IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2019, 21:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Narsist Bir Kişiye Nasıl Davranmalıyız?




Narsist Bir Kişiye Nasıl Davranmalıyız?

Narsist bir tavır kişinin etrafındakiler için bazen gerçek bir kabusa dönüşebilir. Narsisizm paradoksuyla başa çıkmak kolay değildir. Bu kişiler egolarını son derece şişirmiştir. Aynı zamanda da bir çocuk kadar kırılgan ve hassastırlar. O kendini beğenmiş tavırlarının altında kendine olan güvensizlikleri ve aşağılık duygusu yatar.

Ancak herhangi bir eleştiriyle karşılaştıkları anda dağılıverirler. Tepkileri oldukça çeşitlilik gösterir. Öfke patlaması yaşayabilir ve saldırganlaşabilirler. Ya da tamamen içlerine kapanır ve dramatik bir şekilde sessizliğe boğulurlar.

“Seven kişi alçakgönüllü olur. Seven kişi narsisizmini adeta rehin vermiştir.”

– Sigmund Freud

Bu tarz bir tavır kocaman bir egoyu da beraberinde getirmeye meyillidir. Narsist bir kişi için her şey egoda başlar ve egoda biter. Onlar için samimi bir şekilde empati kurmak çok zordur. Elbette bu onların tamamen kayıtsız kaldığını göstermez. Sadece en önemli kişinin kendileri olduğunu düşünürler ve kendilerinden önce başkalarını düşünmezler. Benzersiz olduklarına inanırlar.

Narsist bir kişi aşırı hassastır.
Bu kavramı sakın unutmayın. Eğer biri narsist bir tutum sergiliyorsa bunun sebebi kendisine değer vermeye çabası içinde olmasıdır. Ancak içten içe bu değere sahip olmamaktan korkar. Bu bir telafi etme mekanizmasıdır. Bu aynı, tavus kuşlarının aslında korktuklarını göstermemek için göz korkutmak amacıyla tüylerini kaldırması gibidir. Narsist kişilerin tüm bu kibirleri sadece çözümleyemedikleri iç çatışmalarını ifade etme biçimleridir.

Eleştiriye ve kayıtsızlığa karşı bu kadar hassas olmalarının sebebi de budur. Böyle biriyle karşı karşıyaysanız çok dikkatli davranmalısınız. Onları çok kolay bir şekilde kırabilir ve problemlerini daha beter hale getirebilirsiniz. İstedikleri şey övgüdür, ancak bunu sadece hak ettikleri zaman vermelisiniz.

Eleştiri, dikkatlice fakat samimi bir şekilde ifade edilmelidir. Kendisinin değil davranışlarının sorgulandığını hissettirmek çok önemlidir.

Narsist biri çok acı çekiyor olsa da bunu göstermez. Geçmişte ciddi bir travma yaşamış olması muhtemeldir. Sadece henüz tamamen sindiremediği bazı deneyimlerle yaşamaya çalışıyordur.

Sizi manipüle etmesine izin vermeyin
Narsist kişiler manipülatif de olabilir. Ne yapar eder istedikleri şekilde düşünmeniz için uğraşırlar ve siz de duymak istedikleri şeyi söylersiniz. Bu şekilde, inanmak istedikleri düşüncenin bir destekleyicisi haline gelirsiniz.

Ayrıca bunu çok başarılı bir şekilde yaparlar. Kendilerinin ne kadar muhteşem olduğunu görmenizi sağlamaya çalışırlar. Hatta sizi oldukça zeki ya da çekici olduklarına ikna etmeyi becerebilirler.

Ne yazık ki bu tip insanlar etrafındaki insanları hafife alır. Bu da onların üstün olma fantezilerini doğrulamalarına yardımcı olur. Genellikle sizi yetersiz bulmanın ya da başarılarınızı küçümsemenin bir yolunu ararlar. Eğer bu sevdiğiniz biriyse bütün bunların size nasıl hissettirdiğini anlamasını sağlayın.

Narsist bir tutumu olan kişinin istediği tek şey kendisine daha fazla güvenmektir. Kendisini gerçekten sevmektir. Kendisini severse önemli olduğunu hissetmek için egosunu şişirmesine gerek kalmayacaktır. Diğer yandan, etrafındaki insanlar oyunlarına kanarsa ve manipüle edilmeye izin verirse bu tavırları sadece daha da güçlenecektir.

Narsist birine nasıl yardım edebiliriz
Narsist bir kişinin ihtiyacı olan şey alçakgönüllü olma alıştırması yapmaktır. Uzun bir kuyrukta sabırlı olmak ya da önden başkasının gitmesine izin vermek gibi ufak tefek günlük aktivitelerin faydası dokunacaktır. Başkalarına yetki vermenin ve diğer insanların yaptığı iyi şeyleri takdir etmenin ne kadar mühim olduğunu anlamalarına yardım etmek de önem taşır.

Bu tür insanların başarılarını ve iyi taraflarını idrak etmek için yardımımıza ihtiyaçları vardır. Sabırla ve saygıyla bu kişinin kendisini daha çok sevmesine yardım edebilirsiniz. Ya da başarısının doğru olduğunu ancak bunun onu diğerlerinden daha üstün kılmadığını anlamasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca onun da hata yapabileceğini ve bir şeyleri batırabileceğini, ancak bunun onu diğerlerinden daha değersiz yapmadığını hatırlatabilirsiniz.

En önemlisi onun “sizi küçük düşürme” tuzağına düşmemektir. Bu sadece herhangi bir ilerlemeyi engelleyecek olumsuz hisler uyandıracaktır. Narsist bir kişinin eksikliğini duyduğu şeyler samimi bir sevgi ve kabullenilmektir. Sevginin her şeyi üstesinden gelebileceğini unutmayın, özellikle de sevgi yoksunluğu kişiyi hasta ediyorsa.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bîr, davranmalıyız, kişiye, narsist, nasıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üzüntülü Kişiye Nasıl Yaklaşılır? Amelia Ruh Sağlığı 0 17 Şubat 2014 01:16
Saçlarımıza nasıl davranmalıyız Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 23 Ekim 2013 19:21
Küfreden Çocuğa Karşı Nasıl Davranmalıyız? oneofgirl Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Ağustos 2013 19:08
Erkek olarak kadına nasıl davranmalıyız? Sue Ah Erkekler 0 31 Temmuz 2012 13:18
Anne-babalarımıza nasıl davranmalıyız? Lady İslamiyet 0 27 Nisan 2010 14:08