IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Temmuz 2019, 13:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Panik Ataklara Dair En Sık Karşılaşılan On Kanı





Kaygı ve panik bozuklukları henüz tam anlaşılamamıştır. Bu nedenle, kaygı ve panik bozuklukları çevreleyen onlarca yanlış kanı olması insanı şaşırtmamalıdır. Gerçekleri safsatalardan ayırmak önemlidir. Kişi, yanlış kanılara inanarak panik kaygı atağını şiddetlendirmemelidir. Aşağıda, panik bozukluklara dair insanların inandığı en yaygın on yanlışı içeren bilgileri ve detaylarını bulabilirsiniz:

1. “Şizofreni, panik bozuklulara neden olur.”

Doğru değil. Bu ataklar sırasında insanlar, çıldırdıklarını hissedebilirler, ama bu, sadece duruma verilen bir yanıttır. Şizofreni, akıl hastalığının ileri bir şeklidir, panik bozukluklar böyle değildir.

2. “Bir panik atak sırasında tüm kontrolünüzü kaybedersiniz.”

Bu, yanlıştır. İnsanlar “Kontrollerini kaybettiklerini” düşünebilirler ama durum, panik ataklardan şikayetçi olan bu kişilerin aslında kontrolü kaybettikleri bir noktaya asla gelmez.

3. “Panik ataklar ölümcüldür.”

Hayır, değildir. Atak geçiren birisi için böyle görünebilir, ama bu, sadece tehdit veya (abartılmış) tehlike algılamasına vücudun verdiği doğal bir savunma tepkisidir. Doğal bir vücut tepkisi olan bu ataklar öldüremez.

4. “Panik atakların hepsi zihindedir.”

Doğru. Panik bozuklukların çoğunluğu, yanlış fikirlerden, büyütülmüş kaygılı düşüncelerden ve fobilerden kaynaklanır. Bir tetikleyici durum (nesne, kişi, durum veya başka bir panik atak korkusu vb) oluştuğunda, panik bozuklukları olan insanlar zihinlerinde tetikleyen şeyleri derhal abartmaya meyillidirler. Bu, bazen kısır döngüye dönüşen panik ataklara yol açabilir.

5. “Bir panik atak, herkesin başına her yerde herhangi bir zamanda gelebilir.”

Doğru. Ama kaygı bozukluğunun diğer şekillerinden sıkıntı çekenler, bir panik atak geçirme konusunda daha büyük risk altındadır. Biriken stres, ağır duygusal rahatsızlıklar, büyük hayat değişimleri ve olumsuz düşünce, hepsi de panik ataklara neden olabilir.

6. “Kalp sorunları ataklara neden olur.”

Doğru denilemez. Son zamanlarda yapılan çalışmalar, kalp kapakçığı kaymasıyla panik ataklar arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir ama panik atak belirtileri kalp krizlerine benzemesine rağmen bu durum, panik atakların nedenini oluşturmaz.

7. “Madde istismarı ataklara neden olur.”

Kısmen doğru. Sigara içmek, özellikle gençler arasında panik bozuklukların görülme olasılığını artırır. Alkolizm, sakinleştirici maddelerin kötü kullanımı ve nikotin bağımlılığı da aynı zamanda panik atakları tetikleyebilir.

8. “Bir panik atak, aslında bir hastalık değildir.”

Yanlış. Panik bozukluk, bugün milyonlarca insana acı veren gerçek ve ciddi bir hastalıktır. Eğer tedavi edilmezse, kişinin hayatını ciddi şekilde etkileyebilir ve güçsüzleştirebilir.

9. “Eğer ailenizin panik bozukluğu varsa, sizin de olacaktır”

Kısmen doğru. Genetik, nesillere yayılabilen panik bozukluklara neden olmakla ilişkilendirilir. Ama bu, sadece bilinen birçok nedenden biridir ve panik bozukluğu teşhis etmekte tek başına temel değildir.

10. “Panik ataklar için tedavi yoktur”

Yanlış. İnsanlar, tedavilere farklı şekillerde yanıt verirler. Bazıları için işe yarayan tedaviler, diğerlerine uygulanamayabilir. Bu nedenle, bireylerin doğru tedavi programını belirlemeye yardımcı olması için bir uzman araştırması önemlidir.
Alıntı..

__________________
Herşey yoLunda.. Ben Hariç..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
panik atak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bebeklerde topuk kanı neden alınır? Bebeklerde topuk kanı yüksek çıkarsa ne olur? NerqiS Çocuk Sağlığı 0 09 Nisan 2019 08:44
Panik atak nedir? İşte türleri, belirtileri ve tedavisi ile panik atak Sanem Ruh Sağlığı 0 05 Haziran 2018 13:06
Panik Bozukluk Nedir - Panik Bozukluk Hakkında - Panik Bozukluk Tedavisi PySSyCaT Ruh Sağlığı 0 26 Ekim 2014 10:50
Panik Atak Nedir ? Panik Atak Sırasında Neler Olur ? Amelia Ruh Sağlığı 0 21 Şubat 2014 19:45
Panik Atağı nedir? Panik Atağın Belirtileri nelerdir? Lucifer Ruh Sağlığı 0 29 Aralık 2011 02:12