IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Şubat 2014, 21:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saç Dökülmesine ve Saç Kırlaşmasına Karşı Mineral - Vitaminler




Para-Aminobenzoik Asit

PABA olarak da tanınan bu vitamin, B kompleks grubunun az bilinen bir üyesidir ve kırlaşmış
saçları yeniden eski rengine döndürdüğü gözlenmiştir. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde, siyah tüylü hayvanların PABA vitamini açısından yetersiz bir diyetle beslendiklerinde, tüylerinin kırlaştığı gözlenmiş. Aynı hayvanlara bu vitamin yeniden verildiğinde tüylerin normal rengine döndüğü görülmüş. Saçları kırlaşmış insanlar üzerinde yapılan araştırmalarda da, her yemekten sonra 200mg
PABA vitamini verilen kişilerin, saçlarının yüzde 70 oranında eski rengine döndüğü gözlenmiş. Yapılan başka araştırmalarda da PABA ile beraber alınan Folik Asit'in de saçların eski rengine dönmesine yardımcı olduğu belirlenmiş.

Vücuttaki PABA, Biotin, Folik Asit ve Pantotenik Asit noksanlığının saç rengini etkilediğine
inanılıyor. Saç, B vitaminleri açısından zengin bir diyetle yeniden eski rengine dönebilir, rengin değişmediği ender vakalarda da saçın kalitesinin ve büyüme hızının çok arttığı gözlenmiştir.

PABA ve B vitamini, karaciğer, böbrek, hububat ve mayada bulunuyor. En zengin B vitamini kaynağı, karaciğer.

Biotin

Saç dökülmesine karşı etkili olan ve H vitamini olarak da bilinen Biotin, PABA gibi B kompleks grubundandır. Saç telini güçlendirdiği ve saç dökülmesini önlediği kanıtlanmıştır. Biotin ayrıca saçların kırlaşmasını önlemeye de yardımcıdır. En çok yumurta sarısı, karaciğer, süt, böbrek ve mayada bulunur. Saç dökülmesinden muzdarip erkekler, Biotin takviyesi sayesinde saçlarını daha uzun süre korumayı becerebilirlar.

Çinko

Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde, çinko takviyesi yapılan hayvanlarda tüylenmekıllanma gözlendiği, çinkosuz bir diyetle beslenen hayvanların ise tüylerinin döküldüğü gözlendi. Yeteri derecede çinko alınmadığında saç protein yapısında değişiklik olduğu keşfedildi. İnsanlarda önemli miktarda çinko noksanlığının saç dökülmesi ve kafaderisinde problemlere yol açtığı, yeterli çinko takviyesi yapıldığında bu durumun da tersine döndüğü görülmüş.

Çinko da yine saçların kırlaşmasını durduran minerallerden biri. Bir yıl boyunca çinko alan bir doktor, kırlaşmış saçlarını yeniden eski rengine döndürmeyi başarmış. Buğday en zengin çino kaynaklarından biridir. Yine çinko açısından zengin olan besinler kabak çekirdieği, istiridye, midye, karides, yumurta sarısı.

E Vitamini

Kanadalı bir fizikçinin kırlaşmaya başlayan saçlarını her gün 800iü e vitamini kapsülü alarak yeniden koyulaştırdığı anlatılıyor. 15 yıldır düzenli aldığı E vitamini kapsülleri sayesinde bugün 68 yaşına gelen bu adam hala simsiyah, gür saçlara sahipmiş.

E Vitamini aynı zamanda yaşlanma sürecini de yavaşlatan bir vitamin olarak biliniyor. Kırlaşmış saçlar da vücudun yaşlanmasının bir belirtisi olduğundan, saçlarınız kırlaşmış olsun veya olmasın, E Vitamini mutlaka çok faydalı olacaktır.

E vitamini açısından zengin besinler buğday, soya fasulyesi, brokoli, brüksel lahanası, ıspanak ve yumurta.

Elma Sirkesi

Saç dökülmesi bazen metabolizma zayıflığından kaynaklanabiliyor. Bir çok saç dökülmesi vakasında, bir kaç ay süreyle her gün 2-3 çaykaşığı elma sirkesi içmenin saç dökülmesini durdurduğu ve kalan saçların da daha sağlıklı ve daha gür çıkmaya başladığı gözlenmiştir. Saçların incelerek, koparak dökülmesinin nedenlerinden biri vücuttaki mineral tuzların azlığıdır, mineral bakımından çok zengin elma sirkesi de işte bu yüzden işe yarıyor
.
Elma sirkesi, herkese aynı şekilde etki etmez. Bazı insanların alerjisi olabilir, bazıları da hiç etkilenmeyebilir. Ancak çoğunluk için elma sirkesi, yaşamlarında yepyeni, harika bir sayfa açacaktır.

Elma sirkesi, ya sabahları kalkar kalkmaz ya da yemeklerden hemen önce bir bardak suya katılarak içibilir. Yan etkilerinden biri kilo kaybıdır ki bu da çoğumuz için nimet sayılır.


Protein

Protein bir çok saç şampuanı ve kreminin temel malzemelerinden biri olduğu gibi, ayrıca saçın da önemli bir parçasıdır (en az yüzde 90'ı proteindir). Proteinin günlük beslenmemizdeki önemi de tartışılmaz.

Kontrollü deneylerde, gönüllü deneklere günlük 14 gr. jelatin şeklinde protein takviyesi yapılarak, saç tellerinin sadece 2 ay içinde yüzde 45 oranında kalınlaşdığı gözlenmiş.
Denekler, jelatin tüketimini bıraktıktan sonra saç tellerinin çapı 6 ay içinde eski ölçüsüne dönmüş.


Yedi Harikalı Saç Kokteyli

Bu aşağıdaki içecek, Protein, Kolin, İnositol, Pantotenik Asit, Biotin, E Vitamini ve Çinko açısından, yani beslenme uzmanlarının sağlıklı saçlara sahip olmak için en çok tavsiye ettiği yedi madde açısından zengindir

250 ml yoğurt
250 ml portakal suyu
3 çorba kaşığı buğday
3 çorba kaşığı maya
1 çorba kaşığı Lesitin kristali
1 çorba kaşığı C vitamini kristali
1 çiğ yumurtanın sarısı
1 Çorba kaşığı kokusuz Jelatin tozu
İstenirse tatlandırmak için bal

Tüm malzemeleri karıştırıp, blenderdan geçirin. Blender olmayan durumlarda, tüm malzemeleri kapaklı bir kavanoza koyup, kuvvetlice sallayın.
Bu karışım, hem çok besleyici bir kahvaltı olacaktır hem de saçınız için harikalar yaratacaktır.


Saç dökülmesine karşı tavsiye edilen bir diğer diyet ise Amino Asidler, Çinko ve C Vitamini takviyelerinden oluşmaktadır. Bu özellikle şok diyetler nedeniyle saçları dökülen, ya da kadınlarda doğum kontrol hapı kullanımı veya belli vitamin-mineral eksiklikleri gibi pek belirgin olmayan nedenlerden saçları dökülen kişilere özellikle çok faydalıdır.

Saç Dökülmesi Takviyesi

Günlük Vitamin ve Mineral Takviyesi

B kompleks
Folik Asit
Pantotenik Asit
P.A.B.A
A Vitamini
Çinko

Yukarıdaki mineral ve vitaminlerin günlük olarak alınması saçların daha sağlıklı ve daha gür olmasına ve kırlaşmış saçların eski rengine dönmesine yardımcı olacaktır.
Günlük 1000 mg'lık bir mülti-vitamin formül ile 500 mg magnezyum'un saç üzerinde müthiş etkisi olacaktır. Garantisi olmasa da, deneyenlerin büyük çoğunluğu bu vitamin-mineral takviyesi ile saç dökülmesinde büyük azalma gözlediklerini bildirdiler.

Yine saç dökülmesine karşı çok etkili bir diğer kombinasyon da günlük 1000'er mg kolin ve inositol alınmasıdır.

Bu arada, vitamin ya da mineral yüklemesi yapacakların, bir anda mucize beklememesi gereklidir. Vitaminler, saç dökülmesini bir gecede sona erdirecek sihirli iksir değildir. Vücudun vitamin ve minerallerin etkilerini görmesi, yapılan beslenme değişikliklerinin sonuçlarının gözlenmesi genellikle 3-4 ay sürebilir.

Vitaminler, mutlaka kutunun üzerinde yazdığı şekilde ve dozda alınmalıdır. Fazladan bir doz vitamin almak, daha çok işe yaramasını sağlamadığı gibi belli vitaminlerde doz aşımı tehlikeli bile olabilir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.


Pırlantaların en değerlisini içimde taşıyorum o da VİCDANIMDIR.
BizimMekan.com
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dökülmesine, karşı, kırlaşmasına, mineral, sac, ve, vitaminler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saç dökülmesine deva Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 19 Mayıs 2013 15:33
Saç Dökülmesine Bitki Çayı Sue Ah Kadınlar 0 24 Temmuz 2012 11:37
Saç Dökülmesine Karşı Bitkilerle Saç bakımı Ein Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 10 Haziran 2011 12:22