IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2019, 15:02   #1
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
STRES ÇARKINDAKİ GÖRÜLMEYEN TEHLİKE




Son zamanların popüler oyuncağı stres çarkının bazı ülkelerde yasaklanmasıyla birlikte ülkemizde de tartışmalar artmış durumdadır. Oyuncağın dikkat dağıtıp dağıtmaması konuşulurken önemli bir diğer nokta olan bağımlılık konusu gözden kaçmaktadır. Zaman zaman bu ve benzeri oyuncakların popüler olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog & Pedagog Gülşah Öztürk Erten, özellikle çocuk ve gençler arasında hızla yayılmakta olduğunu belirtiyor. Başta masum gözüken bu oyuncaklar zamanla bağımlılık derecesinde ilgi gördüğünde tepkiler başlıyor. STRES ÇARKINDAKİ GÖRÜLMEYEN TEHLİKE Bağımlılık tüm zararlarına karşı kişinin iradesinin devre dışı kalması, sürekli aynı etkinlikle meşgul olarak kontrolünün kaybolması durumu olarak tanımlanabilir. Durumun devam etmesine engel olunmadığı takdirde kişinin davranışsal, duygusal, sosyal ve akademik olarak olumsuz etkilenmesi söz konusudur.

TEMELİNDE RUHSAL BOŞLUĞUNUN DOLDURULMASI YATIYOR





Bağımlığın temelinde ise ruhsal boşluğun doldurulması bulunmaktadır. Bu açıdan bakıldığında öz güven sorunu yaşayan, sosyallikten uzak, kendini değerli ve yeterli hissetmek isteyen, bu oyuncaklarla dikkat çekip görülmeye çalışan çocuklar olduğunu söylemek mümkündür. Sürekli bir şeylerle meşgul olma çabası; anda kalamamak ve düşünmekten kaçınmak olarak yorumlanabilir.

KISA SÜRELİ RAHATLAMA SAĞLIYOR AMA...

u açıdan bakıldığında, bu tür oyuncaklar birçok çocuk için sosyal ortamdan uzaklaşacağı, sorumluluklarıyla yüzleşmekten kaçacağı zaman oluşturmaktadır. Çocuklar için kısa süreli rahatlama sağlasa da uzun vadede bakıldığında duygusal ve sosyal sorunlar yaratabilmektedir. SPOR VE HAREKETLİ OYUNLAR Bu tür oyuncaklara olan ilginin artmasının bir diğer sebebi olarak çocukların hayatında spor ve hareketli oyunların yerinin azalması gösterilebilir. Önceden açık havada, parklarda, sosyal etkileşimin fazla olduğu oyunlar söz konusu olurken günümüzde tek başına oynanan hatta sanal oyunlar tercih edilmektedir. Yapılan araştırmalar yalnız oynanan oyunların sosyallikten, yenilmekten kaçma dolayısı ile acı veren eylemden uzaklaşma olarak tercih edildiğini ortaya koymuştur.

İNSAN ACIDAN KAÇAR HAZ VEREN EYLEMLERE YÖNELİR




Bağımlılıkta ise dopamin seviyesi artar ve haz alınır. Dopamini arttırmak ise hoşa giden şeyin tekrarlanması ile mümkündür. Bu sistemin fazla uyarılması ise bağımlılık sürecini başlatır.

ÇOCUĞUN İHTİYACINI ANLAMAK İÇİN BİR FIRSAT



Bu bilgilerden yola çıkarak stres çarkı ve benzeri oyuncakların genel olarak çocuklar üzerindeki etkilerine bakmak için çocukların hangi amaçla bu oyuncaklara yöneldiğine dikkat etmek gerekir. Stres çarkının, çocukların ihtiyaçlarını anlamamız için bize fırsat sağlayan oyuncaklar olarak görülmesi ve bu alanlarda çocukların desteklenmesi yasaklardan çok daha etkili olacaktır.

Alıntıdır..

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Şubat 2019, 16:42   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: STRES ÇARKINDAKİ GÖRÜLMEYEN TEHLİKE




sizi bilmem de bu zımbırtı beni daha çok strese sokar. koca bir nesili denge bilekliği diye kandırdılar, yetmedi sonra stres çarkıyla dolandırdılar. islami usüllere uygun stres atmak istiyorsanız 99'luk bir tespih alıyorsunuz allah ne verdiyse çekiyorsunuz, ama hızınızı alamayıp başka bir şey çekmeyin sonra ahahaha!

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
etkileri, insan sağlığı, oyuncakları, ruh sağlığı, strest


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
TEHLİKE ÇANLARI - 30 Mart Jüpiter - Plüton Kare Açısı Dream Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 22 Mart 2017 01:24
Görülmeyen Hudut Kalemzede İslamiyet 0 09 Temmuz 2011 17:30
Red Bull'daki BÜYÜK TEHLİKE Collettivo Sağlık Köşesi 0 20 Ağustos 2008 12:37