IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Sağlık Köşesi (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/)
-   -   Şimşek Çakarken Duş Almayın! (https://www.ircforumlari.net/saglik-kosesi/120929-simsek-cakarken-dus-almayin.html)

Kralice 21 Haziran 2008 10:09

Şimşek Çakarken Duş Almayın!
 
Şimşek çakması sadece dış mekanlarda olanları tehdit etmiyor. Yıldırım çarpması riskine karşı korunmasız evlerde de, şimşek çakarken duş almak tehlikeli olabiliyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Merkezi Frankfurt'ta olan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Merkezi'nde görevli Thomas Raphael, "Bazı eski evlerde, elektrik şoku su boruları vasıtasıyla iletilebiliyor.

Ayrıca koruma olmayan evlerde şimşeğin telefon veya prize takılı aletler vasıtasıyla iletilme riski bulunmaktadır" dedi. Raphael, eski evlerde çok fazla metal parça bulunmadığını bu yüzden yıldırım düşmesi sırasında su borularının elektrik şokundan etkilenme riskinin yüksek olduğunu ifade etti. Yeni binalarda da plastik su boruları kullanmanın söz konusu riski azaltacağını belirten Raphael, şimşek çakmadan önce eski evlerdeki telefon, bilgisayar ve televizyon kablolarının fişten çekilmesinin faydalı olacağını söyledi.

haber7




Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk