IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2008, 01:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Östrojen cildi gençleştiriyor




Östrojen hormonu cildi genç kılıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kadınlık hormonu olarak bilinen östrojenin cilt yaşlanmasının önüne geçebileceği belirtildi.

ABD’deki Michigan Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, ortalama yaşları 75 olan, 70 kadın ve erkeğin cildine 2 hafta boyunca günde 3 kez östrojenin bir çeşidi olan “östradiyol” hormonu sürüldü ve 24 saat sonra cildin çeşitli bölümlerinden alınan örnekler incelendi. Güneş ışığına maruz kalmayan bölgelerde, östradiyol hormonunun kolajen üretimini artırdığı belirlendi.

Araştırmacılar, yaşlanmayla birlikte cildin DNA yapısının bozulduğunu ve cilde elastikiyet sağlayan kolajen üretiminin azaldığını belirtti. Kolajenin azalmasıyla ciltte kırışıklıklar görülmeye başlanıyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Şubat 2012, 20:32   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Östrojen cildi gençleştiriyor




48-52 yaş arasındaki kadınların yaşadığı menopoz döneminde vücutta belirgin değişimler gözlenir. Östrojen takviyesi ise kalp sağlığını korumanın yanında kemiklere ve cilde ciddi fayda sağlıyor

Orta yaşlarda başlayan cilt yaşlanması, menopoz döneminde daha da hızlanabilir. Ancak menopoz döneminde kadına verilen östrojen hormon tedavileri, yaşlanmayı engellediği gibi tersine de çeviriyor. Östrojenin olumlu etkisiyle, cildin görünüşü düzeliyor ve gerginliği artıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Alparslan Baksu, menopoz döneminde kadınlarda görülen hızlı yaşlanma, kemik erimesi, kalp krizi gibi riskleri ve tedavi sürecinde yaşanacak olumlu gelişmeleri paylaştı:

KOLAJEN MİKTARI ARTAR
Menopozda kullanılan östrojen, derideki kolajen sentezini artırır. Ayrıca hiyalüronik asit sentezini hızlandırarak, derideki nemliliği ve canlılığı sağlar.
Bu bilgilerden de anlaşılacağı gibi; menopozdaki östrojen eksikliği, bağ dokusu ve ciltte meydana gelen olumsuz değişikliklerin hızlanmasına yol açıyor.
Menopoz döneminde kadına verilen östrojen hormon tedavileri, bu olumsuz değişiklikleri önemli oranda engeller, hatta tersine çevirebilir. Östrojenin cilt üzerindeki olumlu etkilerini söyleyecek olursak; dokuya sağlamlık ve esneklik veren kolajenin miktar ve kalitesini artırır. Cildin görünüş ve gerginliğinden sorumlu yapıları düzeltir.

DÜZENLİ TARAMA ÖNEMLİ
Menopoz döneminde iskelet sistemindeki değişiklikler de önemlidir. Östrojen hormonunun azalması ile kemiklerde yıkım süreci hızlanır ve kemik erimesi artar. Östrojen hormonu, kemiklerde yapımı sağlayan hücreleri uyarır ve yıkım yapan hücreleri baskılar.
Menopoz; kadının sağlık taramalarını düzenli olarak yaptırması gereken önemli bir dönemdir. Kemik erimesinin hızlanması ile kadın vücudunun yapısı değişir, kemikler zayıflar ve boy kısalır. Düzenli smear testi, meme ultrasonu, kemik ölçümü, mamografi ve kan yağları tahlilleri yaptırılmalıdır.

KALP HASTALIĞI RİSKİ ARTIYOR
Kalp-damar hastalıkları; kadınlarda daha az görüldüğü halde, her iki cinste de en sık ölüm nedenleri arasında yer alıyor. 50'li yaşların altında, kalp-damar hastalıkları erkeklerde daha sık yaşanırken; menopoz sonrasında her iki cinste de aynı oranda risk görülüyor.
Östrojen ve özellikle kan yağları, kadınlarda kalp sağlığı üzerinde önemli etkiler oluşturuyor. Kadınlarda, LDL kolesterol (kötü kolesterol) menopoz öncesinde erkeklerden daha az oranlarda bulunmasına rağmen, menopoz sonrasında iki cins arasında fark kalmıyor. İyi huylu kolesterolde (HDL kolesterol) ise durum tersine yaşanıyor. Menopozdan sonra HDL kolesterol miktarı azalıyor.

KADINLIK HORMONU AZALDIKÇA KEMİK SAĞLIĞI DA ETKİLENİR
Kemikte yapım ve yıkım olayları, ömür boyu devam eden bir süreçtir. Ancak menopozla birlikte kemiklerin yıkım temposu hızlanabilir. Bundaki en önemli faktör ise östrojen hormonu eksikliğidir.
Menopoz kaynaklı kemik erimesinde en etkili tedavi yöntemlerinden biri hastaya östrojen verilmesidir. Günümüzde östrojen hormon tedavisinin bilinen en önemli faydaları; menopozal ateş basmaları, vajinal kuruluk ve kemik erimesi üzerinedir.

DÜZENLİ SÜT VE YOĞURT
Hormon tedavisinin yeterli olmadığı kadınlarda diğer kemik erimesi (osteoporoz) ilaçları da kullanılır. Bu ilaçlar, jinekologlar tarafından da yazılabilir.
Osteoporoz ilaçları, uzun süreli kullanıldığı için zaman içinde bazı yan etkiler ortaya çıkabilir. Bu ilaçların bilinen en belirgin yan etkileri; mide ve bağırsak sistemi üzerinedir. Ülser, gastrit gibi hastalıkları olan kadınların bu ilaçları kullanılması sakıncalıdır. Düzenli süt ve yoğurt tüketimi de kalsiyum ihtiyacını destekleyebilir.

KOLESTEROL İLACI İÇMEDEN KARACİĞER TESTİ YAPTIRIN
Menopoz sürecinde, kalp damar hastalığı riski taşıyan kadınlar kolesterol ilacı kullanabilir. Bu ilaçların en önemli yan etkisi ise karaciğer üzerinde görülür.
Menopozda kullanılan hormonlar da karaciğerde özümsendiği için hastanın başlangıçta ayda bir olmak üzere sık sık karaciğer enzimlerini kontrol ettirmesi gerekir. Bilinen bir karaciğer hastalığı olan hastalar ise kesinlikle kolesterol ilacı kullanmamalıdır.

HASTALIK YOKSA...
Hormon tedavisi görmeyen ve bilinen bir karaciğer hastalığı olmayan kadınlar ise gerektiği zaman rahatlıkla kolesterol ilacı kullanılabilir. Menopozda sakıncalı olan başka ilaç grubu ise yoktur.

HORMON TAKVİYESİ KOLESTEROL DÜŞMANI
Menopoz sonrası verilen östrojen tedavileri ile total ve zararlı kolesterol (LDL) azalıyor, faydalı kolesterol (HDL) artıyor. Böylece, kalp damar hastalığı riski azaltılmış oluyor.
Östrojen hormonunun, damar içyapısının fonksiyonları üzerinde de olumlu etkisi görülüyor. Menopozla birlikte östrojen hormonunun olumlu etkilerinden mahrum kalan kadınlarda kalp krizi riski artıyor.

KANSER ÜZERİNDE BİR ETKİSİ YOK
Menopoz sonrasında; meme, rahim, yumurtalık ve kolon kanserinde gözlenen artışın ise östrojen takviyesiyle değil kadının yaşıyla ilgili olduğu biliniyor. Östrojen hormonunun; meme, rahim ve yumurtalık kanserlerinin oluşumu üzerinde bir koruyucu etkisi söz konusu değil.
Ancak; östrojen tedavisinin, kolon kanseri oluşumunu az da olsa önlediği biliniyor.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
cildi, gençleştiriyor, Östrojen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Geç yaşta hamilelik insanı gençleştiriyor mu? Lady Aile Evlilik ve Çocuklar 0 08 Eylül 2012 12:39
Kadınların Erkeklere Göre Daha Az Kalp Krizi Geçirmesinin Nedeni Östrojen Hormonu mu? System Kadın Sağlığı 0 04 Eylül 2011 14:17
Nar çekirdeği yağı gençleştiriyor pyracantha Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 20 Nisan 2010 11:14
Kendi Kendini Yenileyerek Gençleştiriyor! Kralice Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 22 Nisan 2009 08:05