IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By X5

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2019, 05:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sperm mıknatısı nedir?




Sperm mıknatısı nedir?


Tüp bebek tedavisine yardımcı uygulamalardan biri olarak kabul edilen ‘sperm mıknatısı’ uygulaması hakkında merak edilenler


Sperm mıknatısı nedir?
Sperm mıknatısı olarak bilinen Sperm Hyaluronan Binding Assay (kısaca HBA), spermin yumurtayı dölleme kabiliyetini ölçen bir tür testtir.



Kadınların yumurtalıklarında üretilen yumurta hücrelerinin çevresi, hyaluronan adı verilen yüksek molekül ağırlıklı bir madde ile çevrilidir. Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar, bu maddenin spermlerin yumurtayla buluşup döllenmeyi mümkün kılmasını önemli ölçüde etkilediğini ortaya koydu. HBA (sperm mıknatısı testi) ile erkekten alınan sperm örneği incelenmekte ve hyaluronan maddesine bağlanabilen hareketli spermlerin miktarı tespit edilmektedir. Bu sayede elde edilen ve ‘HBA skoru’ olarak adlandırılan veri, sperm kalitesinin doğurganlık üzerindeki etkisini de tespit etmeye yardımcı olmaktadır.

Sperm mıknatısı ne işe yarar?
Sperm mıknatısı yöntemi ile HBA skorunun ölçülmesi, erkeğe bağlı kısırlık vakalarında gebelik şansını arttırmaya yönelik yapılan uygulamalardan bir tanesidir. Bu ölçümler sayesinde sperm olgunluğu, kromozomal yapı ve şekil anormallikleri de gözlemlenebilmektedir. Bu sayede test sırasında özel bir protein ile ayrıştırılmış olan spermler arasında güçlü olanlar seçilerek, sağlıklı bir embriyonun döllenmesi şansı arttırılmış olur.
Sperm mıknatısı yöntemi nasıl uygulanır?
Sperm mıknatısı yöntemini uygulamak için öncelikle uygun bir ortamda erkekten meni örneği alınır ve bu örnek, hazır bir HBA kitindeki cam kesitin üzerine yerleştirilir. Burada yaklaşık 20 dakika kadar bekletilen örnek, HBA kitinde hazır bulunan hyaluronan maddesine tutunan veya tutunmayan sperm hücresi sayısına bakılarak değerlendirilir. Döllenme yeteneği fazla olan spermler, HBA skoru ile belirlenmiş olur.



Sperm mıknatısının faydaları nelerdir?
HBA testi, öncelikle sperm kalitesini belirlemeyi kolaylaştırdığı için döllenme ihtimalini tahmin etmek için gerekli bilgileri edinmeyi sağlar.


Özellikle birkaç sefer tüp bebek tedavisi denemiş ve gebelik şansı yakalayamamış çiftlerde uygulandığında, kısırlığa neden olan sorunların daha detaylı bir şekilde analiz edilmesi mümkün olabilmektedir.


Sperm mıknatısı ile yavaş ve şekil bozukluğuna sahip spermler ayırt edilerek kromozomal olarak da daha sağlıklı yapıda spermler kullanılarak yumurtanın döllenmesi sağlanabiliyor.


Gebelik oluşumu ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalar, tüp bebek başarısızlıklarının büyük oranda embriyo aşamasından sonra gerçekleştiğini ortaya koyuyor. O nedenle kaliteli ve sağlıklı spermlerin tespit edilebilmesi, embriyo aşamasında da kolaylık sağlayabiliyor.


Her ne kadar sperm mıknatısı uygulamaları ile ilgili daha fazla bilimsel çalışmaya ihtiyaç duyulduğu aşikar olsa da, tüp bebek tedavisinde bu yöntemden yararlanıp yararlanamayacağınızı öğrenmek için tüp bebek uzmanınıza danışmaktan çekinmeyin.

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Nisan 2019, 05:42   #2
Çevrimdışı
X5
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sperm mıknatısı nedir?




teşekkürler bilginiz için gerçekten çocuk sahibi olmak isteyen için çok yararlı

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
gebelik, kısırlık, sperm, sperm mıknatısı, tüp bebek, yenı tedavı sekıllerı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aç kapa sperm AngeL Haber Arşivi 0 07 Ocak 2016 22:55
Sperm Balinaları KarakıZ Hayvanlar Alemi 0 03 Eylül 2011 15:56