IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2008, 14:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
10 genetik bozukluğa çözüm yolda




Zorlu hastalıklara karşı kök hücreler üretildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kalp ve beyin kök hücreleri üzerine çalışan araştırmacılar, zorlu hastalıklara karşı kök hücreler üretti. Laboratuvarda incelenecek hücrelerle, hastalıklar mercek altına alınacak

Harvard Üniversitesi’nden bilim insanları, genetik bozuklukların tedavisinde kullanılabilecek yeni kök hücreler üretti. 10 farklı genetik bozukluk için yeni kök hücre ürettiklerini açıklayan araştırmacılar, bulunan kök hücrelerin hastalıkların laboratuvar ortamında incelenmesi için kullanılabileceğini belirtti.
Özellikle kalp, beyin ve sinir kök hücreleri üzerinde çalışan uzmanlar yeni bir teknik kullanılarak atılan bu adımın, zorlu hastalıkların tedavilerini hızlandıracağı görüşünde. Harvard Kök Hücre Enstitüsü’nden uzmanlar, Parkinson ve Down sendromu gibi çeşitli hastalıklara sahip insanlardan aldıkları kök hücreleri ve kemik iliklerini kök hücre üretmek üzere kullandı.

Amaç, erken müdahale
Detayları Cell dergisinde yer alan araştırlmada, embriyonlar üzerinde yapılacak müdahalelerle kök hücresi üzerinde çalışılan hastalıklar doğumdan önce engellenecek. Harvard’lı uzmanların, hücreleri diğer bilim insanlarıyla da paylaşmak ve genetik hastalıkların tedavisinde daha hızlı yol almak için ortak çalışmalar yapmak istedikleri açıklandı. Araştırmacı Doug Melton, daha önce hayvanlardan alınan kök hücrelerle yapılan araştırmaların bundan böyle daha doğru yapılacağını söyledi.

Melton, çocuk hastalıkları, diyabet gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere yeni kök hücreler bulacaklarını, bunun için şimdiden bir laboratuvar ortamı kurulduğunu açıkladı. Daha önce ABD’nin Wisconsin eyaletinden ve Japonya’dan uzmanların araştırmasında laboratuvarda üretilen kök hücrelerin, gerçek kök hücre özelliklerine sahip olduğu açıklanmıştı. Harvard’lı araştırmacılarsa ALS üzerinde denedikleri kök hücrenin, tedavide kullanılabileceğini açıkladı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bozukluğa, Çözüm, genetik, yolda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genetik PySSyCaT Felsefe 0 11 Kasım 2014 02:49
Genetik Mlock Sağlık Köşesi 25 15 Ekim 2006 19:00