IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Ruh Sağlığı (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/)
-   -   Ruh sağlığı ve depresyon (https://www.ircforumlari.net/ruh-sagligi/828640-ruh-sagligi-ve-depresyon.html)

Chen 09 Temmuz 2019 00:49

Ruh sağlığı ve depresyon
 
Ruh sağlığı ve depresyon



Ruh sağlığı ve depresyon günümüzde çok konuşulan iki konu. Ruh sağlığının önemi her geçen gün daha çok farkedilmektedir. Depresyon da sık karşılaşılan hastalıklar listesinde üst sıraları işgal etmeye başlamıştır.

Ruh sağlığı ve depresyon neredeyse her gün haberlere konu olmaktadır. Depresyondan etkilenen insanlar ne kadar zor bir hastalık olduğunu daha çok anlıyorlar. Değresyon geçiren, halk arasında söylendiği gibi damdan düşen insanlar, gözle gürülmeyen, etkilerinden tanıdığımız bu hastalığın hayatın akışını nasıl olumsuz etkilediğini daha iyi anlamaktadırlar. Böyle bir rahatsızlık geçirmeyenler ise hastaların şikayetlerini ve nasıl olupta bu şikayetlerin üstesinden gelemediklerini bir türlü anlayamamaktadırlar. Hatta depresyondaki yakınlarına akıl vermekte, her şeyin kendi ellerinde olduğunu, kendi kendilerine çaba göstererek bu durumdan kurtulabileceklerini ifade etmektedirler. Maalesef gerçek hiç de öyle değildir. Depresyon vücudun işleyleyişini aksatmakta ve önemli oranda olumsız etkilemektedir. Depresyondaki hasta zaman kaybetmeden tedavi olmalı, terapi görmelidir.

Ruh Sağlığının Önemi

Her işin başı sağlık denmektedir. Bu sadece fiziksel sağlıkla ilgili değil, aynı zamanda ruh sağlığının önemi içinde söylenmiş bir sözdür.

Ruh sağlığının önemi çok açıktır, keyfimiz yerinde değilse yapacaklarımızı yapamayız. Keyif almadığımız bir yere giderken ayaklarım geri geri gidiyor diye ifade ederiz. En iyi yaptığımız şeyler yapmaktan en çok mutlu olduğumuz şeylerdir. En başarılı olduğumuz konular yine bize mutluluk veren konulardır. Sevdiği işi yapmak güzel yapmak için temel şarttır. Ruh sağlığımızın iyi olması moralimizin yerinde olması yaşam kalitemizi belirleyen en önemli etkendir. Bu açılardan değerlendirildiğinde ruh sağlığının önemi, bedensel sağlıktan önce gelmektedir. Kendini rahat ve huzurlu hissetmeyen bir kişinin sosyal ilişkileri bozulmakta ve iş performansı düşmektedir. Bu durum işyerleri için çok önemlidir, maliyetleri arttırdığı gibi ürün kalitesini de olumsuz etkileyebilmektedir. Ruh sağlığı sorunların hayatımıza olumsuz etkileri, fiziksel sağlıkla ilgili sorunlardan daha çok olmaktadır.



Psk. Mürşit ATLIAKIN
Psikoloji


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net