IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Nisan 2020, 18:30   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ercüment Ovalı, İki Farklı Covid-19 Aşısı Üzerinde Çalıştıklarını Açıkladı




Koronavirüsle mücadele kapsamında, dünyanın hemen hemen her ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalardan birisini yöneten ve Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla gündem yaratan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yaptıkları çalışmalar sayesinde aşı geliştiren az sayıdaki ülkeler arasına girdiğimizi açıkladı.
Yeni tip koronavirüsün neden olduğu Covid-19’a karşı ABD, Çin ve Avrupa’daki çeşitli ileri düzey laboratuvarlarda aşı çalışmaları devam ediyor. Hatta geçtiğimiz haftalarda dünyanın ilk Covid-19 aşısı için test gönüllüsü olan bir ABD vatandaşı da yaşadıklarını anlatmıştı. Bilimsel olarak pek çok basamaktan geçmesi gereken aşı ve ilaç çalışmaları için Türkiye’de de farklı laboratuvarlar, Sağlık Bakanlığı’nın desteği ile çalışmaları sürdürüyor.

Söz konusu laboratuvarlardan birisi de İstanbul’da Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın yönetiminde bulunuyor. 28 kişilik ekiple çalıştığını belirten Ovalı, Twitter üzerinden çeşitli açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Hatta geçtiğimiz hafta yapmış olduğu açıklamada yabancı bir şirket tarafından geliştirilen ilacın adını verdiği için gündem yaratmış, Sağlık Bakanı da bu açıklamasıyla ilgili sert uyarılarda bulunmuştu.

Ercüment Ovalı 6 proje, 4 ürün, 3 bilimsel makale ve iki aşı üzerinde çalıştıklarını duyurdu:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ovalı’nın açıklamalarla tartışma yaratmasının nedeni, bilimsel makaleler yayınlanmadan önce sosyal medyadan duyurular yapması, bu duyurularda çeşitli ilaç isimlerine yer vermesiydi. Elde ettikleri sonuçları 23 Nisan’da duyuracağını söyleyen Ovalı, kutlama mesajıyla birlikte tüm gelişmeleri paylaştı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ercüment Ovalı, elde ettikleri sonuçları bu akşam saat 17.30’da Habertürk’ün programına yapacağı canlı bağlantı ile açıklayacak. Ovalı ve ekibinin yürüttüğü çalışmalara ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmadı. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın düzenleyeceği ilk basın toplantısında Ovalı’nın yaptığı çalışmalarla ilgili sorular yöneltilecektir.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibinin yaptığı çalışmalara dair bilimsel bir yayın bulunmamaktadır. Söz konusu bilimsel yayınlar yapıldığında, aşı çalışmalarına dair daha net soru ve cevaplara ulaşabileceğiz.

Ovalı'nın çalışmalara ilişkin diğer açıklamaları:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ercüment ovalı, iki farklı covid-19 aşısı üzerinde çalıştıklarını açıkladı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ercüment Ovalı 'Hayat kurtarabilir' dediği koronavirüs ilacının adını paylaştı: Dornaz Alfa Che Haber Arşivi 0 17 Nisan 2020 21:28
Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan Tarihi Açıklama: TÜRKİYEMİZ, COVID-19 İLACINI ÜRETTİ! Kalemzede Haber Arşivi 5 17 Nisan 2020 07:42
Ercüment Ovalı'dan koronavirüs aşısı için yeni açıklama: 23 Nisan'da tüm dünya görecek CORDON BLEU Haber Arşivi 0 15 Nisan 2020 10:27
Mark Zuckerberg, Sesli Yapay Zekâ Üzerinde Çalıştıklarını Söyledi xena Facebook Haberleri 0 07 Haziran 2019 21:32
Ercüment Ovalı ödülünü Eren Bülbül'e ve askerlerimize adadı Feronia Haber Arşivi 0 21 Şubat 2018 03:10