IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2020, 10:28   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kovid-19'a yakalanıp iyileşenler, başka bir hastalıkla yüzleşebilir'




Çin’den dünyanın dört bir yanına yayılan Covid-19 salgını her gün binlerce insanı hayattan koparırken, bugün yayınlanan yeni bir çalışma, enfekte olup iyileşmiş insanların gelecekte Kronik Yorgunluk Sendromu (CFS) hastalığı ile karşı karşıya kalabileceklerini gösteriyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Viral enfeksiyonlar daha önce uzun süreli yorgunluk semptomları ile ilgili problemlerle ilişkilendirilmişti.

Örneğin, Miyaljik Ensefalomiyelit (ME) olarak da adlandırılan CFS, bazen viral enfeksiyonlardan sonra ortaya çıkan bir rahatsızlık olarak biliniyor.

CFS’den muzdarip insanlar, aşırı yorgunluk, kas ağrısı ve ışığa duyarlılık gibi bir dizi semptom gösterse de, geçirdikleri bu rahatsızlığı çoğu zaman anlayamayabiliyor.

2002-2003 yılları arasında etkili olan SARS virüsü, bunun olabileceğine dair ipuçları sunuyor. Yapılan araştırmalar sonucunda Toronto, Kanada'da enfekte olan bazı kişilerin üç yıl sonra yorgunluk, kas güçsüzlüğü ve uyku problemleri yaşadığı tespit edildi.

WebTekno’da yer alan habere göre SARS salgını sırasında, Toronto'da 273 kişiye enfeksiyon tanısı konuldu ve bu insanlardan 44'ü hayatını kaybetti. Toronto Üniversitesi'nden psikiyatrist ve uyku uzmanı Harvey Moldofsky, salgın sona erdikten sonra, enfekte olup iyileşmelerine rağmen sağlık sorunları yaşayan 22 kişi üzerinde bir çalışma yaptı.

Moldofsky ve ekibi, katılımcıların genellikle vücudunun her yerinde kas ağrısı, uykusuzluk, gündüz yorgunluğu, güçsüzlük ve depresyondan muzdarip olduklarını keşfetti. Moldofsky, söz konusu belirtilerin Kronik Yorgunluk Sendromu’na (CFS) çok benzediğini söylemişti.

Öte yandan ekip, Toronto'da SARS tanısı konulanların sadece yüzde 8'ini inceledi. Bu yüzden SARS olan diğer insanların da bu semptomları yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz. Ayrıca bu belirtilerin tam olarak ne kadar sürdüğü de bilinmiyor.

Şu an tüm dünyanın mücadele ettiği COVID-19 hastalığı, farklı bir virüsten kaynaklı olsa da, SARS ile aynı koronavirüs ailesinden geliyor. Moldofsky, tam da bu yüzden, enfeksiyonun kısa vadede viral bir yorgunluk sendromuna da neden olabileceğinden endişe ettiğini söylüyor.

İngiltere hasta yardım kuruluşu ME Derneği'nin tıbbi danışmanı Charles Shepherd da bu tehlikeye dikkat çekiyor:

“Bazı insanların daha sonra ME / CFS benzeri bir hastalığa yol açabilecek viral bir yorgunluk sendromu yaşaması oldukça muhtemel. Akut solunum yetmezliğinden sonra insanlara ne olduğu açıkça araştırılması gereken bir şey.”

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başka bir hastalıkla yüzleşebilir', kovid-19'a yakalanıp iyileşenler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erciyes Üniversitesi'nde Kovid-19'un gen haritası çıkarıldı CORDON BLEU Sağlık Haberleri 0 14 Nisan 2020 14:43
ABD'li ünlü şarkıcı Pink, kendisinin ve oğlunun koronavirüse yakalanıp yendiğini açıkladı Oktayy Magazin Haberleri 0 04 Nisan 2020 21:15
Bill Gates: "Gen Bilimi, Açlıkla ve Hastalıkla Savaşmamıza Yardımcı Olabilir" UzmaN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 11 Nisan 2018 09:20