IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Saç Modelleri ve Bakımı (https://www.ircforumlari.net/sac-modelleri-ve-bakimi/)
-   -   Saçları bozmadan bere takma tüyoları (https://www.ircforumlari.net/sac-modelleri-ve-bakimi/656672-saclari-bozmadan-bere-takma-tuyolari.html)

Violent 03 Aralık 2014 00:25

Saçları bozmadan bere takma tüyoları
 
Kış aylarının vazgeçilmezi ve favori aksesuarı bereler, artık saçlarınızın şeklini bozmasın. İşte size bere takarken saçlarınızın bozulmaması için tavsiyeler...





[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kadınlar için yılın en sevilen zamanı geldi. Saçınızın kabarmasına sebep olan nem-sıcaklık, kurumasına sebep olan güneş ya da boyanızı mahveden klorlu su etkenlerinin hepsi ortadan kalktı.

Bütün bu sinir bozan etkilerden başınıza bere takarak kurtulabilirsiniz. Ancak bu sefer de bereyi taktığınız anda saçlarınızın elektriklendiğini, dalgalarınızın söndüğünü ve yepyeni problemlerinizin ortaya çıktığını fark edeceksiniz.

Peki, 'bere saçı'ndan kurtulmak mümkün mü?
Habertürk'ün haberine göre, ünlü saç tasarımcıları, kışın berenin saçınızın hacmini söndürmemesi ve şeklini bozmaması için çeşitli çözümler sunuyor.

1- Doğru bereyi seçin

Eğer saçlarınız doğal kabarıksa ve bu hacmi kaybetmek istemiyorsanız sıkı berelerden uzak durmalısınız. Gevşek örülmüş bereler daha geniş alan sağlayarak saçınızın düzleşmesini ve yapışmasını engelleyecektir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2- Kıvırcık saçlara rasta stili bereler

Saçları kıvırcık ya da sıkı dalgalı olanlar için rasta stili bereler en uygun model olacaktır. Bu bereler saçı direkt olarak kaplamadığı ve bir boşluk sağladığı için saçınızın kafanıza yapışmasını engelleyecektir. Bereyi takmadan önce elinizde buklelerinize birazcık şekil verin. Bu sayede bereyi çıkardığınızda saçınız hacmini ve şeklini koruyacaktır.

3- Kullanacağınız kumaşı dikkatli seçin

Saçınızın hacmi korumasını ve buklelerinizin şekilli kalmasını istiyorsanız sert bir kumaştan yapılan berelerden kaçınmalısınız. Yün bereler sert olduğu için kıvırcık ya da doğal şekilli saçların yapısını bozabilir. Kaşmir, ipek ya da angora bereleri kullanmanız sizin için daha uygun olacaktır.

4- Saçınızın hacmini korumak için topuz yapın

Berenin altında saçınızın hacmini kaybetmesini engellemek için saçınızı topuz yapabilirsiniz. Bere saçınızın ne kadar büyük bir kısmını kaplarsa saçınızın hacmi o kadar yok olacaktır. Saçınızın yapışmasını engellemek için bereyi takmadan önce saçınızı iki yandan ya da tepeden topuz yapabilirsiniz. Bu şekilde saçınızı açtığınızda doğal dalgalara ve hacme kavuşacaksınız. Topuz yaparken kıskaçlı tokalar kullanmaya özen gösterin. Tel tokalar fazla basınç uygulayarak saçınızın sönmesine sebep olabilir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5- Elektriklenmeye karşı önlem alın

Eğer kış aylarında saçlarınız çok elektrikleniyorsa saçınızdaki nem oranı düşük demektir. Nem oranını artırmak için berenin içerisine özel saç kremi, serum ya da sprey sürmeyi deneyebilirsiniz. Berenin şeridine sürülecek nem artırıcı bakım ürünleri saçınızın kuruyken elektriklenmesini engelleyecektir.

Alıntıdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net