IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2019, 07:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Göz İltihabı Nasıl Geçer Doğal Yöntemler




Gözlerde bakteri, viral ve mikrobik nedenler ile kaşıntı, kızarıklık, şişme ve ağrı oluşturan hastalığa göz iltihabı denir. Eğer bu belirtilerden bazılarını yaşıyor iseniz gözünüzde iltihaplanma başlamış olabilir. Göz iltihapları kısa sürede tedavi edilebilen rahatsızlıklardır. Ancak ilk olarak doğru tanının konması oldukça mühimdir. Göz oldukça hassas organlardan olduğu için elbette ki uzmandan yardım almak gerekir. Belirtiler çok hafif ise göz iltihabı nasıl çabuk iyileşir sorusu için farklı cevaplar bulabilirisiniz veya doktorunuza danışarak iyileşmeyi hızlandırmak için ek olarak bazı uygulamaları evde yapabilirisiniz.


Göz iltihabında bazı belirtiler; kaşıntı, yanma, kızarıklık, gözde batma hissi, akıntı, şişme, göz kapaklarında kabuklanma, gözde damarlanma gibi kendisini gösterebilmektedir.



Göz İltihabı Nasıl Çabuk Geçer?
Mevsimsel etkiler ile veya yaşanan basit soğuk algınları sonrasında sıklıkla göz iltihaplarının yaşandığı gözlemlenmektedir. Kızarık ve kaşınan gözler ile elbette normal yaşantının idame ettirilmesi güçleşebilmektedir. Bu nedenle göz iltihabı nasıl iyileşir tedaviye ek neler yapılabilir oldukça merak konusu olmaktadır. Eğer göz iltihabınız var ise;

Doktorlarında sıklıkla önerdiği çay banyosu veya çay pansumanı oldukça rahatlatıcıdır. Çünkü çay yaprakları pek çok antibakteriyel özelliği içinde barındırmaktadır. Gözlerinizdeki şişmeyi ve kızarıklığı büyük oranda azaltmaktadır. Bu uygulama için sıcak su içerisinde 5 dk beklettiğiniz çay poşetlerini rahatlıkla kullanabilirisiniz. Çay poşetleri soğuduktan sonra gözlerinizi kapatarak üzerine koyarak bir müddet göz bölgesinde bekletiniz.
Keten tohumu yine gözlerdeki sıkıntıları giderecek pek çok özelliği taşımaktadır. Özellikle kaşınma üzerinde oldukça etkilidir. Bir su bardağı sıcak su içerisine 1 yemek kaşı kadar ketentohumu atarak 15 dakika kadar beklettikten sonra pamuk yardımı ile iltihaplı alanlara uygulayabiliriniz. Bu uygulamayı günde 2 defa yapmanızın bir sakıncası bulunmamaktadır.
Göz İltihabına Karşı Yapılabilecekler
Göz sağlığına dikkat etmek öncelikli olarak sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun için hijyen koşullarının yüksek standartlarda olduğu bir yaşam alanında bulunmak önemlidir. Yine göz iltihabı gibi bir sorunla karşılaştığımızda bu sorunun giderilmesi için pek çok farklı alternatif seçenekten söz etmek mümkün olmaktadır. Bu seçeneklerden bazılarını ise aşağıdaki gibi sıralamak mümkün olmaktadır:

Yine göz banyosu ve pansuman olarak papatya çayını da tercih edebilirisiniz.
Zerdeçal antibakteriyel özelliği ile bilinmektedir. 2 yemek kaşığı kadar zerdeçalı sıcak su ile karıştırıp soğuduktan sonra pamuk yardımı ile sorunlu alanlara uygulayabilirisiniz.
Eğer iltihaplanma kirpik diplerinizde ise ebegümeci kürü uygulayarak bu sorundan kısa sürede kurtulabilirisiniz.
Bu uygulamaları doktorunuza danışarak tedavinize ek olarak uygulamanız çok daha doğru olacaktır. Çünkü iltihabın türü ve neden olduğunun bilinmeden yapılacak olan bir uygulama çok daha büyük sorunları beraberinde getirebilir. Elbette ki göz iltihabı sorunu yaşıyorsanız; mutlaka doktorunuza danışmanız gerekecektir. Zira göz iltihabı hiç de önemsenmeyecek bir rahatsızlık değildir.

Göz İltihabı Kaç Günde Geçer?
İnsanların sosyal hayatını olumsuz etkileyen göz iltihabı nasıl çabuk iyileşir, kaç günde iyileşir konuları hastaların sıklıkla sorduğu sorulardandır. Doğru tedavi ile ve doğru ilaç, uygulamalar ile ilk birkaç gün içerisinde bazı belirtiler ortadan kaybolmaktadır. Ancak gözde bulunan iltihabın türüne göre tedavi süreci 1 hafta veya daha uzun sürebilmektedir. Bu nedenle göz iltihaplanmasının belirtileri ortaya çıkar çıkmaz erteleme yapmadan doktora başvurmalısınız. Yaşadığınız iltihaplanma basit bakterilerden kaynaklı ise bitkisel tedavi ve göz damlaları ile birkaç gün içerisinde geçebilirken eğer bir mantar vs gibi bir nedenle kaynaklanıyor ise tedaviniz haftalarca sürebilir. Göz en önemli organlarımızdan olduğu için doğal yöntemlerden önce doktora gidip muayene olmanız gerekir.



Alinti

__________________
Çiçek öldükten sonra istediğin kadar güneşi ol ,birdaha gökyüzne yeşermez
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sağlık haberleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nasır Nasıl Geçer? 4 Doğal Tedavi Yöntemi Funda Sağlık Köşesi 0 28 Nisan 2018 21:23
Ateş Düşüren Doğal Yöntemler Zen Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2014 18:06
Öksürük için Doğal Yöntemler Zen Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2014 18:05
Saç Bakımında Doğal Yöntemler Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 01 Mayıs 2010 16:05
Saç Bakımınız İçin Doğal Yöntemler AngeLus Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 14 Kasım 2009 09:49