IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Saç Modelleri ve Bakımı (https://www.ircforumlari.net/sac-modelleri-ve-bakimi/)
-   -   Kış Aylarında Soğuk Havalardan Saçları Koruma Yöntemleri (https://www.ircforumlari.net/sac-modelleri-ve-bakimi/806089-kis-aylarinda-soguk-havalardan-saclari-koruma-yontemleri.html)

Sanem 11 Kasım 2018 20:18

Kış Aylarında Soğuk Havalardan Saçları Koruma Yöntemleri
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Soğuk havalar cildimiz kadar saçlarımızı da yıpranma yaşatmaktadır. Saçlarımızı soğuk havalarda korumak için saç tipine göre bakım yapmamız gerekir.
Son günlerde soğuk havalar iyice etkisini arttırdı. Soğuk havalar ciltte kuruma yaptığı gibi saçlarda da kuruma yapmaktadır. Çünkü hava koşulları saçın nem dengesini bozan bir etkendir. Ayrıca saçlar soğuk havalarda daha nemsiz olduğu kadar cansız ve bakımsız bir görünüm de almaktadır. Bunun önüne geçmek için ise saç tipine göre rutin bir bakım yapmaktır. Saç tipleri yağlı, kuru, boyalı, ince telli, kalın telli derken birçok gruba ayrılır. Kendi sac tipinizi belirleyerek önerdiğimiz bakımları belli aralıklar ile uygulayabilirsiniz. Soğuk havlarda saçları koruma yöntemleri;


1)Doğal Yağlar İle Bakım Önerileri



Saçlarınız nemsiz, cansız ve kuru ise mutlaka doğal yağları haftada bir kez kullanmanız gerekir. Doğal yağlar saçınızın nem dengesini sağlar ve kötü hava koşullarında dirençli olmasına katkıda bulunur. Doğal yağları kullanırken dikkat etmeniz gereken nokta sac diplerine değil de saç uçlarına uygulama yapmanız gerektiğidir. Doğal yağları attarlardan almanızı tavsiye ederiz. Çünkü piyasada ki çoğu doğal adı altında satılan yağlar kimyasal maddeler içermektedir. Doğal yağlar içerisinde özellikle zeytinyağı, argan yağı ve badem yağı saça çok iyi etki sağlamaktadır.




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Doğal-Yağlar-İle-Bakım-Önerileri-1

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Doğal-Yağlar-İle-Bakım-Önerileri-2


2)Doğal Maskeler İle Bakım Önerileri

Evde uygun fiyata elinizdeki ürünler ile saç maskesi yapıp saçlarınız da güçlü bir yapı elde edebilirsiniz. Eğer çabuk kırılan ve dökülen saçlarınız var ise yumurta maskesini mutlaka denemelisiniz. Yumurta sarısı ve zeytinyağı ile yaptığınız maskeyi haftada bir defa banyo öncesi kullanabilirsiniz. Düzenli kullanım sonucu kış aylarında bile saçınızın çok güçlü durduğunu gözle görülür şekilde fark edeceksiniz. Son zamanların popüler bitkisi olan aloavera saç bakımı için her kadının mutlaka kullanması gereken bir mucizedir. İkiye böldüğünüz aloaverayi direk olarak saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Saçlarınız bu sayede çok canlı ve bakımlı görünecektir. Eğer kimyasal şampuanlar çok fazla kullanmak istemiyorsanız saçınız kısa ise doğal sabunları kullanabilirsiniz. Sabunlar uzun saçta maalesef uygun değildir. Çünkü saçı karıştırarak taranmasını zorlamaktadır. Buda saçınızı daha fazla yıpratacaktır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Doğal-Maskeler-İle-Bakım-Önerileri-1 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Doğal-Maskeler-İle-Bakım-Önerileri-2




alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net