IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2019, 10:49   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nikotin Alışkanlığı Nedir?




Tütün bitkisinin en etkili kısmı nikotindir. Ona bu adın verilmesine sebep on altıncı yüzyılın ortasında Nicot Villemain adındaki bir Fransız tarafından Avrupa’ya getirilmesi olmuştur. Saf madde olarak nikotin çok keskin bir zehirdir, 50 miligramı bir insanı öldürmeye yeterlidir. Sigara içerken nikotinin bir kısmı dumana geçer, ağızdaki kaygan zardan ve daha büyük ölçüde olmak üzere akciğere çekilen dumandan kana karışır. İrademiz dışında kalan organlarımızın çalışmasına kumanda eden sinir sistem üzerinde belli etkiler vardır. Etkisi çok çabuk görülür. Özellikle bu yüzden keyif verici madde ve zehir olarak geniş ölçüde kullanılır. Tepkinin hareket noktasına göre hem tahrik edici, hem de uyuşturucu bir etkisi vardır. İnsan nikotine alışmaya çok yatkındır. İlk karşılaşmada zehirleyici etkileri he men yenebilirse de daha sonraları alışkanlık dolayısıyla çok miktarda alınmasının sonucu olarak ağır bir zehirlenme meydana gelir. Bu zehirlenmenin belirtileri mide bulantısı, kusma, mide bozukluğu, balgam çıkarma, kas titremeleri, baş dönmesinden bilinçsizliğe kadar varan çeşitli sinir rahatsızlıklarıdır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Nikotinin sürekli olarak kullanılması, özellikle dumanın ciğerlere çekilmesi, kan dolaşımı ve kalp hastalıklarına, mide, barsak ve sinir rahatsızlıklarına sebep olur. Genç insanın organizması bu konuda özellikle duyarlıdır. Nikotin alışkanlığının genç insanlar için başka bir tehlikesi de, sigara satın almak için içten gelen zorlamaların sonucu olarak yanlış yollara, ahlâk dışı davranışlara sapılmasıdır. Nikotine alışan gençlerde bazı doğal fonksiyonların bozulduğu görülür. Bu fonksiyonlar, ruhsal gerilim gücünün ansızın azalması halinde organizmayı yeniden canlandırır, yorgun insana yeniden canlılık verir. Nikotin kullanıldığı zurnan organizma yapmacık bir kamçılanma ile canlanmaya alışır. Böylece organizma, yapmacık maddeye öylesine bağlı duruma gelir ki, bu konuda içsel özgürlüğünü yitirir; zorlama yolu ile sigara bulma çareleri arayan hiçbir şey düşünmeden suç işlemeye kadar bile ileri gidebilir. Şüphesiz bu durum koşullara göre değişir.

Eğitim; genç insanın gelişme çağında nikotinden uzak bir hayat sürmesini, başkasının içtiği tütünden dolayı bile nikotinden korunmasını (dumanlı yerlerde bulunmamasını) sağlamak zorundadır. Eğitim görevi, özellikle genç kızlara yönelmelidir. Çünkü nikotin alışkanlığı genç kızlarda cinsel organlar üzerinde bazı zararlı etkiler yapar. Tecrübeler göstermiştir ki, gebelik zamanında nikotinden muhakkak kaçınılması zorunludur. Bir defa doğum yapan kadının, keyif verici maddelere alışması çok seyrek görülen durumlardan biridir.

kaynak : reitrix

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alıskanlığı, makaleleri, nikotin, saglık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
nikotin nikotin IRC Künye 9 24 Şubat 2018 16:29
Pika Sendromu (Yabancı Madde Yeme Alışkanlığı) Nedir? PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 26 Ekim 2014 10:47
Nikotin.. dreamy Avatar ve Smiley 0 09 Ekim 2011 12:36
~ Nikotin!.. Sametold Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 15 Kasım 2010 19:00
Bir Nikotin Sensizlik AngeLus Aşk ve Sevgi Köşesi 0 16 Ekim 2009 10:20