IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Çağımızın Hastalığı Sahtekarlık Sendromu'na (Imposter Sendromu) Kimler Yakalanıyor? (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/841118-cagimizin-hastaligi-sahtekarlik-sendromuna-imposter-sendromu-kimler-yakalaniyor.html)

Fragile 22 Ekim 2019 18:35

Çağımızın Hastalığı Sahtekarlık Sendromu'na (Imposter Sendromu) Kimler Yakalanıyor?
 
Çağımızın Hastalığı Sahtekarlık Sendromu'na (Imposter Sendromu) Kimler Yakalanıyor?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İngiltere’deki araştırmalara göre, son yıllarda 'Sahtekarlık Sendromu'
vakaları her geçen gün artıyor.
Sahtekarlık Sendrom'u olarak bilinen psikolojik durum, yetenekli ve başarılı kişilerin kendilerini yetersiz hissetmeleriyle ortaya çıkıyor.

Mükemmeliyetçiler, kendileri için aşırı yüksek hedefler koyarlar ve bir hedefe ulaşamadıkları zaman büyük bir şüphe içine düşerler ve endişelenmeye başlarlar.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İngiliz model ve tasarımcı Alexa Chung, 2018 yılında Imposter Sendromu (Sahtekarlık Sendromu) olarak bilinen rahatsızlığı yaşadığını açıklamıştı.
Chung, kendisini birçok alanda yetersiz hissettiğini şu sözlerle anlatmıştı:

Bu, modaya özel bir şey değil, yaptığım her şeyde bunu hissediyorum. Vogue'a yazı yazmak, büyük bir sendrom sebebi... Televizyonda canlı yayına çıkmadan önce 'Bunu yapmak için donanımlı mıyım' diye hissediyorum.
Zaman zaman yeteneklerinden şüphe ettiğini söyleyen Chung, bu sendromun avantaja çevrilebileceğine de inanıyor:
Kendinizin farkında olmak iyi bir şey çünkü bu, öğrenmeye açık olmanızı sağlıyor. Eğer egoist olursanız ve bulunduğunuz yeri tamamen hak ettiğinizi düşünürseniz, gelişime ve dönüşüme kapalı olursunuz

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Imposter Sendromu’nun (Sahtekarlık Sendromu) belirtileri nedir?

Imposter sendromu ilk defa 1970’lerde psikolog Suzanne Imes ve Pauline Rose Clance tarafından ortaya çıkarıldı. Çok yetenekli ve başarılı kişiler bulundukları yere şans eseri geldiklerine inanırlar, kendilerinden şüphe ederler ve bir gün maskelerinin düşeceğini, herkesin gerçek yüzlerini göreceğine inanırlar.

Bu kişiler bunun stresi ve korkusu ile yaşarlar, kendilerini izole ederler, mesela sahneye çıkmazlar, soruları cevaplamazlar, topluluktan kaçarlar, hatta üst düzey yöneticilerle toplantıları varsa öncesinde ‘eyvah ne kadar bilgisiz/yetersiz olacağımı anlayacaklar’ diyerek endişe ederler. Önlerine çıkan fırsatları geri teperler. Imposter sendromu kişide stres, endişe ve depresyon yaratır, hatta başarılı bir kariyerin son bulmasına bile sebebiyet verir.


-Alıntıdır-


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net