IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2013, 17:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saç Kesimi




Saçımız güzellik namına en çok dikkat ettiğimiz yerlerden biridir aslında.

Düğün, davet, gezi günün adı ne olursa olsun bir ayna buldukmu onunla ilgileni veririz. Bayanlarda bu durum hele dahada bir zor.. Uzun saçlar ve onların bakımı zor iş gerçekten.

Saçların şekillendirilmesi, saç bakımı, model verilmesi hepsi ayrı bir özen istiyor.Saçlarımıza çocuğumuz gibi bakıyoruz desek abartmış olmayız sanırım.

Bir birinden farklı onlarca saç modeli ve saçlarınızın en güzel şekli alması, sağlığının korunması gerekir.

Saç şekliniz kişiliğinizi yansıtır. Kişinin saç biçiminden herhangi bir kişinin tarzı, kişiliği, yaşı, mesleği konusunda yorum yapabiliriz. Kadın veya erkeklerin saç şekilleri meslekleri hakkında ip ucu verir. Örneğin, subay tıraşı, devlet memuru tarzı, öğretmen modeli, hostes topuzu gibi…

İşimizi rahat yapabilmemiz için rahat, uygun saç kesimi yapılmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafeti yönetmelikle belirlenmiştir. Asla çok kabarık, dağınık model, alışılmışın dışında boyanmış saçlarla işe gidilmez. Kamu görevleri dışında, klasikleşmiş model isteyen pek çok meslek grubuna rastlamak da mümkündür.

Örneğin: Servis ve bar personeli, mutfak personeli, diğer otel görevlileri (resepsiyonist, kat görevlisi, door man, vb.) hostesler, çalıştıkları işletmenin istediği tarzda saç kesimi ve modeli uygulamalıdırlar. Bu mesleklerde dağınık ve bakımsız saç uygun olmaz, erkeklerin saçı daima kısa ve bakımlı, bayanların saçları kısa ise düzgün taranmış uzun ise toplanmış ve bakımlı olmalıdır.

Mankenlik, stand hostesliği, satış elemanlığı gibi mesleklerde seçilen saç modelleri ve saç rengi biraz daha gösterişli olmalıdır. Bu mesleklerdeki elemanlar yeniliklere açık olmalıdır.

Saç kesimi yüzün formuna göre yapılmalıdır. Dominant bir burun, çift çene ya da ince bir boyun gibi özellikler, oval, uzun veya yuvarlak yüz hatları saç modelini ve kesimi belirler. Saç kesimine karar verirken profosyenel kuaförlerden yardım almalı; kilo, boy, giyim tarzınız, hatta kişiliğinizi bile konuşmalı, ona göre saç kesimi ve modeli yaptırmalısınız.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kesimi, sac


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pixie Saç Kesimi oneofgirl Saç Modelleri ve Bakımı 0 14 Ağustos 2013 00:06
Saç kesimi 2012 Ruj Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 3 30 Kasım 2011 12:12