IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2020, 17:10   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşı bulunursa önce kimlere yapılacak?




Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle 3 milyona yakın kişi enfekte durumda, 206 binden fazla kişi de hayatını kaybetti. Salgına karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları ise devam ediyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Aşıyla ilgili dünya genelinde 80 çalışma yapılıyor, bunlardan sadece üçü klinik aşamaya geçebildi. Aşının ne zaman bulunacağına ilişkin net bir tarih yok ancak bir yıldan önce bunun mümkün olmadığı belirtiliyor. Aşıyla ilgili cevabı merak edilen bir diğer soru ise bulunduğu durumda önce kimlere yapılacak?

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Acil Durumlar ve Bulaşıcı Hastalıklar Direktörü Dr. Nedret Emiroğlu, “Araştırma dönemini daha kısaya çekmek gibi çalışmalar var ama şu anda aşı ne zaman hazır olur bunu söylemek çok zor. Aşıların hepsi şu an çok erken aşamalarda. Bir terslik olmaması lazım ki daha erken dönemde aşı piyasaya sürülebilsin” diyor.

Klinik çalışma fazını üç-altı ay gibi kısaltmaya yönelik çalışmalar olduğunu belirten Emiroğlu, “Yapılan bir başka ön çalışma da, bir aşı gelişirse en kısa zamanda uygulanması için sistemleri hazırlamaya çalışıyoruz; çünkü her biyolojik maddenin her ülkede test edilmesi gerekiyor. Bu tarz sistemleri hazırlamaya yönelik çalışmalar var. Üretimi en kısa sürede hızlandırıp aşıyı fazla sayıda üretmeye yönelik çalışmalarımız var. Ayrıca hangi ülkeler ve bu ülkelerde kimler en yüksek risk grubunda ve kimler öncelikle aşılanacak bunlara ilişkin çalışmalarımız var" ifadelerini kullanıyor.

Emiroğlu, aşının öncelikle kimlere uygulanacağı konusunda ise "Dünya Sağlık Örgütü, risk grubunda olan ve aşıya ulaşım sıkıntısı yaşayan ülkeleri öncelik olarak almak isteyecek” diyor.

“Sadece aşıyı üreten ülke değil, bütün dünyanın yararlanabileceği bir ürün olması için elimizden geleni yapacağız” diyen Emiroğlu, şunları söylüyor:

“Risk grubunun kim olduğunu söylemek güç. Her ülke kendisi karar verecek ama bariz risk grupları var. Örneğin, ileri yaş grubu, altta yatan bir hastalığı olan kişiler var. Öte yandan da hastalığı hafif geçirip bulaştırabilecek üretken yaş grubu var. Ülkeler birçok faktörü göz önüne alacaklardır.”

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşı bulunursa önce kimlere yapılacak?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
6 günde 10 bin lira bulunursa kurtulacak Desmont Haber Arşivi 0 28 Aralık 2014 18:32
Kurban Kimlere Düşer - Kimlere Düşmez Liaaa İslamiyet 0 22 Ekim 2012 12:49
Melodram ölmeden önce yapılacak !00 şey isimli kitabıyla adından söz ettiriyor.. Ay Yalan Haber 10 11 Mayıs 2012 11:51
Deli Mal Beyanında Bulunursa:) Asimavi Komedi ve Mizah 0 23 Temmuz 2008 22:32