IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Aşırı Ve Ani Yorgunluk Nedenleri (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/828528-asiri-ve-ani-yorgunluk-nedenleri.html)

YaRen 08 Temmuz 2019 15:12

Aşırı Ve Ani Yorgunluk Nedenleri
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yorgunluk birçok hastalığın belirtisi olabileceği gibi günlük rutininizin bir sonucu da olabilir. Dinlenmekle, iyi beslenmeyle ve stres seviyesini düşürmekle azalmıyorsa bu bir problemdir. Aşırı yorgunluğun bilinmeyen bir sebepten dolayı aniden görülmesi bir tıp uzmanının fikrini almayı gerektirir. Bir teşhis koyulmasında, yorgunluğun türü ve düzeyi belirleyici olacaktır.

Ani yorgunluk nedenlerinden ilki akut böbrek yetmezliğidir. Akut veya ani böbrek yetmezliği, böbreklerin atıkları süzer ve idrar oluştururken elektrolitleri korumasını sağlayan işlevlerini bozar. Böbrek yetmezliğinin belirtileri arasında yorgunluk, azalan iştah, kaburgalar ve kalça arasında ağrı, yükselen tansiyon ve nöbetler bulunur. Akut böbrek yetmezliğinin olası sebepleri arasında ani ve aşırı yorgunluğa yol açabilecek yanıklar, susuz kalmak, ameliyat, septik şok, kan nakline reaksiyon, hamilelik komplikasyonları ve idrar yolları tıkanıklığı bulunur. Tedavisi için altta yatan nedenin belirlenmesi gerekir. Sıvı alımı üretilen idrara denk düzeyde tutulmalıdır. Laboratuvar raporlarıyla diyalizin gerekli olup olmadığına karar verilmelidir.

Kronik yorgunluk sendromu da ani yorgunluk nedenlerinden olabilir. Bu sendromun gerçek sebebi henüz bilinmese de viral enfeksiyona benzer belirtileri hemen veya birkaç gün içinde kendilerini gösterirler. Ana belirtisi olan aşırı yorgunluk normal günlük aktiviteleri yapamaz hale getirir. Kronik yorgunluk sendromu teşhisi konulması için, yorgunluğun en az altı hafta sürmesi ve yatakta dinlenerek fayda bulunamaması gerekmektedir.

Kronik yorgunluk sendromunun henüz bir tedavisi yoktur ancak belirtileri tedavi edilebilir. Depresyon ve uyku yönetimi için ilaçlar kullanılabilir, rahatlama ve stres azaltma teknikleri denenebilir. Bunların arasında biofeedback, derin nefes egzersizleri bulunmaktadır. Gün içindeki zorlu görevleri bölerek dinlenmeye vakit ayırmak da faydalı sonuçlar verebilir.
Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net