IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Temmuz 2019, 08:56   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saglık Bakanlığı'ndan "ebola virüsü vaka yönetim rehberi"






Sağlık Bakanlığınca, halk sağlığını olası risklere karşı korumak amacıyla "Ebola Virüs Hastalığı Bilgilendirme ve Vaka Yönetim Rehberi" hazırlandı. Yurt dışından ebola virüsü gelme riskine karşı hazırlanan rehberde, hastalık hakkında genel bilgiler, uygulanacak korunma, kontrol prosedürleri, hastalık bölgelerine yönelik seyahat önlemleri ve hastalık görülürse yapılması gerekenler anlatıldı.


Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki ebola salgını nedeniyle küresel acil durum ilan ettiği hatırlatıldı.

Türkiye'de bugüne kadar hiç ebola vakasının görülmediği, Sağlık Bakanlığının halk sağlığını olası risklere karşı korumak amacıyla "Ebola Virüs Hastalığı Bilgilendirme ve Vaka Yönetim Rehberi" hazırladığı belirtilen açıklamada, Bakanlığın diğer bulaşıcı hastalıklarda olduğu gibi ebola için de gerekli tedbirleri hayata geçirmek üzere hazırlıklarını tamamladığı kaydedildi.

Yurt dışından ebola virüsü gelme riskine karşı hazırlanan rehberde hastalık hakkında genel bilgiler, uygulanacak korunma ve kontrol prosedürleri, hastalık bölgelerine yönelik seyahat önlemleri ve hastalık görülürse yapılması gerekenlerin detaylı şekilde anlatıldığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:


DEMOKRATİK KONGO CUMHURİYETİ GİBİ EBOLA SALGINI OLAN ÜLKELERE SEYAHAT EDENLER DİKKAT

"Ebola, virüsü taşıyan maymun, yarasa, antilop gibi hayvanların organ, kan ve vücut sıvılarına temasla bulaşıyor. İnsandan insana geçiş ise hasta kişilerin kan ve vücut sıvılarına temasla veya bunların bulaştığı eşyalarla gerçekleşiyor.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti gibi ebola salgını olan ülkelere seyahat edenlerin, bu bölgelerde yaşayanların ve hasta kişilerle temas şüphesi olanların ebola açısından değerlendirilmesi gerekiyor. Bu öyküye eşlik eden 38 derecenin üzerinde ateş, ciddi baş ve kas ağrısı, aşırı halsizlik, bulantı, kusma ve açıklanamayan kanamalar ebola şüphesini kuvvetlendiriyor. Olası vaka şüphesinde, rehberde yer alan kişisel koruyucu donanım kullanımı ve izolasyon önlemleri büyük önem taşıyor."

Ebola Virüs Hastalığı Bilgilendirme ve Vaka Yönetim Rehberine, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün internet sitesinden ulaşılabiliyor.

ntv

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bakanlığı, ebola, rehberi, saglık, vaka, virüsü, yönetim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni Single : Can Meter "Genetik Vaka" daiSy Albüm Tanıtımları 0 31 Ağustos 2017 21:02
"Ebola" insanlara maymunlardan bulaşıyor Seth Haber Arşivi 0 12 Eylül 2014 10:39
Ebola Virüsü Nedir? Ebola Nasıl Bulaşır Detaylı Bilgi ve Belirtileri Deep Sağlık Köşesi 0 07 Eylül 2014 19:03
Sağlık Bakanlığı'ndan "ramazan" uyarısı ad3m Sağlık Köşesi 0 14 Eylül 2006 17:43