IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Kalemzede

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2020, 21:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'de COVID-2019 Corona Virüsü'nden Üçüncü Ölüm Gerçekleşti!




Türkiye'de COVID-2019 Corona Virüsü'nden Üçüncü Ölüm Gerçekleşti!



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen Corona virüsü sürecinde ekranlarda en sık karşımıza çıkan isimler arasında yer alıyor. Ülkece bakanın açıklamalarını can kulağıyla dinliyoruz.

Bakan Koca bugün, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman hakkında açıklama yaptı. Daha önce çeşitli medya kaynaklarında Yalman’ın vefatı ile Corona virüsü arasında bağlantı olduğu iddiası gündeme gelmişti.

Fahrettin Koca, yaptığı açıklamalarda Aytaç Yalman’ın KOAH hastası olduğunu ve ilk testlerinin de negatif çıktığını dile getirdi. Bakan Koca, “Klinik bulgusu şüpheli olabilir düşüncesiyle çevresi taranıyor. Kimlerle temas ettiği dahil olmak üzere herkes taranıyor. Bu tarama sürecinde eşi dahi pozitif çıkanlar oldu. Ne zaman? Dün. Böyle bir vakada başta pozitif sonra negatif olabilir mi? Olabilir, yeni tanıyoruz. Başta negatif sonra negatif olan vakamızda var. Pencere dönemi olduğu söyleniyor. Bu dönemde bizim nasıl hassasiyetle yaklaştığımızı, öyle bir vakada bile beklenmeden erken dönemde taramaya hızla çıktığımızı, korumaları dahil olmak üzere herhangi bir yere temas etmeyin. 14 gün hiçbir şekilde temas etmeyin.” ifadesini kullandı.

Bakan açıklamalarına “Bu pozitif eşi ve yakınlarında çıkması nedeniyle geriye dönük hastanedeki hekim arkadaşlar 'bu koronavirüs olabilir' şeklinde yorumladılar. Dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 3 kişi oldu. Buradan yakınlarına başsağlığı diliyorum.” şeklinde devam etti.

Bakan Koca ayrıca Corona virüsü tespiti için kullanılacak hızlı antijen kiti testini kullanarak, 81 ilde tarama yapmayı planladıklarını açıkladı. Sağlık Bakanı, “Kit ile ilgili, yarın sabahtan itibaren hızlı antijen kiti testini yaptığımız ve yarın sabah itibarıyla teslimi yapılacak olan 15 dakikada hızlı sonuç verebilen kitle daha yaygın, 81 ilimizde bu taramayı yapmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde bu taramaları ve testleri çok yoğunlaştırmış olacağız.

Güney Kore'de bu hızlı kitlerle 250 bin kişi tarandı. Biz de bu sayının daha ötesi de yakalanabilir. Test için söylüyorum. Meslek örgütleriyle ilgili görüşmeden bahsedildi. Bana milletvekili arkadaşlardan Gamze İlgezdi ve Ali Şeker görüşmek istediklerini meslek örgütleriyle dediğinde 1 hafta sonra görüştüm. Saatlerce bu konuları da konuştuk. Meslek örgütleri 30 kişilik bütün Türkiye'nin birikimi olan kimin nerede durduğuna bakmaksızın Bilim Kurulu içinde kendisini hissedemiyor mu?
Bunun ilk günlerde adını sorun küresel, mücadele ulusal demiştik. Bir kişinin bile bu algıyı, birlikteliği bozmaya hakkının olmadığını düşünüyorum. Sağlık üzerinden politikanın hiçbir siyasetçiye şifa olmayacağını söylemek istiyorum. Bu dönemde personelimizin çok önemli olduğunu söylüyorum. Ben bunu birilerini hedef alarak söylemiyorum, sadece Meclis'i de hedef alarak söylemiyorum.” dedi.

WEB


__________________

English Preparatory Department
School of Foreign Languages
Assistant English Teacher
Ankara Baskent University
2017-18

“Benim, senden öncem ve senden sonram yok, yalnızca sen varsın...”
C.A - 31.12.2010 - ∞

English Language and Literature
Faculty of Humanities and Letters
Ankara Bilkent University
2010-15
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 19 Mart 2020, 21:16   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'de COVID-2019 Corona Virüsü'nden Üçüncü Ölüm Gerçekleşti!




inşallah bugün vaka sayısı artmaz.

__________________
Sen Yoksan Müslüm Baba VAR
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
covıd-2019 ile ilgili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çin, COVID-2019 Corona Virüs Savaşını Kazandı: Çin'de Son 24 Saatte Vaka Sayısı 0! Kalemzede Covid19 Arşiv 4 19 Mart 2020 14:31
Türkiye'de COVID-2019 Corona Virüsü'nden İkinci Ölüm Gerçekleşti! Kalemzede Sağlık Haberleri 0 19 Mart 2020 00:13
Corona Virüsü (2019-nCoV) Türkiye'de Var Mı, Yok Mu? Kalemzede Covid19 Arşiv 10 18 Mart 2020 02:43
Türkiye'de COVID-2019 Corona Virüsü'nden İlk Ölüm Gerçekleşti! Kalemzede Sağlık Haberleri 2 18 Mart 2020 00:31
Corona Virüsü (2019-nCoV) Son Dakika Açıklaması: Çin'de Corona Virüsü 12.000! Ölen Kişi Sayısı ise 260! Kalemzede Covid19 Arşiv 0 01 Şubat 2020 15:13