IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2012, 13:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saç Yağlanmasının Nedenleri





Yağlı saçlar hem erkekler hem de kadınlar için bakımı açısından oldukça yorucu saç tipleridir. Yağlı saçlar Bir iki gün dahi yıkanılmadığında saç yağlanmasını hemen kendilerinde gösterirler ve dış görünüş açısından bizleri bakımsız ve pis gösterirler. Peki bu saç yağlanmasına çözüm yok mu? Saçlardaki yağlanmayı tedavi edebilmek için kişilerde saçların yağlanmasının nedenlerinin bir güzel tespit edilerek ona göre yağlanmaya iyi gelecek bir bitkisel veya doğal çözüm önerisi geliştirmek gerekmektedir. Şimdi sizlere saçlarım neden yağlanıyor diye soranlar için saç köklerinin yağlanması sebepleri hakkında kısa bilgiler verelim.

Saçta yağlılık yaşa, cinsiyete ve kişinin genetik yapısına bağlıdır. Ergenlik döneminde artmaya başlayan yağ salgısı gençlik yılları boyunca devam eder. Az da olsa yağlı beslenmenin de yağlanmada etkisi vardır.

Saçların dökülme döneminde de yağlılığın arttığı gözlenir. Burada asıl etken, yağ salgısının artmasından çok, saçlar azalırken yağ hücreleri azalmadığı için her saç teline düşen yağ miktarını artmasıdır bu da saçın yağlı görünmesine neden olur. Yağlı saçlar için üretilmiş şampuanların kullanılması yeterlidir.
yağlı saçların bakımı
Yağlı saçlara genellikle hormonel düzensizlikler neden olmaktadır bunun sebeplerine de ancak uzman doktorlara danışarak ulaşabilirsiniz.
Ancak bizimde uygulayabileceğimiz bir kaç yöntem var;

Yağlı saçları kaynar suyla yıkamayın çünkü kaynar su saç diplerini tahriş edeceği gibi daha da yağlandıracaktır.Saçlarınıza çok fazla sprey sürmeyin buda yağlanmasına sebep olacaktır.

Saçlarınızı mümkün olduğu kadar sıcaktan korumalısınız.Fön,elektrikli bigudiler ve saç derisine ısı veren bütün elektrikli aletlerden kaçının.Ayrıca saçlarınızı aşırı taramak kan dolaşımını artıracagı için yağlanmaya sebep verebilir.

Yağlı saçlara fazla dokunmamanızı öneriyorum.Çeşitli bakım elemanları kullanacaksanız eğer bunu sadece saçlarınıza sürünüz,kafa derisine uygulamaya çalışın.
Yağlı saçları istediğiniz kadar sık yıkayabilirsiniz yalnız şampuanın saç yapınıza uygun olmasına özen gösterin.Kullandığınız taraklar ve fırçalarda kaliteli olmalıdır.Kısa bir saç modeli yağlı saçlar için idealdir.







 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sac


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uyuyamama nedenleri ALeMCi Sağlık Köşesi 1 17 Nisan 2012 18:18
Göz Ağrılarının Nedenleri Zen Sağlık Köşesi 0 18 Şubat 2012 22:27
Erozyonun Nedenleri YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 05 Mayıs 2009 21:21
Depremin Nedenleri YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 03 Mayıs 2009 22:12