IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ekim 2016, 16:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saç Dökülmesinde Prp tedavisi ile ilgili ayrıntılar




Saç Dökülmesine Prp ile tedavi ile ilgili ayrıntılar... Saç ekiminde PRP yöntemi.. Dr. Mehmet Yavuz, saç dökülmesinin hemen herkesin özellikle erkeklerin büyük sorunu olmaya devam ettiğini belirterek, PRP uygulaması ile saç dökülmelerinin artık önlenebileceğini söyledi.Saç dökülmesinde iddialı...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dr. Mehmet Yavuz, saç dökülmesinin hemen herkesin özellikle erkeklerin büyük sorunu olmaya devam ettiğini belirterek, PRP uygulaması ile saç dökülmelerinin artık önlenebileceğini söyledi.

Saç dökülmesinde iddialı bir çok kozmetik ürünün hayal kırıklığı ile sonuçlandığını ifade eden Dr. Yavuz, “Artık saç dökülmesi bayanlarda bile büyük problem teşkil etmekte. Saç dökülmesinden muzdarip bir çok kişi, acaba nasıl önlem alabilirim düşüncesi ile şampuanlara ve saçla alakalı kozmetik ürünlere inanılmaz bütçeler harcıyor. Ancak sonuçlar tatminkar olmuyor. Bu nedenle insanlar saç ekimi merkezlerine akın etmektektedirler. Ancak PRP ve mezoterapi alanında yapılan son teknolojik gelişimler, yeni saç oluşumunda şimdiye kadar rakipsiz olan ‘’saç ekimi’’ uygulamalarına ciddi anlamda alternatif oluşturmuş durumdadır” dedi.

Dr. Yavuz, “PRP; trombositlerden zengin plazmanın, santrifüj yöntemi ile ayrıştırılarak tedavide kullanılması yöntemidir. Tedavi mantığı kök hücre uygulamasına çok benzerdir. Kişinin kendisinden alınan kandan ayrıştırılan trombositlerden zengin plazmada, bol miktarda büyüme faktörü vardır. Büyüme faktörleri ise dokuyu onaran ve gençleştiren özelliğe sahiptir. Nitekim bir yeriniz kesildiğinde ya da yaralandığında o yerin tekrar iyileşip tamir olması, o bölgede pıhtılaşan kandan salgılanan büyüme faktörleri sayesindedir. Üstelik kişinin kendi kanından alınan numunelerle tedavi yapıldığı için herhangi bir yan etki ve allerjik reaksiyon da söz konusu değildir.
Mezoterapi ise, cildin orta tabakasına uygulanan bir tedavi yöntemidir. Saç Mezoterapisi, saçın ihtiyacı olan vitaminlerin, minarellerin, proteinlerin, vs. saçlı deri içine enjekte edilmesidir. Saç Mezoterapisi, kıl köklerini besleyen vitaminlerin, antioksidanların ve kan dolaşımını arttırıcı ilaçların direkt kıl köklerine verilmesine dayanır” diye konuştu.

RAHATSIZ EDİCİ AĞRI YOK
Normalde PRP ve Mezoterapi uygulamaları, küçük iğneler vasıtasıyla ya uygulama tabancası ile ya da bizzat el ile manuel uygulama şeklinde yapıldığını anlatan Dr. Yavuz, “Her ne kadar iğneler küçük olsa da çok rahatsız edici ağrılara neden olmaktadır. Üstelik enjeksiyonlar öyle üç beş defa değil yüzlerce yapılmaktadır. Bu durumda PRP ve mezoterapi uygulamaları, topical anestezik maddeler kullanılsa bile birçok kez tedavi uygulamalarından vazgeçilmesine neden olan ağrılara neden olmaktadır. Biz EsteREEM olarak geliştirdiğimiz yeni teknikle rahatsız edici ağrı hissettirmeden konforlu bir şekilde tedaviyi uygulamaktayız. Hissedilen ağrı belli belirsizdir. Üstelik kullandığımız teknikle cildin her yerine ulaşılmakta, tedavi yapılmayan nokta kalmamaktadır. Halbuki mezoterapi tabancası ile veya elle yapılan enjeksiyon uygulamalarında cildin her noktasına ulaşmak mümkün değildir. Üstelik özellikle yüz uygulamalarında hemen tedavi sonrasında bile cilt kalitesinin yükseldiği ve kırışıkların asgariye indiği farkedilmekte ve büyük memnuniyet uyandırmaktadır” diye konuştu.

BİR PRP BİR MEZOTERAPİ
Saç dökülmesini önlemede ve seyrekleşmiş saç tellerinin sıkılaştırılmasında bir PRP ardından mezoterapi sonra tekrar PRP şeklinde kademeli bir protokol izlendiğini ifade eden Dr. Yavuz, “ Böylece en az üç PRP ve üç mezoterapi önermekteyiz. Seans sayıları arttıkça tedavideki tatminkarlıkta o düzeyde yükselmektedir. Saç PRP ve Mezoterapisi, tüm saç dökülmesi tiplerinde hem kadına hem de erkeğe başarıyla uygulanabilmektedir. Saç gelişimi için gerekli olan eksiklerin giderilmesiyle daha dolgun, hacimli ve parlak saçlara sahip olunur. PRP, içerdiği büyüme faktörleri ile artık saç üretmeyen ya da zayıf cansız kıl köklerini onarıp tamir etmekte, böylece sağlıklı yeni saçlara zemin hazırlamaktadır. Mezoterapide ise eksik olan maddeler küçük dozlarda ve direkt olarak saç köküne verildiği için PRP’nin olumlu etkilerini desteklemektedir. Mezoterapinin yan etki riski oldukça az ve ihmal edilebilir olup, iyileştirici etki çok kısa sürede elde edilmektedir” dedi.

P.R.P. NEDİR?
“Platelet rich plasma” platelet (trombosit) yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulamasının kısaltılmış adıdır. Bir kişiden alınan az miktardaki kanın santifrujdan geçirilerek (ayrıştırılarak) bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen “platelet yönünden zenginleştirilmiş plazmanın” yine aynı kişiye cilt gençleştirme ve yapılanmasına destek olma amaçlı enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemidir. P.R.P. sistemi; vücuda enjekte edildiği bölgelerde kök hücreleri uyarıp, aktif hale geçirirerek dokuların yenilenmesine yardımcı olan bir yöntemdir.

P.R.P. YÖNTEMİNDE AMAÇ NEDİR?
Kanın pıhtılaşmasını sağlayarak vücuttaki onarımı sağlayan Plateletlerin (trombosit hücreleri) görevi vücutta oluşan herhangi bir hasar durumunda doku onarımını sağlamaktır. P.R.P. sisteminde ise amaç; ayrıştırma işleminden geçirilerek elde edilen plateletlerin ve büyüme faktörlerinin ihtiyaç duyulan bölgeye çok daha fazla ulaşmasını sağlamaktır.
Bu sayede kolajen üretiminin oluşmasını uyarmada etkili olan P.R.P yöntemi; cildimizin gençleştirilmesinde saç, yüz, vücut yani vücudumuzun her alanının hızla yenilenmesini sağlamada en etkili yöntemlerin başında gelmektedir.

P.R.P. UYGULAMASI
Kişiden alınan bir miktar kan santrifüj işleminden geçirilerek plateletlerin ayrışması sağlanır. Ayrışmış plateletler normalden 10 katı kadar daha fazla yoğunluğa sahiptir. Elde edilen ayrışmış plateletler (trombosit hücreleri) tedavi yapılacak bölgeye enjekte edilir. Plateletler cilt alında büyüme faktörlerinin serbest kalmasını sağlar. Büyüme faktörleri kolajen ve hyaluronik asit üretimini arttırarak onarımın gerçekleşmesi, kırışıklıklar-akne gibi cilt problemlerinin etkili biçimde giderilmesi ve yenilenmesinde etki gösterir.”


Kaynak: Kadinhaberleri.Com

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
p.r.p., p.r.p. nedir, p.r.p. uygulaması, prp, prp yöntemi, saç dökülmesi, tedavi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bedelli askerlikle ilgili ayrıntılar Seth Haber Arşivi 1 15 Kasım 2014 13:46
Ameliyatla ilgili çarpıcı ayrıntılar LeyLa Haber Arşivi 0 09 Aralık 2011 09:47