IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By oneofgirl

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ağustos 2013, 15:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
3 Ayda Belinize Kadar Saçlarınız Olsun!




Kadınların büyük hayallerinden birisi olan saç uzatma zahmet ve zaman gerektirdiği için kimse saç uzatma işlemine yaklaşmak istemez. Tam saçlarınız istediğiniz uzunluğa yaklaşır ardından kırılmalar başlar ve yine eski haline dönmek zorunda kalırsınız.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bugünkü yazımızda 3 ay gibi kısa bir sürede saçlarınızı belinize kadar nasıl hızlı ve sağlıklı bir biçimde uzatabileceksiniz bunu anlatacağız.

Uzamaya başlaması 1 aydan sonra hızla belli oluyor.

3 Ayda Belinize Kadar Uzun Saçlar için Malzemeler:

Sinemaki otu,
badem yağı,
bemiks ampül ve su

( sinameki otunu ve badem yağını aktarlarda bulabilirsiniz, bemiks ampül de eczanelerde satılıyor, b vitaminin ampül şeklinde olanı 3.5 tl ,ampülü ucundan kırıp dökersiniz karışıma).

Hazırlanışı:

1 tutam sinemakiyi, bir çay bardağı suda kaynatıyorsunuz.

Süzdükten sonra ılınınca içine 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 1 bemiks ampül koyup karıştırın.

Sadece saç diplerinize uygulayıp biraz masaj yapın ve yarım saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın.

Haftada bir uygulanacak…

Düzenli olarak yapılırsa hemen faydasını göreceksiniz.

Özellikle 1 aydan sonra saçlarınız daha hızlı uzamaya başlıyacak.

Uyguladıktan sonra yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar…

Saçların Çabuk Uzamasına Yardımcı Olan Diğer Doğal Yöntemler

Bir adet turpu rendeleyip suda yarım saat kadar pişirip süzün. Elde ettiğiniz turp suyuna yumurta sarısı ilave edip iyice çırpın. Bulamaç haline geldikten sonra saçlarınızı ovarak yıkayın. Saç uzatmada etkili bir yöntemdir.

Koyu renk saçlı kişilerin uygulayabileceği bir başka bakım yöntemi ise aşağıda anlatılan bu karışımdır. İçinde su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını, 1 çorba kaşığı kakao yağını, 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin.

Bütün bu yağlar eriyince, kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katın, iyice karıştırın. Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.

yemek kaşığı çörek otu ve susam otunu, 1 yumurta sarısı ile karıştırıp saçınıza sürün, 15 dakika bekletin. Sonra saçlarınızı ılık su ile durulayın. Bu kürü, haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Çinko ve Saç Sağlığı

Saçlarımızın dökülmesinin en büyük sebeblerinden biride sağlık sız ve dengesiz beslenme dir.
Vücudumuza günlük ihtiyacının altında protein aldığımızda, saç telinin oluşumundan sorumlu hücrelerin üretimi azalır ve demir, çinko, selenyum, bakır, kalsiyum gibi oligoelement, aminoasit ek***liği saç dökülmesine neden olur.

Çalışmalar çinko mineralinin 5-alfa redüktaz enziminin hareketini engellediğini, ayrıca testesteron ve DHT” nin hücrelerimizin resöptörlerine bağlanmalarını önlediğini göstermektedir. Böylece çinko, folikülleri DHT” den korurken bu hormanların atılımını da artırır.

Çinko ek***liğinde saç büyümesi yavaşlamakta ve yaygın saç dökülmesi görülebilmektedir.

Parlak, dolgun saçlara sahip olmaya yardım eden çinko ayrıca güzel ve sağlık lı bir cilt için gerekli dokuların oluşumuna, tırnakların gelişimine önemli katkıda bulunur.

Çinko açısından en zengin besinler deniz ürünleridir. Bunun yanı sıra yağsız kırmızı ette de bol miktarda çinko bulunur. Ayrıca mantar, ceviz, fındık, badem, bulgur, fasulye, bezelye gibi besinler de çinko minerali açısından son derece zengin besinlerdir.

Doktorunuzun denetiminde çinko ihtiyacınızı kapsül yada hap olarak da karşılayabilirsiniz.

Temel Yağ Asitleri ve Kullanımı

Araştırmalar ve klinik deneyler, keten tohumu yağı, ay çiçek yağı, siyah kuşüzümü yağı (GLA: gama linolenik asit açısından zengindir), çuha çiçeği yağı ve soya yağında bulunanlar da dahil olmak üzere temel yağ asitlerinin, prostata zarar veren ve erkek tipi kelliğin oluşmasına katkıda bulunan süreçlere karşı etkili olduğunu ortaya koymuştur. Temel yağ asitleri, linoleik, linolenik ve araşidonik asitleri kapsar. Bunlardan birini ya da daha fazlasını içinde bulunduran yağlar sık sık diyet imizde yer almalıdırlar.
Temel Yağ Asitlerinin Kullanımı

Yukarıdaki yağların birinden günde bir çay kaşığı almanız yeterlidir. Siyah kuş üzümü yağı ve çuha çiçeği yağı kapsüllerini kullanabilir ya da bir çay kaşığı ayçiçeği yağını, diğer malzemelerle birlikte salata ya da diğer yiyeceklere ekleyebilirsiniz. Bu şekilde tavsiye edilen dozu almış olursunuz.

Diyetinizde yeterli miktarda GLA almak genellikle zordur. Sağlık lı bir cilde, saç ve tırnaklara sahip olmanızı sağladığı ve ilaçlar gibi yan etkilere neden olmaksızın iltihap Önlemede etkili olduğu için GLA önemli bir maddedir. Günde iki kere 500 mg.lık siyah kuş üzümü kapsülü alarak, altı-sekiz hafta içinde saçınızın dokusunda, yoğunluğunda ve kalitesinde gelişme görebilirsiniz.

Saç teli bir ayda kaç cm uzar ve saç nasıl uzar?

Saç telleri bir ayda yaklaşık 2,5 cm kadar uzarlar. Bu uzama dönemler halinde olur. Bu dönemler saç folikülünün uzaması ve dinlenmesi olmak üzere iki adettir. Dinlenme döneminde saç uzaması geçici bir süre durur. Buna klüp saç denir. Klüp saç bir sonraki uzama dönemine kadar dinlenme sürecinde kalır. Uzama döneminde yeni bir saç gelir ve saçı folikülden dışarı atarsa saç dökülür.

Saç tellerinin uzunluğu o saç folikülünün uzama süresine bağlıdır. Genellikle foliküller 2 ila 6 sene aktif olarak yaşarlar.

Kadınlarda saç uzamasının daha hızlı olduğu dönem 15-40 yaşlar arasında, en yoğun östrojen salgılandığı dönemdir. Saç uzama hızı biyolojik ve çevresel şartlara bağlıdır. Saçın uzamasını etkileyen birçok etken vardır. Bunlar yaş, beslenme, genel sağlık durumu ve hava durumundaki değişikliklerdir

Örneğin saç çocuklarda yetişkinlerden daha çabuk uzar. Ayrıca yaz mevsiminde saçın uzaması, kışa göre daha hızlıdır. Saçı ya da kılları kesmenin, traş etmenin daha sonraki uzaması veya daha hızlı uzaması üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.

Çabuk saç uzatmak için Gülten Şenşafak formülleri

Hızlı saç uzatma, çabuk saç uzatma kürü 1

Civanperçemi, dövülmüş nar kabuları ve sinemakiyi suda 30 dakika kaynatın. Bu suyu süzüp, losyon kıvamına gelin ceye kadar, susam yağı ve çırpılmış yumurta ilave ederek karıştırın. Hızlı saç uzatma sağlayan bu losyon ile saçınızı sık sık yıkayın.

Hızlı saç uzatma, çabuk saç uzatma kürü 2

Karadur üsaresini bir tülbent ile süzüp, bulamaç haline gelin ceye kadar, susam yağı ve yumurta ilave ederek karıştırın. Daha sonra bu karışımı 5 dakika ısıtın. Hazırlanan bu hızlı saç uzatma losyonu ile saçlarınızı iki günde bir yıkayın.

Hızlı saç uzatma, çabuk saç uzatma kürü 3

Rendelenmiş turp, suda 30 dakika süreyle pişirildikten sonra süzülür. Elde edilen sıvıya yumurta sarısı ilave edilerek bulamaç haline gelin ceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bulamaç ile saçlar sık sık ovularak yıkanır.

Yukarıda anlatılan bitkisel yolla saç uzatma yöntemlerinden birisini düzenli bir şekilde uygulamanız halinde istediğiniz saç uzunluğuna kısa bir süre içerisinde kavuşabileceksiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
3, ayda, belinize, kadar, olsun, saçlarınız


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saçlarınız göz kamaştırsın Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 14 Mayıs 2013 18:05
Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun! Zen Tiyatro 0 05 Nisan 2012 00:10
Cumhurbaşkanı Gül: “Ne Olursa Olsun, Terörle Sonuna Kadar Mücadele Edilecektir” İlker Haber Arşivi 0 08 Mayıs 2010 13:09