IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2016, 17:26   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saç Bakımı: Badem Yağı ile Doğal Güzellik




Badem yağı, saç ve cilt bakımında kullanılan doğal bir üründür. Mineral katkısı yüksek, cildin ve saçların E vitamini gereksinimini karşılayan çok yararlı bir yağdır. Özellikle saçlar için, badem yağı bir mucizedir. Saç güçlendirici, kırık oluşumunu engelleyici, besleyici, koruyucu ve nemlendirici olarak saç bakımında kullanılmaktadır.

Badem yağı saça nasıl uygulanır?

- Yapacağınız banyo sanrasında elinize biraz sürüp nemli saç uçlarınıza yaymanız, bir çok saç kreminden ve jöleden daha etkili bir sonuç verecektir. Ve kurumuş saç uçlarınız oldukça canlı görünecektir.

- Ayrıca, eve geldiğiniz bir akşam badem yağını tek başına saç diplerinize sürebilir, bir-iki saat beklettikten sonra saçınızı yıkayabilirsiniz. Bu bile bakım olacaktır.

Uyarı : Badem yağı sürülmüş saç ile ile hemen duşa girilmemelidir. Çünkü yukarıdan aşağıya doğru akan suyun saçta bulunan badem yağını vücuda yayacağı ve badem yağını vücuttan çıkarması zorlaşacaktır. Bu yüzden önce saçınızı yıkamanız tavsiye edilir.


- Yıpranmış saçlar için maske: Bir muz, Birkaç damla badem yağı. Muzu badem yağıyla karıştırın ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. 15 dk kadar saçınızda bıraktıktan sonra, maden suyuyla durulayın. Ardından şampuanlayıp saç kremi sürün.

- Saç bakımı için susam yağı, fındık yağı, ceviz yağı ve çam terebendini badem yağı ile karıştırarak saçınıza sürün. Saçınıza bone takıp yarım saat bekleyin ve saçınızı yıkayın.

- Gözlerinize kaçırmamak kaydı ile kirpiklerinize ve kaşlarınıza yatmadan önce sürün, kaşlarınız ve kirpikleriniz daha gür olacaktır.

- İki çorba kaşığı zeytinyağı, bir yemek kaşığı bal ve bir çay kaşığı tarçını iyice karıştırıp haftada iki kere saç diplerinize masaj yaparak yedirin. On beş dakika sonra saçlarınızı uygun bir şampuanla yıkayıp yumuşak bir havlu ile nemini alın ve saçlarınızı kendiliğinden kurumaya bırakın.

- Üç kaşık zeytinyağını bir kabın içinde biraz ısıtın ve parmak uçlarınızla masaj yaparak saç diplerinize masaj yaparak yedirin. Daha sonra sıcak suyun içine batırıp sıktığınız nemli bir havlu ile saçlarınızı sararak havlu soğuyana kadar bekleyin. Havluyu çıkardıktan sonra on beş dakika daha bekleyin ve saçlarınızı uygun bir şampuan ile yıkayıp durulayın.

- Suna Dumankaya Kürü (Dökülen saçlar için): Eşit miktarlarda badem yağı, defne yağı ve avokado yağını karıştırın. Saçınıza sürün ve 2 saat bekletin. Saçınızı şampuanla yıkayın. Haftada bir uygulayın.

- Kuru saçlar için yağ şampuanı: 2 yemek kaşığı dolusu, susam yağı, bademyağı veya ayçiçeği yağı ve 3-4 yemek kaşığı dolusu nohut unu hazırlanır. Saçlar yıkanmadan önce, seçilen yağ ile masaj yapılır. Sonra, artan yağ ile nohut unu, belki biraz da sıcak su eklenerek, akışkan bir lapa haline getirilir. Bu lapa ile saçlar şampuanlanır ve iyice durulanır.

- Kuru ve hırpalanmış saçlar için: 25 ml bademyağı ve 25 ml zeytinyağı karıştırılır ve saçlara friksiyon yapılır. Daha sonra saçlar bir havlu ile örtülerek, birkaç saat veya gece boyunca etkilemeye bırakılır.

- Yapısal zarar görmüş saçlar için (örneğin, boya veya perma sırasında) 40 ml tatlı badem yağı ve 20 ml hintyağı karıştırılarak saçlara ve özellikle de saç uçlarına iyice yedirilir. Bir saat süreyle etkilemeye bırakılır.

- Badem yağı ile gece saç bakımı - Ahmet Maranki önerisi: Susamyağı, çam yağı, sarımsak yağı, ısırgan yağı, badem yağı ve zeytinyağından oluşan karışımı, gece yatmadan önce kafanızdaki noktaları uyararak masaj yapın. Daha sonra saçınızı boneyle kapatıp, yatın. Bu karışım sadece saçınızı beslemekle kalmaz, bedeninizi de besler. Sabah saçınızın durularken 1 litre suya 1 bardak üzüm sirkesi koyup saçınızı yıkayın. Bu işlemleri 1 hafta boyunca her gün, ikinci hafta gün aşırı, üçüncü hafta ise 3 günde bir tekrarlayın.

- Besleyici maske: 1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı demlenmiş çay, 1 çorba kaşığı badem yağı ve 2 damla limon suyunu bir kapta karıştırın. Saç diplerinize sürüp masaj yaparak iyice yedirin. 10-15 dakika bekleyip şampuanla yıkayın.

- Kuru ve zayıf saçlar için: 2 yemek kaşığı badem yağı, 1 yemek kaşığı taze limon suyu, 1 yemek kaşığı bal. Bal ve badem yağını limon suyuna ekleyerek iyice karıştırın ve karışımı önce saç diplerinize ardından da saçlarınıza yayın. Saçınızı havluyla sarın ve yarım saat bekleyin. Ardından yumuşak formüllü bir şampuanla durulayın. Bu maske saçlarınızı besleyip, nemlendirecek, daha sağlıklı ve parlak gözükmesini sağlayacaktır.

- Dökülmeye karşı maske: 1 yemek kaşığı yılanyağı, 1 yemek kaşığı badem yağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı hint yağı, E vitamini kapsul. Tüm malzemeler benmari usulü ılıtılıp ,ılık bir şekilde saç diplerine uygulanır.Bir streç folyoya sarılarak en az 2 saat bekletilir.Benim tavsiyem geceden sabaha kadar bekletilip sonra yıkanmasıdır. Zayıf saçlar güçlendiren, parlaklaştıran ve dökülme önleyici bir bakımdır.

- Kepeğe karşı doğal maske: 70 gr. üzüm pekmezi, 10 gr badem yağı ile karıştırılır. Saç diplerine sürülür. Banyodan önce saç diplerine susamyağı sürülür ve bekletilir.

- İnce telli saçlar için: Yarım fincan kil, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı badem yağı, yeterince su. Bu karışımı saçlara sürünüz. Ve 10 dakika bekletip yıkayınız. İnce telli saçlarınız için güzel bir bakımdır.

- Saçları beslemek için: Bir miktar badem yağı, Bir miktar zeytinyağı, Bir yumurta sarısı. Hepsini birbirine karıştırın ve iki haftada bir bu karışımla saç diplerinize yumuşak bir şekilde masaj yapın.



aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
saç bakımı: badem yağı ile doğal güzellik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kantaron yağı ile doğal cilt bakımı Ebru Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 10 Mart 2016 16:28
Ender Saraç'ın Doğal Cilt Bakımı ve Güzellik Formülleri taLia Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Eylül 2013 19:12
Argan Yağı ile Doğal Güzellik Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 14 Mayıs 2013 21:46
Badem ve Badem Yağı Maskesi Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 28 Kasım 2012 13:28
Kirpiklerinizi badem yağı ile uzatın AnqeL Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 03 Mart 2012 12:52