IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2014, 21:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuru Saçlar İçin Öneriler




Kuru Saçlar İçin Bakım Kürleri ve Maske Tarifleri
Birçok vakada, kuru saç kırılgandır ve dokununca saman gibi bir his verir. Bu saçları taraması zordur ve pırıltısı azdır. Normal saç bir sebum tabakası korur ve kuru saç etrafında bu tabakanın olmaması saçı inceltir ve gözenekli hale getirir. Saçın altındaki narin kepek tabakası bu nedenle pürüzsüz ve eşit dağılımlı değil kalın ve gözeneklidir. Tabakadaki ufak tefek kusurlar saçın içindeki suyun kaçmasına ve saçın kurumasına yol açar.
Bu tip saç için uygun ürünleri kullanmak saç kurumasını durdurabilir. Bu ürünler arasında kırılgan veya kusurlu alanları pürüzsüz hale getirecek olan Aloe vera ve Shea yağı gibi saç kremlerini içerir. Ayrıca, lipitler kuru saçtaki nemi bağlar ve içindeki artırılmış silikon içeriği saçın daha kolay taranmasını sağlar.
Kuru saçı hergün yıkamayın! Her şampuanlama saçtaki koruyucu lipitleri alır. Kuru saçı az ve ancak gerekliyse yıkayın.Sadece sizin saç tipiniz için özel olarak yapılmış ürünleri kullanın. Uygun ürünlerde daha az kurutucu köpük maddeleri bulunur ve bunların içeriğinde daha yüksek oranda bulunan daha yüksek silikon muhteviyatı saçınızı taramayı kolaylaştıracaktır.Haftada en az bir kere saçınıza kür uygulayın. Bu tür saç bakımları kuru saça bolca nem verir ve saç yüzeyini bakım yağlarıyla mühürler.Saçınızı saç koruma kullanmadan asla ısıyla şekillendirmeyin! Saç düzleştirme (sıcak maşaları) ve fön makinelerinin sıcak havası saçınıza iyi gelmez, nemini alır. Yeni bir saç kurutma makinesi alırken ısı koruma ayarının olup olmadığına bakın. Aşırı ısınmaya karşı koruma olmazsa olmaz bir özelliktir.El emeği: Saç derisine yapılan düzenli masajlar kan akışını düzenler ve sebum ifrazatını artırır.Saçınızı aşırı sıcak suyla yıkamayın, çünkü bu saçınızdan doğal maddeleri söküp alacaktır. Ilık ve hafif sıcak arası bir su sıcaklığı en iyisidir. Son olarak saçınızın uzun kesimlerini soğuk suyla durulamalısınız. Bu saçınızın kaygan ve parlak olmasını sağlayacaktır.Saçınızı asla alkol içeren ürünlerle şekillendirmeyin! Saç spreyleri, köpüklü ürünler, jeller ve diğer ürünlerdeki alkol de saçlarınızı kurutur.Saç bakım aletlerinize de dikkat etmelisiniz. Kalitesiz imal edilmiş tarak ve fırçalardaki çapaklar kepek tabakasına zarar verecek ve doğal kaygan yüzeyini bozacaktır.Önce ıslak saçınızı geniş dişli tarakla açın. Daha sonra saçı nazikçe tarayın. Islak veya sulu saç zarar görmeye daha müsaittir.
Saçınıza özenle bakın. Sert muamele saçınızı çok fazla gerip daha sonraki süreçlerde zarar verebilir.

Ballı Canlandırıcı Saç Bakımı
1 orta boy avokado ( soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış)
2 yemek kaşığı bal
Ufak bir kasede malzemeleri ezerek karıştırın. Saça masaj yaparak uygulayın. 20-30 dakika bekletin. Her zaman yaptığınız şekilde saçınızı yıkayın.

Nemli Saçlara Kavuşmaya Yardımcı Kuru Saçlar İçin Zeytinyağı Maskesi
Zeytinyağı / 4 tatlı kaşığı
Yumurta / 1 tane
Sirke / 2 tatlı kaşığı
Tüm malzemeleri bir tasa koyun ve karıştırın.
Hazırladığınız karışımı saç köklerinizden başlayarak uçlara kadar sürün. Güzelce yedirin. 30 dakika bekleyerek saçınızı yıkayın. Bu maske saçlardaki kuru bölgeleri besleyecek ve gerekli olan nemi kazandıracaktır. İhtiyaç hissettiğiniz zaman bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

Haftada Bir Uygulanan Kuru Saçlar İçin Zeytinyağı Maskesi
Bal /1 çay bardağı
Zeytinyağı /1 çay bardağı
Bir tas içerisinde bu malzemeleri karıştırın ve bir veya iki günlüğüne bu karışımı dinlenmeye bırakın.
2 gün bekledikten sonra karışımı saç dibinden uçlara doğru sürün. Daha sonra dişli bir tarak yardımı ile saçınızı tarayın. Taramanızın amacı tüm karışımın her bölgeye eşit olarak dağılmasıdır. 30 dakika bu şekilde bekleyebilirsiniz. Etkisini daha fazla arttırmak için bir havlu ile başınızı sarabilirsiniz. 30 dakika sonrasında saçınızı yağdan ve baldan kullandığınız şampuan ile arındırın ve güzelce durulayın. Bu maskeyi her hafta periyodik olarak uygulamanız gerekmektedir.

İki Haftada Bir Uygulanan Kuru Saçlar İçin Zeytinyağı Maskesi
Zeytinyağı / 10 tatlı kaşığı
Yumurta / 2 adet
İki yumurtayı bir kap içinde kırın ve çırpın. Çırpılmış yumurtanın içine zeytinyağını ekleyin ve tekrar karıştırın.
Saçlarınızın her yerine bu karışımı sürün ve başınızı havlu ya da bone gibi malzemelerden biri ile sarın. 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile saçlarınızı yıkayın. İki hafta ara verin ve daha sonra tekrar bu maskeyi hazırlayarak saçınıza uygulayın.

Canlı Saçlara Kavuşmaya Yarayan Kuru Saçlar İçin Zeytinyağı Maskesi
Zeytinyağı / 1 çorba kaşığı
Kuru maya / 1 tatlı kaşığı
Zeytinyağını bir cezvede ısıtın. Ilık olan zeytinyağının üzerine kuru mayayı ekleyin ve iyice karıştırın.
Tüm saça bu karışımı yedirin. 1 buçuk saat bekleyin ve süre sonunda saçlarınızı şampuanınız ile temizleyin. Bu karışımı her hafta uygulayarak canlı saçlara kavuşabilirsiniz.

Kuru Saçlar İçin Evde Doğal Bakım Önerileri
*Asit oranı çok yüksek olmayan zeytinyağını çok kısık ateşte ılık bir hale gelene dek ısıtıp saç diplerinden başlayıp masaj yaparak saç uçlarınıza dek sürün. Bir strech filmle saçınızı toplayıp bir saat bekleyin. Daha sonra yıkayın. Bunu fırsat buldukça yapın, kuru ve yıpranmış saçlar için çok faydalı olduğunu göreceksiniz.
*Sprey uçlu bir şişenin yarısına kadar kaynatılıp soğutulmuş su doldurun. 1 çorba kaşığı gliserin, 1 tatlı kaşığı badem yağı, yarım tatlı kaşığı jojoba yağı, 1 çay kaşığı lavanta yağı ekleyin. Banyodan çıktıktan sonra saçınızdaki nem fazlasını havluyla alıp bu karışımı sıkarak saçlarınızı tarayın ve kendi kendine kurumasını sağlayın. Gün içerisinde de bu karışımı tarak ya da fırçanıza püskürterek saçınızı tarayabilirsiniz.
*Yarım avakado ve bir muzu ezin. 1 yumurta, 2 çorba kaşığı bal, 2 yemek kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Dipten uca saçınıza sürüp yedirin. Yarım saat bekledikten sonra şampuanla yıkayın. Hafif bir nemlendirici de uygularsanız daha iyi olur.
*1 muzu ezip, 2 çorba kaşığı mayonez, 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. Saçınıza dipten uca uygulayıp yirmi dakika bekletin. Sonrasında şampuanla yıkayın. Bu maske de kuru ve yıpranmış saçlar için son derece besleyicidir. Faydasını kısa sürede görürsünüz.
*1 yumurta, 1 çorba kaşığı sirke ve iki çorba kaşığı zeytinyağını karıştırıp dipten uca saçınıza sürün. 15 dakika bekletip önce soğuk, sonra ılık suyla yıkayın.
*Yarım muz, bir yumurta sarısı, 2 çay kaşığı süt tozu, 1 çay kaşığı jojoba ya da Hindistan cevizi yağı, 1 çay kaşığı limon suyunu blender’da ezip saçınıza uygulayın. 2o dakika bekletip yıkayın.
*Saçınıza mayonez sürün. Evet, bildiğiniz mayonez. Olur mu demeyin, sonuçta içeriği zeytinyağı ve yumurtadır, saçınıza iyi gelir. 15 dakika bekletip şampuanla yıkayın.
*Avakadoyla karıştırılmış mayonez de işinize yarayabilir. Yarım avakadoyu iyice ezip yarım bardak mayonezle karıştırıp krem kıvamına getirin. Saçlarınıza dipten uca sürüp 20 dakika bekletin. Şampuanla yıkayın.
*250 gr. çileği püre haline getirin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 yumurta sarısı ekleyip karıştırın. 20 dakika bekletip şampuanla yıkayın.
*10 çileği ezip püre haline getirin. 1 kaşık mayonez ekleyip karıştırın. Hafifçe ıslattığınız saçlarınıza sürüp 20 dakika bekletin. Yıkayın.
*2 yumurta akı ve bir kâse yağsız yoğurdu bir kapta karıştırıp saç diplerinizden başlayarak uçlarına dek sürün. Yarım saat bekletin. Sonrasında soğuk ya da soğuğa yakın ılıklıkta bir suyla yıkayın. Yumurta akının saçlarınıza yapışmaması için sıcak su kullanmamanız gerekiyor.
*1 yumurta akını köpürene dek çırpın. 3 kaşık yoğurt ve 1 kaşık mayonez ekleyip iyice karıştırın. Saçlarınıza dipten uca sürün. Strech filmle sarıp yarım saat bekletin. Soğuğa yakın ılık suyla iyice duruladıktan sonra şampuanla yıkayın.
*1 avakadoyu ezip macun kıvamına getirin.1 yumurta akı ve 2-3 çorba kaşığı Hindistan cevizi sütüyle karıştırıp saçınıza dipten uca sürün. Yarım saat bekletip soğuğa yakın ılıklıkta suyla yıkayın.
*4 ölçü kaynayıp soğumuş suya 1 ölçü gliserin ekleyip karıştırın, sprey uçlu bir şişeye koyun. Yatmadan önce saçlarınıza -dipleri hariç- bu karışımı sıkıp hafifçe masaj yaparak yedirin, tarayın. En az bir hafta uygulayın.
*Sarımsağa alerjiniz yoksa sarımsak kürü de uygulayabilirsiniz. Sarımsağı ikiye bölerek saç diplerinize sürün. Hafifçe masaj yapıp bir saat bekleyin. Daha sonra saçınıza dipten uca dek zeytinyağı sürerek kalın dişli bir tarak yardımıyla tarayın. Strech filmle sararak bir saat daha bekleyip ılık suyla saçınızı iyice yıkayın. Daha sonra şampuanlayın.
*Saçınızın parlak görünmesi için son durulama suyuna 1/5 oranında sirke katın. Tekrar durulamayın ve o halde kurumasını sağlayın. Kokusu kuruyunca uçacaktır, dert etmeyin. Dikkat: Bu işlemi yılda iki defadan fazla yapmamalısınız. Aksi takdirde saçınız daha çok kurur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kuru, kuru sac, saclar, ıçin, Öneriler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuru ve Hasar Görmüş Saçlar Luthien Saç Modelleri ve Bakımı 0 17 Ağustos 2014 15:13
Saçlar İçin Öneriler. Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 04 Eylül 2013 22:19
Havalı Saçlar İçin Öneriler Rhytia Saç Modelleri ve Bakımı 0 25 Mayıs 2012 21:33
Sarı Saçlar ve Öneriler YapraK Saç Modelleri ve Bakımı 0 19 Eylül 2009 04:32
Kahverengi Saçlar ve Öneriler YapraK Saç Modelleri ve Bakımı 0 19 Eylül 2009 04:28