IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2020, 11:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kanseri Test Et




ABD’de gittikçe yaygınlaşan ‘Genomik profilleme’ yöntemiyle kanser tedavisinde yeni bir çığır açtı. Hastaya uyan en doğru tedavi seçeneklerini analiz ederek hasta ve hekimlere yönelik kişileştirilmiş bir yol haritası sunuyor.

Kanserin teşhis ve tedavisinde genetik değişikliklerin kapsamlı olarak teşhis edilerek, kişiye özel tedaviye daha çok olanak sağlayan ‘genomik profilleme’ yöntemi özellikle ABD’de gittikçe yaygınlaşıyor. Genomik profilleme yöntemi kanserde birçok moleküler anomalinin aynı anda tespit edilmesine olanak sağlıyor. Özellikle akciğer kanserinin teşhisinde çığır açtığı belirtilen yöntemin ayrıntılarını anlatan Kaliforniya Üniversitesi Davis Kanser Merkezi’nden Onkolog David Gandara; “Genomik profilleme kanserin büyümesini yönlendiren mutasyonları bulmak ve o mutasyon için bir tedavinin olup olmadığını öğrenmek için kulanılan bir yöntem. Artık akciğer kanserinde birçok mutasyon için bu noktaya geldik. Hastalar kendilerine göre tasarlanmış bir tedavi istiyor” ifadelerini kullandı.

Genomik profilleme tekniğinin yalnızca tedavi için değil, çok erken aşamada, hatta kansere yakalanmadan önce tanı amaçlı da kullanılabileceğini söyleyen Dr. Gandara; “Yakın dönemde kapsamlı genomik profilleme yöntemiyle gereksiz yere ameliyat edilen hasta sayısı azalacak. İki ay önce klinik kanser araştırmasında kapsamlı genomik profilleme yöntemini uyguladığımız 21 bin ileri evre kanser vakasını yayımladık. Hastaların çoğunda mutasyon saptandığını ve bu hastaların büyük bir bölümünde söz konusu mutasyonun müdahale edilebilecek durumda olduğunu gördük” diye konuştu.

‘Zarar veriyor’

Gandara, yeni tekniğin detaylarını da şöyle anlattı: “Genomik profilleme alanındaki gelişmeler çok hızlı ilerliyor. Bir hastada anomali varsa, yüzde 90 doğrulukla bunu bulabiliyoruz. Genomik profilleme kişisel tedavinin anahtarı durumunda. Şöyle düşünün; Elinizde kilitli kutuda bir hazine ve 20 anahtar var. Bu kutuyu açabilmek için doğru anahtarı bulabilmeniz gerekiyor. Kanserli hastada tedavi edilmesi gereken doğru mutasyonu bulup tedaviye başlamak bunun gibi. Yani genomik profilleme doğru anahtarı bulmanızı, kutuyu açarak, hastaya doğru tedaviyi vermenizi sağlıyor.”

“Örneğin bir hastam, yalnızca 38 yaşındaydı. Hiç sigara kullanmamış. Hastanın kanseri hızla ilerliyordu ve diğer enstitüde gerçekleştirilen ilk genomik testlerde tedavi edilebilir herhangi bir anomali bulunmadı. Kapsamlı genomik profilleme kullanarak hastanın kanserinde Anaplastik Lenfoma Kinaz (ALK) translokasyonu olduğunu saptayabildik, tedaviyi değiştirip alektinib etken maddesine geçtik.

Hasta yeni tedaviye derhal ve gözle görülür şekilde cevap verdi. Bu vaka birçok örnekten yalnızca biri. Ne yazık ki bazı kanser hastaları arasında alternatif olarak adlandırdığımız tedaviler konusunda büyük bir heyecan var. Nedenini anlayabiliyorum. Hastalar umut verici bir şeyler arıyor, bazen sistemin ve hükümetin onlara karşı olduğunu düşünüyorlar. Fakat neredeyse tüm örneklerde gördüğümüz kadarıyla bu alternatif tedaviler onlara yardımcı olmuyor hatta zarar verebiliyor.”

ALINTI

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kanseri test et


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
iPad mini 3'ü test ettik! İşte test raporumuz Deep iPad 0 05 Kasım 2014 09:18
Kalın Bağırsak Kanseri (Kolon Rektum Kanseri) YapraK Sağlık Köşesi 0 25 Eylül 2009 17:19
Bu test kanseri 2.5 saatte gösteriyor Collettivo Sağlık Köşesi 0 25 Eylül 2008 01:53