IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Saç Modelleri ve Bakımı (https://www.ircforumlari.net/sac-modelleri-ve-bakimi/)
-   -   Badem yağı saça nasıl uygulanır? Ne işe yarar? (https://www.ircforumlari.net/sac-modelleri-ve-bakimi/608826-badem-yagi-saca-nasil-uygulanir-ne-ise-yarar.html)

Amelia 01 Eylül 2014 20:07

Badem yağı saça nasıl uygulanır? Ne işe yarar?
 
Badem yağının saçlar için faydalı olduğunu muhtemelen duymuşsunuzdur ancak badem yağı saça nasıl uygulanır bilmiyor olabilirsiniz. Bu yazıda badem yağının saça nasıl uygulandığını ve ne işe yaradığından bahsedeceğiz.

Badem orta doğudan köken alan bir bitkidir. Eski çağlardan beri sağlık ve güzellik alanında kullanılmaktadır. Özellikle saçları güçlendirmek ve canlandırmak için tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bir üründür.

Badem yağı saça nasıl uygulanır?

Gereken malzemeler
Badem yağı
Vanilya esansı
Küçük bir cam şişe
Tarak
Havlu

Yapılışı

1
1 yemek kaşığı badem yağı ile çeyrek yemek kaşığı vanilya esansını küçük bir cam şişede karıştırın. Şişenin kapağını kapatın, vanilya esansı ve badem yağının iyice karışması için çok iyi bir şekilde çalkalayın. Vanilya esansı saçınıza çok hoş bir koku verecektir. Eğer kalın ve uzun bir saçınız varsa tarifteki ölçeği ikiye, üçe veya dörde katlayarak uygulayabilirsiniz.

2

Saçınızı yıkayın ve havluyla kurulayın. Veya buna alternatif olarak kuru saçınızı biraz su ile nemlendirin. Hafifçe ıslak veya nemli saç kuru saça göre badem yağını daha iyi emecektir.

3
Badem yağı karışımınızın birazını avuç içinize dökün ve her iki elinizin avuç içini birbirine sürttükten sonra saç derinize güçlü bir masaj yapın. Saçlarınızın kökünden ucuna kadar badem yağından yeterli derecede faydalanması için bu işlemi birkaç kere tekrarlayın. Daha sonra badem yağını iyice yayabilmek için saçınızı tarayın.

4
Saçınızı bir havlu ile sarın ve badem yağının her saç teliniz tarafından iyice emildiğinden emin olun. Havlu 15-30 dakika saçınızda kalsın daha sonra ılık su ve şampuanla saçınızı yıkayın.

5

Yumuşak, parlak, güçlü ve güzel saçlar için bu doğal ve güçlendirici terapiyi en azından haftada bir kez uygulayın.

Badem yağı ne işe yarar?

Badem yağı poliansatüre ve mono yağ asitleri, E, D, B1, B2, B6 ve A vitaminleri gibi önemli maddeler içerir. Bu besleyici maddeler saçlarınızın daha güçlü ve sağlıklı olmasına yardımcı olur. Özellikle içinde bulunan E vitamini saçları güçlendirir.

Birçok saç bakım ürününde badem yağı bulunur. Çünkü badem yağı saçların daha kalın, daha uzun ve daha güçlü olmasını sağlar. Aynı zamanda saçlarınızın parlaklığını da arttırır. Badem yağı ile saç derisine masaj yaparsanız saç derisinin dolaşımını arttırır ve daha rahat hissedersiniz. Düzenli olarak badem yağı, biberiye ve lavanta karışımı ile saç derisine masaj yapmak saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olabilir. Saç uçlarındaki kırılmalar da badem yağı ile azaltılabilir.

Alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net