IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2009, 11:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cilt çatlakları nasıl tedavi edilir?




Estetisyen Sema Ormancı, Radyo 7'de Eda Çelebi'nin sorularını cevapladı. Çelebi, vücut çatlakları, cilt sıkılaştırmayla ilgili bilgiler verdi, ciltteki lekelerin nasıl yok edilebileceğini anlattı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Radyo 7’nin sevilen programcılarından Eda Çelebi’nin hazırlayıp sunduğu Eda’yla Gün Ortası programının dünkü konuğu Estetisyen Semra Ormancı oldu. Vücutlarda oluşan çatlakların tedavi yöntemlerinden bahseden Ormancı sıkılaştırma işlemlerinin neler olduğunu anlattı. Ciltteki lekelerin de yok edilebileceğini söyleyen Semra Ormancı ‘bu konuda en önemli nokta lekenin türünü belirlemiş olmaktır’ dedi.
EDA: Vücut çatlağı nedir, neden oluşur?
SEMRA ORMANCI: Bu pek çok sorunla oluşabiliyor. Hastalıklara bağlı olabiliyor. Ama genelde doğum çatlakları oluyor.

EDA: Kilo alıp vermeden de kaynaklanan derilerde kasılmalar oluyor değil mi?
SEMRA ORMANCI: Genelde o belirli noktalarda oluyor. Bacaklarda, sırtta ama en çok insanlar doğum çatlağından rahatsız oluyor.

EDA: Bu çatlakları tamamen yok etmek mümkün mü?
SEMRA ORMANCI: Tamamen yok etmek mümkün değil. Olduğundan çok daha iyi hale gelmesi mümkün. Bu tabi derinliğine de bağlı. Çok derin olanlar yine bariz bir şekilde durabiliyor ama yüzeydeki çatlaklar gidebiliyor.

EDA: Siz bu konuda neler yapıyorsunuz?
SEMRA ORMANCI: Biz karın çatlaklarında kombinasyon çalışıyoruz. Karboksiterapi denen bir yöntem var. Bunu mutlaka uyguluyoruz. Ama hem yağ dokusuna hem bağ dokusuna farklı şekillerde uyguluyoruz. Çatlak aralarına alfa hidroksi asitler uyguluyoruz. Kişiye göre çok değişen sistemler uyguluyoruz.

EDA: Doğumdan kaynaklanmayan vücut çatlakları sadece kilolu insanların değil zayıf insanlarında en büyük problemlerinden biridir. Ne tarz yöntemleriniz var?
SEMRA ORMANCI: Zayıf olupta karın çatlağı olan kişiler için hazırladığımız programlar çok farklı. Bir kere o dokuyu yeniden kazanmaya çalışıyoruz. Orada çalışmayan bir kas dokusu var. Dolayısıyla ona yönelik bir çalışma hazırlıyorsunuz. Yani bu o kişiye özel olarak hazırlanıyor ve uygulamaya başlanıyor. Mutlaka her şeyden öncede bir laboratuar kısmımız var, kan tahlil yapıyoruz. 2 buçuk ay içersinde ciddi anlamda sonuç alıyoruz. Bu tedavinin en güzel yanı aylar sonra karın çok daha güzel oluyor. Daha da sıkılaşıyor.

EDA: Hamile bayanlarda doğum öncesinde çatlaklar oluşabiliyor. Onları da kremlerle geçirmeye çalışıyorlar. Sizin tavsiye edebildiğiniz bir şeyler oluyor mu?
SEMRA ORMANCI: Bunun için çatlak oluşmuşsa mecburen hamileliliğin sonlanması gerekiyor. Ama oluşmamışsa o kişilerin biraz daha bilinçli olması, vücudunu iyi kullanması gerekiyor. Genetik olarakta varsa çatlamaları engelleyemiyoruz ama en azında azaltabiliyoruz.

EDA: Yapılan yöntemler kaç saat sürüyor?
SEMRA ORMANCI: Hangi kombinasyonu o kişiye kullanacağınız çok önemli. Mesela bir kişinin hem çatlağı hem kilosu var. O zaman işi sırasıyla yapmak gerekiyor. Mutlaka kilo verdirmek gerekiyor. Karındaki yağlara karşı bir saldırı yapmak gerekiyor. Sonrasında dokuyu toplayıp çatlağı gidermek geliyor.

EDA: Sıkılaştırma işleminde neler yapıyorsunuz? Sarkmalar nasıl önlenir?
SEMRA ORMANCI: Bir insan zayıflarken vücuttan eksilenin ne olduğu çok önemli oluyor. Her zayıf bayan güzel bayan değildir. Sağlık her şeyde ön planda olmalıdır. Mutlaka profesyonel bir yardımla kendilerine has bir yöntem uygulamalılar.

EDA: Ayda kaç kilo vermek sağlıklıdır?
SEMRA ORMANCI: Bunu haftalık olarak düşünecek olursak haftada bir kilo en sağlıklısıdır.

EDA: Kişinin kendi kanıyla gençleşmesi nasıl oluyor?
SEMRA ORMANCI: Kişiden alınan 10 cc’lik bir kan laboratuarda ayrıştırılıyor. Tamamen kişinin kendi kanından ayrıştırılan bazı maddeler cilt altına ulaştırılıyor.
Bunu biz üç sistem olarak uyguluyoruz. 10 günde bir yapıyoruz. 20 günde tamamlanıyor ama 1 ay içersinde etkisi daha çok oturmuş oluyor. Hatta 2-3 ay sonra cilt daha güzel oluyor. Daha dinamik daha sağlıklı görünüm kazanılıyor. Kişinin kendi kanı olduğu için alerjik bir durum yok.

EDA: Gözaltındaki halkalarda yok olabiliyor mu?
SEMRA ORMANCI: Eğer bu genetik değilse de sadece yaşam kalitemizle ilgili bir durumsa kesinlikle onlar çözülebiliyor. Bunda da ozonla yardım alabiliyoruz.

EDA: Ciltteki lekeleri de yok edebiliyor musunuz?
SEMRA ORMANCI: Lekenin türü çok önemli. Güneş lekelerinin kendi içinde çeşitleri var. Kemiğe kadar inmiş lekeler var. İnsanlar lekeyle karşılaştığında mutlaka bize gelsinler. Dermatologumuz bir program hazırlıyor. Birde uzmanlara yönelik bir işlem gerekiyorsa onu zaten yönlendiriyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
catlaklari, çatlakları, cilt, edilir, nasil, nasıl, tedavi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Larenjit nasıl tedavi edilir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 11 Ekim 2014 19:56
Geniz eti nasıl tedavi edilir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 11 Ekim 2014 19:42
Presbiyopi Nasıl Tedavi Edilir? Violent Sağlık Köşesi 0 21 Mayıs 2013 22:27
Astım Nasıl Tedavi Edilir? KarakıZ Sağlık Köşesi 0 24 Ağustos 2011 01:43
Kolesterol Nasıl Tedavi Edilir Chelt Sağlık Köşesi 0 06 Kasım 2010 13:47