IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Saç Modelleri ve Bakımı (https://www.ircforumlari.net/sac-modelleri-ve-bakimi/)
-   -   Sağlıklı saçlar için bırakman gereken 13 hatalı alışkanlık (https://www.ircforumlari.net/sac-modelleri-ve-bakimi/794426-saglikli-saclar-icin-birakman-gereken-13-hatali-aliskanlik.html)

Funda 01 Mayıs 2018 00:35

Sağlıklı saçlar için bırakman gereken 13 hatalı alışkanlık
 
Bu alışkanlıklara veda edip sağlıklı saçlara kavuşmaya ne dersin?

Saçlarımızın sağlıklı, parlak, yumuşak ve güçlü olmasını sağlamak pek kolay değil. Her zaman özenli ve düzenli saç bakımı yapmamız gerekiyor. Ancak çoğumuzun, saçlara zarar veren ve sağlıklı saçlara ulaşmayı engelleyen alışkanlıklarımız var. İşte sağlıklı saçlara ulaşmak için derhal bırakman gereken 13 alışkanlık!

1.Spordan sonra saçı yıkamamak

Spordan sonra eminiz ki sen de bu şekilde kendini yatağa bırakmak istiyorsun. Ancak spor esnasında saç diplerinde oluşan terin saç derine zarar vermemesini istiyorsan saçlarını yıkamalısın. Saçını yıkamadığında bu ter ve kir birikip saç köklerini tıkayabilir. Bu nedenle sağlıklı saç derisi için spor sonrasında saçlarını yıkamayı atlamamalısın!

2.Isıyla şekillendiren aletleri sık kullanmak

Düzleştiriciler, maşalar, fön makinesi belki saçlarımızı kolayca şekillendirmemizi sağlıyor olabilir. Ancak sürekli kullanımda saçlarına zarar verdikleri de bir gerçek! Bu aletleri en azından haftada 1 kullanmaya ve kullanmadan önce saçlarını ısıdan koruyacak ürünler kullanmaya önem vermelisin.

3.Sıcak suyla saçı yıkamak

Özellikle soğuk havalarda sıcacık suyla yıkanmak iyi bir fikir olabilir ama saçların için de pek de sağlıklı bir durum olmadığını söylemek zorundayız… Saçlarını sıcak suyla yıkadığın zaman saç tellerin ve saç derin kuruyabilir, saçların kırılabilir. Bu nedenle saçlarını mutlaka ılık suyla yıkayıp, hatta son durulamada da dayanabildiğin kadar soğuk suyla durulayıp saçlarının daha parlak olmasını sağlayabilirsin!

4.Kalıcı şekillendirme yaptırmak

Perma, Brezilya fönü gibi kalıcı şekillendirme yaptırmak saçlarının en büyük düşmanlarından! Bu işlemler yapılırken uygulanan kimyasal solüsyonlar saça dönüşü zor zararlar verebiliyor. Saçlarına bu işlemleri yaptırmayı alışkanlık haline getirdiysen uzak durmanı öneririz!

5.Saçı sert taramak

Saçlarını özellikle ıslakken sert şekilde tarıyorsun en büyük hatalardan birini yapıyorsun demektir… Saçların ıslak hali en savunmasız olduğu halidir. Kırılmalar, kopmalar en çok saçların ıslakken oluşur. Saçlarını ıslakken taramak yerine kuruduktan sonra taramanı, illa ıslakken taraman gerekiyorsa da saçlarını kolay taramanı sağlayacak ürünler kullanarak taramanı öneririz.

6.Saçla oynamak

Ders dinlerken, çalışırken ya da tv seyrederken fark etmeden saçlarınla oynamaya başlıyorsan bu alışkanlığını da bırakman gerekiyor. Parmaklarında ve elinde olan yağ, kir sen saçlarınla oynadıkça saçlarına ulaşır. Saçların sık yağlanıyorsa, çabucak kirleniyorsa nedeni bu olabilir.

7.Krepe yapmak

Saçların ince ve düz olduğu için krepe yaparak kabartmaya çalışıyorsan saçlarının daha fazla düzleşmesine neden olabilirsin. Krepe yaparken saç tellerinin üst tabakasına oldukça fazla zarar vermiş olursun. Bu da saçlarının zamanla daha da fazla incelmesine neden olabilir.

8.Sıkı saç modelleri kullanmak

Çok gergin ve sıkı saç modelleri kullanmak da saçlarının gerilmesine neden olduğu için koparak dökülmelere neden olabilir. Yani saçlarının gözünün önüne gelmesini engellemek için sık sık yaptığın o gergin topuz ne yazık ki saçlarına zarar veriyor…

9.Saçı aşırı yıkamak

“Saçlarımı yıkamadan duramam” diyenlerdensen saç derine zarar verdiğini söylemek zorundayız. Saç derindeki doğal yağlar, saçlarını aşırı yıkamaya başladığında yok olmaya başlar ve bu da kuruluğa neden olur. Özellikle saçların çabuk yağlanıyor diye günde 2 kere bile saçlarını yıkıyorsan bu alışkanlığından mutlaka vazgeçmelisin. En azından gün aşırı saçını yıkamanı öneririz.

10.Sağlıksız beslenmek

Sağlıksız ve düzensiz beslenme alışkanlıkları da saçlarına zarar verebiliyor. Vücudun ihtiyacı olan besinleri alamadığında bu durum saçlarına da yansıyor ve dökülmeler, kepek, kuruluk gibi pek çok saç sorunu ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle beslenme düzenini oturtmalı, sağlıklı gıdalar tüketmelisin.

11.Yanlış tarakları kullanmak

Saçlarını tararken hangi tarakları kullanıyorsun? Mesela sık dişli taraklardan uzak durmanı öneririz. Bunun yerine saçını daima geniş dişli taraklarla taramalısın.

12.Saçı yanlış kurutmak

Banyodan sonra saçlarını havluyla çitileyerek kurulamayı alışkanlık haline getirdiysen saçların bu durumdan oldukça rahatsız! Saçlarındaki nemi almak için kullanmadığın, pamuklu bir tişörte saçlarını sar ve bir süre nemini aldıktan sonra kendiliğinden kurumasını sağla. Saçlarını kurutmanın en sağlıklı yolu bu!

13.Doğru saç bakım ürünlerini kullanmamak

Saçların için hangi saç bakım ürünlerini kullanıyorsun? Burada önemli olan saç tipine ve saçının ihtiyacına en uygun ürünleri bulmak.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net