gruplarının genel içeriği ve ortak yönü psikolojik rahatsızlık yaşayan insanların buluşma noktası olması. Psikolojik sorunlardan muzdarip olan kişiler genelde olumsuzluklara odaklanmış kişilik yapısına sahip olurlar. Bu insanlar yaşadıklarından o kadar sıkılmış ve bunalmış olurlar ki içlerindekini başkalarına anlatmayı çok derinden arzu ederler. Yaşadıkları sıkıntıları ve zorlukları anlatırken de içten içe karşısındakinin kendisine destek olmasını bekler. Psikolojik sorunlarla baş etmeye çalışan bir insan şunu düşünür: Beni ancak benim yaşadıklarımı yaşayan biri anlayabilir. Bu düşünceyle harekete geçen kişi internette sosyal gruplara katılırken önceliği benzer psikolojik sıkıntıları yaşayan kişilerin bulunduğu gruplar alır. Ben de bu gruplardan/topluluklardan bazılarına üyeyim.
Ruhsal sıkıntılarını paylaşmak isteyen, psikolojik dertlerini döküp bunlardan kurtulmak isteyen insanların buluştuğu bu sosyal ağ toplulukları bir “dert kuyusu” niteliğindedir. Tavsiyelerden çok yaşanılan zorlukların paylaşıldığı bu ortamlar daha karamsar bir ruh halinin oluşmasına sebep olmaktadır. İşin ilginç tarafı bu karamsar ortama sebep olanlar sıkıntılarından, endişelerinden arınmak isteyen kullanıcıların ta kendisidir. “İçimi döküp rahatlayayım” diye düşünen kişiler farkında olmadan kendilerini başkalarının da dertleri ile meydana gelmiş bir karamsarlık yumağının içinde bulmaktadır. Bu durum da bizim için daha sorunlu hallere yol açabilmektedir. Sosyal gruplardan yarar beklerken daha fazla zarar görmek oldukça olasıdır.
Katıldığımız sosyal ağ ve topluluklardaki içeriğe ve ortama karşı dikkatli olmanızı öneririm. Ruhunuz sandığınızdan daha hassas olabilir. Kendi sorunlarınızdan kurtulmaya çalışırken ruhunuzu başkalarının dert sağanağına maruz bırakmayın. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın.






alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
psikolojik dertler, ruh saglıgı, sosyal aglar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sosyal Ağlar Nasıl Giyinir? SeckiN Sosyal Ağlardan Son Haberler 0 04 Aralık 2014 10:31
Sosyal Ağlar Hakkında SeckiN Sosyal Ağlardan Son Haberler 0 29 Aralık 2013 03:01
Sosyal Ağlar Logoları (Png) Ashriel Avatar ve Smiley 0 09 Ekim 2011 12:42
Sosyal ağlar sömürülüyor mu? KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Ekim 2011 18:16
Sosyal ağlar izlenecek Dilara Ağ, Network ve Networking 0 26 Mart 2009 14:16