IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2019, 12:45   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bruce Lee’nin ruhunu güçlendirmek için kullandığı 4 ilke




Bruce Lee’nin ruhunu güçlendirmek için kullandığı 4 ilke


Bruce Lee’nin not defterinden ruhu ve bedeni güçlendirmek için birkaç tüyo
Bruce Lee, global şöhretini yalnızca oyunculuğu ve inanılmaz dövüş sanatları yetenekleri ile değil; aynı zamanda da bir filozof olarak sahip olduğu itibar sayesinde kazandı. Hayat üzerine görüşleri, hala dünya çapında birçok insana esin kaynağı oluyor.

Dövüş sanatı ustası, gün içerisinde aklına gelen önemli düşünceleri kaydettiği bir not defterini, daima yanında taşırdı. Yakın zamanda, tüm kayıtları düzenlendi ve online olarak yayımlandı.

İşte size Bruce Lee’nin ruhunu ve bedenini güçlendirmek için kullandığı esin kaynağı düşüncelerden birkaçı:

İrade ve duygular üzerine
İrade gücünün, zihnimin tüm diğer bölümlerinin üzerinde duran yüksek mahkeme olduğunu kabul ederek, bunu, herhangi bir amaç için harekete geçme ihtiyacı hissettiğimde uygulayacağım ve günde en az bir kez, irade gücümü harekete geçirecek şekilde tasarlanmış alışkanlıklar oluşturacağım.

Duygularımın hem olumlu hem de olumsuz olduklarını düşünerek, olumlu duyguların gelişimini teşvik edecek ve olumsuz duyguların bir şekilde faydalı bir eylem formuna dönüştürülmesine yardımcı olacak günlük alışkanlıklar oluşturacağım.

Mantık, hayal gücü ve hafıza üzerine
Negatif ve pozitif duygularımın, arzulanan sonuçlara doğru yönlendirilmedikleri takdirde tehlikeli olabileceklerini kabul ederek, tüm arzularımı, hedeflerimi ve amaçlarımı mantık yetime teslim edeceğim ve onun rehberliğinde ilerleyeceğim.

Arzularımı yerine getirmek için mantıklı planların ve fikirlerin gerekliliğini kabul ederek, planlarımın oluşumuna yardımcı olması için her gün başvurarak, hayal gücümü geliştireceğim. Yaratıcı önsezi, insanın yapısındaki kaynakları açar, içteki ışığı aktive eder; özgür ve sınırsızdır.

Tetikte bir zihnin ve tetikte bir hafızanın değerini kabul ederek, anımsamak istediğim tüm düşüncelerle onu açıkça etkileyerek ve bu düşünceleri, sıklıkla zihnime çağırabileceğim ilgili konularla ilişkilendirerek, zihnimin ve hafızamın tetikte olmasını sağlayacağım.

Bilinçaltı ve vicdan üzerine
Bilinçaltımın, irade gücüm üzerindeki etkisini kabul ederek, ona, hayattaki temel amacımın ve ona giden yolda edindiğim ikincil amaçların açık ve net bir resmini sunacağım ve günlük olarak tekrarlayarak, bu resmi daima bilinçaltımın üzerinde tutacağım.

Zaman zaman duygularımın aşırı heyecanla yanılgıya düştüklerini ve yargılarım konusunda, adaleti merhamet ile birleştirmem için gereken duygu sıcaklığının yokluğunda mantık yetimin hata yaptığını kabul ederek, vicdanımı, bana neyin doğru neyin yanlış olduğunu göstermesi konusunda teşvik edeceğim; verdiği hükmü asla bir kenara bırakmayacağım – uygulandığı takdirde neye mal olursa olsun.

Son olarak, hayatı anlama üzerine
Hayattan asla beklediğinizden fazlasını alamayacaksınız. Düşüncelerinizi, ne istediğiniz ve ne istemediğiniz üzerine yoğunlaştırın. İçinizde yaşananları sakince gözlemleyin. Siz, izin vermediğiniz sürece, kimse sizi incitemez. Zihninizde, psikolojik seviyede, hiç kimse olun.

Hbrturk

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ruh, ruhunu güçlendirmek, saglik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dişlerimizi güçlendirmek için neler yemeliyiz ? Lykia Ağız ve Diş Sağlığı 0 07 Eylül 2014 12:41
Hafızanızı güçlendirmek için 8 adım... AftieL Kişisel Gelişim 0 01 Haziran 2014 20:59
Tırnakları güçlendirmek için ne yapmalı Rhytia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 24 Şubat 2014 19:39
Hafızanı güçlendirmek için 8 adım Amelia Kişisel Gelişim 0 23 Şubat 2014 13:06
İnsani ilke: O, öyle olduğu için ben benim. Kalemzede Felsefe 0 04 Nisan 2012 07:51