IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Allecra
  • 1 Post By Mylife

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Temmuz 2019, 10:18   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kemoterapi yerine alternatif tedavi ölüme götürdü iddiası






İngilizce öğretmeni Merve Gülşah Şahin'e 32 yaşında meme kanseri teşhisi kondu. Kemoterapi tedavisini reddetti ve Bursa'da alternatif tıp tedavisi gördü. Kanserin son evresinde kemoterapiye ikna oldu ancak 34 yaşında hayata veda etti. Aile alternatif tedavi uygulayan doktordan şikâyetçi.


İngilizce öğretmeni Merve Gülşah Şahin'e 32 yaşında meme kanseri teşhisi konuldu. Hastalık henüz ikinci evredeydi. Onkologlar ve ailesi, talihsiz kadına ısrarla kemoterapi alması, kitle küçüldükten sonra da ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ancak Şahin ikna edilemedi ve kendi isteği ile Aidin Salih'in kitabında yer alan alternatif tıp yöntemlerini uygulayan Bursa'da bir hekimin kapısını çaldı.

"AÇLIK ORUCU YAPTIRDI"

Milliyet gazetesinden Mert İnan'ın haberinde sonrasınd yaşananları anlatan kardeşi Çiğdem Hatipoğlu, "Meme kanseri teşhisi konulunca, internet üzerinden alternatif tip yöntemlerini araştırmaya başladı. Aidin Salih yöntemi adı verilen uygulamanın kendisine iyi geleceğine inanarak bu yöntemi uygulayan Bursa'daki aile hekimine muayene olmaya gitti. O doktor, kardeşim Gülşah'a 2 günlük, 3 günlük ve 10 günlük açlık oruçları uygulaması gerektiğini söyleyip, çeşitli bitkiler önerdi. Bir yıllık süreçte de, hiçbir zaman ultrason ve modern tıp yöntemleriyle hastalığın seyrini izlemedi" dedi.

"ONKOLOĞA GÜVENİN"

Çiğdem Hatipoğlu, "Gülşah, doktorun yanından ağlayarak döndüğünde yıkılmıştı. Bir yıl boyunca aşırı zorlanarak yaptığı açlık gibi alternatif tıp yöntemlerinin tümör üzerinde hiçbir etkisi olmamıştı. Sonrasında bir daha o doktora gitmedi. Radyoterapi ve

kemoterapi süreci başlasa da kanser 4. evrede olduğu için metastaz yapmıştı. Bir yıl aldığı kemoterapi onu kurtarmaya yetmedi. Doktorun kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ancak kanser konusunda korkunç şekilde bilgisiz olduğunu net bir şekilde gördük. Hastalık seyrini ultrasonda izlemeden, tümöre bile bakmadan, tümörün büyümesini iyiye yormasından dolayı Gülşah ölüme gitti. Bizim ciğerimiz yandı. Kanser hastaları onkolog dışında kimseye güvenmesin. Aidin Salih'in kitabını okuduğumda çoğu kanseri, kanser olarak değerlendirmediği gibi bazı bilgiler gördüm" değerlendirmesinde bulundu.

"TIRNAK VE GÖZLERE BAKIYORDU"

Alternatif tıp uygulayan doktorun 3 aylık periyotlarda gerçekleşen muayenede sadece kardeşinin el, ayak tırnaklarına, kan değeri ve gözlerine baktığını söyleyen Merve Şahin'in kardeşi Çiğdem Hatipoğlu, "Tetkiklere gerek duymuyordu. Kardeşim, öylesine inanmış ve umutluydu ki, süreci sorgulamıyordu. Ancak zamanla tümör gittikçe büyüdü ve farkedilir hale geldi. Bir gün aniden tümör bölgesinden kan akmaya başladı. Etraf kan golüne dönmüştü. Doktoru aradığımızda tümörün vücuttan atılmaya başladığını söyledi. O günden sonra tümör, sürekli açık halde iltihap akan bir yaraya döndü. Gülşah, bir türlü hastaneye gitmeye ikna olmuyordu. Annem son çare doktoru arayıp ateş püskürdü ve sonrasında doktor Gülşah'tan ultrason için hastaneye gitmesini istedi. Ardından da kararını değiştirip, hastaneye gitti" dedi.

NTV

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 29 Temmuz 2019, 10:58   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kemoterapi yerine alternatif tedavi ölüme götürdü iddiası




Kemoterapi ne kadar tedavi sürecinde vucudu ağır bir şekilde etkilese de günümüz de bu tedavilerin eskisi gibi coğunlukta kötü sonuclanması engelleniyor. Bu durumun yakın takipcisi olarak söyliyebilirim ki alternatif tıp dediğimiz durum sadece işi şans a bırakıp bir kobay haline gelmeniz den başla bir sonuc doğurmayacaktır. Şimdi bir çok arkadaşımız burada doktor u kötüleyecektir ama detaylarını bilmediğim için birşey demek istemiyorum. Ülke de yaşıyan insanların kemoterapi tedavisine iyi bakmadığı gerceği var, bu yüzden alternatif tıp a yönelinmesi gercekleşebiliyor buda üzücü sonuclar doğurabilir.

__________________
i don't care if i'm misfit..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
alternatif, götürdü, iddiası, kemoterapi, tedavi, yerine, Ölüme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kemoterapi Hastaları Müzikle Tedavi Oluyor Liaaa Sağlık Köşesi 0 19 Temmuz 2012 13:41
'İntihar sitesi' ölüme götürdü.. Düş Esrarengiz Olaylar 0 01 Şubat 2012 13:39
Son denemesi onu ölüme götürdü Düş Haber Arşivi 0 13 Mayıs 2011 14:15