IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Nisan 2018, 07:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kişisel Temizliğin Tanımı ve Önemi




Sağlığımızı korumak amacıyla vücudunuzu kirlerden, kirlere bağlı olarak ya da her- hangi bir yolla vücuda dışarıdan giren hastalık etkeni olan mikroplardan arındırma işlemine temizlik denir. Temizlik bireyin kendi vücudunu temiz tutmasıyla başlar.Temiz olan bireyin kendine olan güven duygusu artar ve kendini mutlu hisseder. Bu bireylerin oluşturduğu toplumlar sağlıklı yaşarlar.

a. El ve Tırnak Temizliği ve Bakımı

Kişisel temizlikte el temizliği önemli bir yere sahiptir. Çevremizle doğrudan temas hâlinde olan organımız ellerimizdir. Gün boyunca birçok nesneye dokunuruz. Bu nedenle ellerimiz gün boyunca kirlenir. Bu kirlilik, hastalık etkeni olabilecek mikroorganizmaların vücudumuza göz, ağız, besin vb. yollarla girmesine neden olur.

b. Yüz, Boyun ve Koltuk Altı Temizliği

Vücudumuzun temizliğinde yüz, boyun ve koltukaltı temizliği de önemli yer tutmaktadır. Hergün sabah akşam yüz ve boyun sabunlanarak yıkanmalıdır. Yüzde sivilceler oluşmuşsa bir hekime danışılmalı ve önerilen tedavi uygulanmalıdır. Yüz ve boyun yıkandıktan sonar kişiye ait havlu ile kurulanmalıdır. Deri temizliği hastalıklardan korunmada önemli yer tutmaktadır.

c. Saç Temizliği ve Bakımı
Çevrenizdeki toz, duman, is vb. nedenlerden dolayı saçlarınız da kirlenir. Hem sağlık hem de görüntü açısından hoş olmayan bu durum saçların haftada en az 2-3 defa yıkanılmasıyla giderilebilir. Saçlar yıkanırken saç tipine uygun şampuanlar ya da zeytinyağı içerikli sabunlar kullanılmalıdır

d. Ayak Temizliği
Ayaklarınız bütün gün çorap ve ayakkabı içerisinde hava almadan kalır. Ayaklarınız bütün gün çorap ve ayakkabı içerisinde hava almadan kalır. Havasızlık nedeniyle terleyen ayakta bakteri ya da mantar üreyebilir. Böylelikle ayakta kötü koku ve hastalıklar oluşur. Bununla birlikte ayak yapısına uygun olmayan ayakkabılar ayak şeklinin bozulmasına ve kan dolaşımı yetersizliğine neden olur. Bunlar kötü koku ve hastalıklara neden olur. Tüm bunlar ayağın yapısını bozar. Bu nedenle ayaklar her akşam yıkanmalı ve yıkandıktan sonra mantar enfeksiyonuna neden olmaması için iyice kurulanmalıdır. Uygun aralıklarla ayakların ılık suda bekletilmesi de ayakların rahatlamasını sağlar.

e. Genital Bölge (Üreme Organları)

Temizliği Genital bölge olarak adlandırılan üreme organlarının temizliği oldukça önemlidir. Bu bölgenin temizliği için öncelikle sık banyo yapmaya özen gösterilmelidir. Banyo yapmanın dışında da genital bölgenin temizliğine özen gösterilmelidir. Çünkü ergenlik çağıyla birlikte bireylerde ince tüyler yerini kalın ve sert kıllara bırakır ve bu bölge yağ ve ter bezleri açısından zengin olduğundan çok çabuk kötü kokuların oluşmasına neden olur. Ayrıca bu bölgenin temizliği düzenli yapılmadığında üreme organlarında enfeksiyonlar meydana gelebilir. Öncelikle enfeksiyonlara engel olabilmek için düzenli olarak bölgedeki kıllar kesilmelidir. Bu yolla kötü kokuların oluşması da önlenir.

f. Tuvalet Alışkanlığı ve Temizliği

Besin olarak vücudumuza aldığımız yiyecekler sindirim sisteminde bazı değişikliklere uğradıktan sonra artık kısımlar dışkı olarak vücuttan atılır. Bu olaya dışkılama denir.

__________________
Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kişiselbakım, kişiseltemizlik, temizlikveönemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Atatürkçülüğün Tanımı ve Önemi xena Atatürk Köşesi 2 01 Ağustos 2015 17:22
duaların önemi - ayet ve surelerle duanın önemi - dua etmenin fazileti Amelia Dualar 0 29 Ocak 2014 02:17
Ruh Sağlığı Tanımı ve Önemi Lucifer Ruh Sağlığı 0 29 Aralık 2011 01:58
kod tanımı. darksequen mIRC Scripting Sorunları 3 03 Kasım 2011 03:38
aşkın tanımı cici Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 11 23 Haziran 2005 12:11